Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, February 4, 2010

Weekend di Perak.. UPDATE!


Last Friday (which is my besday), pagi2 lagi aku ditemani Ika ke Sri Putri. (thanks Ika sbb anta Pya). Tujuan ke Sri Putri?? Actually, aku da janji dgn my B utk ke rumah dia di Lumut, Perak sbb nak tolong settlekan ttg majlis bertandang. His parents macam da berharap sgt pulak aku datang. So, untuk tidak menghampakan bakal mertua (ceh ayat.. tak tahan..), aku pun redah la naik bus sorang2 dari Sri Putri, JB ke Lumut. Perjalanan yg memakan masa hampir 9 jam! Bukanlah nak merungut, tp sgt sesak mata + nafas sbb driver bus tu asyik bukak cite Tamil dari pagi sampai ke petang (tau la esoknye nak Thaipusam!) Huhh!

Nak dibuat cite, bus yg aku naik tu dilanggar oleh sebuah motosikal pulak (time tu dkt Parit, Perak). Penunggang motosikal tu mamai kot bus besa gedabak pon dia tak nampak. Haha.. Lawak betol! Da aku kene tunggu bus lain pulak untuk ke Lumut sbb driver bus tu kene buat repot polis. So, terkontang-kanting la aku dgn sorang gurl ni, name dia Maria (sempat berkenalan!) tunggu bus lain. Haha.. Macam2..

Sampai2 stesyen bus Lumut, parents my B da lame tunggu da (maap pakcik, makcik sbb kene tunggu saya lame =( ). Lepas salam2 & cium2 pipi (ehee.. da tak bp nak segan nak cium2 pipi), aku dibawak balik rumah. Adoi.. tak tau nak describe mcm mane feeling time tu. Segan! Da la time tu my B tak sampai lagi (my B pun balik umah dia weekend tue). Disebabkan adik-beradik my B ni ramai boys, so, kene la ayu + sopan pakai tudung dalam rumahkan? Huhu.. Tapi naseb baik sume dalam rumah tu sgt frendly. Tambah2 pakcik yg slalu nak ajak borak. Hee..

Esoknye (sabtu), lepas breakfast parents my B ajak pg carik baju bertandang. Adoi, sgt rambang mata sbb ade satu kedai tu byk sgt baju cantek2! Last2, maen pilih je baju. Da tak larat nak men 'try'. Then, pg confirmkan catering. Lepas tu perut lapa, pg singgah makan Nasi Ayam Mama. Petang pulak pegi confirmkan ttg dewan. His father nie actually sgt cepat buat keje. 1 hari boleh siap sume. Huhu.. (Abah I dengar ni mesti tergugat!)

Mase tgh book dewan. Aku dgn shy2 cat nye ambik gambar ni. Haha..

Lepas confirmkan ttg dewan, pg teman adik Muhammad (adik kecik my B) mandi dkt Teluk Batik. Sukenye dia mandi pantai. Huhu.. Sonok layan dia.

Adik Muhammad yg tengah mandi =)

Time tgh melayan adik Muhammad mandi, adik perempuan my B, adik Nurul maen lukis2 name atas pasir. Igt dia tulis Nurul Love... Alih2, tgk name kitorang pulak yg dia tulis. Hehe..

Huu.. Naseb sempat snap sbb lepas tu ombak datang, terpadam suda name ituw.

Sementara tunggu adik Muhammad mandi sepuas-puasnye, aku, my B dgn adik Nurul pon posing2 la dkt tepi pantai tue.

Me wif my B & adik Nurul

Malam tu mak cik masak sup tulang. Cedapnye!! Overall, sgt hepi sepanjang berada di rumah my B. Heee.. Thanks pak cik, mak cik, along, kak long, umar, usman, ali, nurul dan muhammad sbb layan saye dgn sgt baik! :)

Bakal adik2 ipar ku.. Ramaila adik2 aku lepas nie. Huhu..

Esoknye (Ahad), pagi2 buta lagi da bersiap sbb nak kene naik bus ke Seremban, ade majlis kawen my BF, Bain. Lepas salam2 sume, pukul 8 am aku dgn my B ke stesyen bus. (Thanks along sbb tolong antakan!). Tp hari tu adalah hari yg menyedihkan, sbb bus tu berhenti di segenap tempat menyebabkan aku dan my B sampai di Seremban hampir pukul 4 pm!! Majlis da abes!! Waaaaa... Naseb sempat jumpe Bain yg time tu da nak keluar pg bergambar outdoor. Sedey tak dpt nak makan nasik minyak BF :(

Congrates Bain!!! Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat!
(Tah mane2 aku curik gambo nie. Halal la ye! Hehe)

Me Wif Bain

Last2 kitorang balik ke stesyen bus balik & sambil menunggu bus aku ke JB (pukul 8 pm), sempat la kitorang ronda2 dkt shopping complex sebelah terminal bus tu.

Kami yg kepenatan berkejar-kejaran ke sana-sini.
Tu senyum pakse tue. Haha..


Aku sampai UTM around 12 am. Again, thanks a lot Ika sbb bersusah payah amek Pya dkt Sri Putri! Jasamu amat dikenang!! Tp malam tu kepala da jadi sgt berat mcm ade batu hempap2. Esoknye demam! Haha.. Ponteng class la ape lagi!

P/S: Ade ke org nak bace entry yg panjang ni??
P/S/s: Sgt susah hati sebenarnya sbb preparation belah aku byk tak siap lagi! Waa.. tension!!



7 comments:

sePosen said...

thanks babe... so hepi!! ;)

Chopie said...

seposen..apsal ko senyum ayu2 tu?

rimieilya said...

die senyum kambing biri2 tu opie.hehe..

pya...cepatnye balik.nape xckp bas rosak kt parit?leh mira dtg amik anta kt lumut.bkn jauh sgt pn.huhu

sePosen said...

ayu ke?!.... ak dipaksa senyum sesenyumnyee....hahaaa

OpiYa OneL said...

To Opie:
die mmg suke senyum macam kerang busuk.. haha..

To Mirae:
takpela mira. macam menyusahkan ko pulak. da terigt da time lalu tronoh tu, mira ade kat sini.. hehee...

rimieilya said...

huhu..yeke?ingt gak ko kat aku ek.

OpiYa OneL said...

Mesti la igt. Bukan calang2 org bleh smbg blaja dkt UTP tu..