Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, February 26, 2010

Shopping di Ayer Hitam


Today, aku dgn my mum ke Ayer Hitam. Only with my mum sb
b my dad tak berape nak sehat hari nie. Mission?? Mencari ape2 yang patut. Hehee..

Sebelum bertolak, amek gambar dulu (^_^)

Lurve my mum sgt2!

Perjalanan dari Muar ke Ayer Hitam mengambil masa sejam lebih. Sengal la jugak kaki yang baru nak baik nie. So, bile sampai Ayer Hitam je, terus2 masuk ke kedai menjual bunga telur or bunga pahar. Agak rambang mata la.. Tp, my mum suruh survey2 dulu. Actually, dalam hati ni just nak cari bunga pahar + uncang comel2 nak isi telur utk di bagi kepada guest nnt. Banyak la jugak kedai yang kami masuk, tp mata ni satu pun tak berkenan dgn any of bunga pahar yg ada (sgt cerewetkan??). But lastly (setelah hampir 6 kedai masuk), terjumpa jugak kedai yang menjual bunga pahar + uncang comel idaman hati. Hehee..

Setelah penat shopping, singgah mamam dkt kedai mamak berdekatan dengan UTHM. Nasi goreng kampungnya masyaALLAH!! Sedap sehingga menjilat jari! (sedap or memang waktu tu aku tgh kebulur?) Hahaa..

Lapau pulak bile nengok gambo nie..

Balik2 rumah je, terus bukak sume barang yang dibeli. Antara barang2 yang dibeli adalah:

1. Stand for bunga pahar gantung


2. Bunga Pahar gantung chocolate colour


Contoh yg siap digantung. Gambar separuh shj. Huhuu~

3. Uncang untuk letak telur


4. Bunga penanggah


Esok pula mission untuk mencari kain langsir. Hadoi!! Aku nie peningkan kawen lagi dari assignment bertimbun!! Okey, stop! Sekarang mo sambung buat assignment. Hehee.. (^_^)


6 comments:

buRn said...

waaa.. canteknye ;) tlg belikn jgk blh?;)

OpiYa OneL said...

huuu~ bak duit.. haha..

.:Mrs. Engineer:. said...

how much eh bunga penanggah tu?

buRn said...

lorr...xleh blanje ke?;)

OpiYa OneL said...

To Mrs. Engineer:

RM1 je dear. (^_^)

To B:

Kopak da ni. Huuu~

ally said...

sofia, nak tny, stand bunga pahar gantung tu brape rm?