Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, February 5, 2010

Kes Berangan Siri 2..


Hari nie sehari suntuk YM dgn my B. Bukan senang nak YM dgn dia memandangkan minggu2 yg lepas dia sgt busy dgn projectnye. Project ape.. kena tanye tuan badan ler. My B beria mintak my resume sbb dia nak updatekan & sent la dkt mane2 company. Hopefully ade la company nak hire aku after aku abes study nnt... Huu~ adeke???

Sambil2 YM dgn my B tu, tanye la pendapat my B ttg mini pelamin for akad nikah. (Nikah pada 8 Mei 2010 malam = my B punye besday!!). Mula tue tak terfikir pun nak buat mini pelamin. Tp bila pk2 balik, mcm rugi pulak tak buat something special dalam rumah memandangkan pelamin di buat di luar rumah masa majlis reception nnt. Lagipun, bile tgk2 gambar mini pelamin kat Google, macam tak la susah sgt pun nak buat. Kalau aku gigih sikit, confirm boleh buat sendiri aka DIY. Tp... boleh ke aku buat sendiri??? Huu~ confirm tak boleh sbb time constraint. Sedey..

So, memandangkan sumenya tak blh DIY, terpaksalah nnt aku mintak Kak Jas (tauke Mega Bridal Creations) yg tolong buatkan nnt. Mula tu igt nak buat pelamin gune fresh flowers. Kena add RM500 for fresh flowers. Tp disebabkan pelamin buat kat luar, macam tak berbaloi pulak buat pelamin pakai fresh flowerskan?? So, maybe nak mintak Kak Jas tukarkan additional RM500 fresh flowers utk pelamin tue kepada mini pelamin dalam rumah. Tp yg mini pelamin ni nak pakai fresh flowers. (cube bayangkan ade fresh flowers dlm rumah. mesti harum semerbak je baunye kan?? Heee..) Taknak yg serabut2 sgt, nak mini pelamin macam kat bawah ni jew. Huuu~ Boleh ke Kak Jas??? Boleh laa... Huu~

Simple but sweetkan??

P/s: Waaa... berangan je keje! Cepat buat assignment Sopia!!!



5 comments:

ms. diya said...

nice!
less is more!

p/s: aritu p florist, cium bau rose tempatan, dah xde bau wangi da.. :( maybe too much chemical buat hilang bau..

OpiYa OneL said...

Diya:

Huu~ thanks dear! Oohh yeke?? Alaa, terpakse la letak haruman aroma terapi nnt. Huuu~

buRn said...

hehee... remain 90 days babe;)

OpiYa OneL said...

ye.. waa.. sempat ke??

buRn said...

Insyallah ;)