Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 2, 2011

Sedar tak sedar, 6 bulan sudah!



Hoho, sedar tak sedar, dah masuk 6 bulan ++ dah rupanya aku preggy. Duduk kampung halaman ni macam tak sedar pulak masa berjalan. Syiok!!! Sebabnya, dekat kampung ni macam2 benda aku boleh buat. Antaranya:


- Teman my mum pergi pasar
- Tolong my mum jahit langsir baru
- Menyapu dedaunan kering di halaman rumah
- Bagi si para-para (kucing) my brother makan
- Menengok astro (rumah sendiri takde astro, siankan?)


dan macam2 lagilah!


Makan pulak sangatlah berselera sampai berat dah naik 1 kg++ walhal baru duduk kampung tak sampai 2 minggu. So, sekarang berat 57.5kg. Kalau timbang berat lepas makan adalah cecah 58kg. Hehe... Lagi2 bila duduk kampung ni aku jarang sangat muntah. Dekat 2 minggu baru 3-4 kali muntah. Kalau di rumah sendiri, sehari 3-4 kali muntah pon boleh capai. (-_-)


Tapi, esok dah nak kena balik rumah sendiri di Puncak Alam (-_-). Sebabnya, hari Sabtu ni kena attend antenatal class dekat Hospital Pantai Ampang. Class free tu sape taknak pergi. Pergi pulak dengan bestie, Bain and of course la dengan laki masing2. Mula ingat nak attend antenatal class dekat DEMC. Tapi kena la bayar RM90. Tiba2 my bestie ajak pergi antenatal class free pulak, siap dia registerkan suma. Hoho... Free tu, rejeki tak baik ditolak. ^_^



Bila cakap dekat my mum yang esok dah kena balik rumah sendiri di Puncak Alam, terus monyok je muka my mum. Yelah, mesti sunyi rumah sebab anak dia yang suka buat bising menjahit langsir sampai tengah malam dah takde. Heheh. Tapi nak buat macam mana kan, tanggungjawab terhadap suami lagi perlu dijalankan. Kesian sang suami dah seminggu lebih kena makan luar je plus tido sorang2 sebab sang isteri asyik tak sihat badan. Hopefully badan ni continue sihat dan tak muntah2 teruk lagi bila dah balik rumah sendiri nanti.


14 comments:

^nanie^ said...

ai pya..syioknye dok kt kg..hehe..time really flies kan?do extra care ok..;-)

Hanis MY said...

semoga semuanya berjalan lancar ye..bestnyaaaa....

sePosen-10sen said...

yezzzzaa! balik p.alam... yess! yess! yesss!!

nuruljannah sukhri said...

hi, baru perasan,kita nnt boleh jd geng la.my baby progress 24weeks & 3 days.lewat sehari je dr awk...hehe

yanie said...

berat pia 58 ye?? hahahahha sama plak kahkahakah.... da gumuk da nie.. pape pon hope pia n baby dlm perut sihat sentiasa

b.E.L.L.e said...

haha..rajin giler ko jahit langsir...next time boley ler tempah kat ko jahit langsir..haha..

Sophie said...

To Nanie:

Syiok Nanie dok kg. Mcm2 benda blh buat ^_^. Betolla Nanie, cpt je ms berlalu. Nanie pun dah 8 bulankan?

Sophie said...

To Cikgu Hanis:

Thanks a lot cikgu! Windunya kat cikgu!

Sophie said...

To Ayah:

Kalau muntah teruk hantar blk kg blk ye ^_^

Sophie said...

To NurulJannah:

Wah, dpt lagi geng mommy-to-be! Thanks drop a comment ^_^. Nanti mesti kt deliver pun same2kan? ^_^

Sophie said...

To Yanie:

Yanie!!! Windu Yanie! Nape lame tak update blog? A'ah berat pya 58kg. Yanie pun ke? Ni mesti sbb bahagia je ni jd tunangan org ^_^

Sophie said...

To Bain:

Dari aku dok tercongok je kat umah tak bt ape baik aku tlg mak aku jahit langsir. Heheh. Ko nak aku jahitkan langsir ko? Bley je. Tp jgn complen tak cantik la. Haha...

asna cute said...

selamat mengenjoy kan diri di kelas nanti ;))

Sophie said...

To Asna:

Thanks Asna! Harap2 enjoy la class tu dah la dr pagi sampai petang.