Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 7, 2011

Saya no. 4 & Antenatal Class


Hubby sangat suka hati me dah balik ke pangkuannya s
elepas dekat 2 minggu berjauhan. Kat rumah pon asyik nak berkepit memanjang takut sangat me tinggalkan dia lagi ^_^. So, disebabkan terlalu hepi sang isteri dah balik ke pangkuan, sang suami pon mengajak pergi bershopping hari Jumaat tu. Hoyeh!


Bershopping dekat Jusco Bukit Raja je. Ingat nak la
shopping barang baby lagi tapi hubby tak bagi. This time katanya kena shopping baju ibu pulak. Me nak nengok sekejap barang baby pon hubby tak bagi (-_-). Tah la, bila dah nak ada anak ni, perasaan nak bershopping untuk diri sendiri tu macam takde je. Asyik nak shopping barang baby je. Tapi disebabkan duit itu bukan ana yang punya tapi hubby yang punya, so turutkanlah kehendaknya. Nak pilih baju pun tak semangat. Last2, me rembat la jugak sehelai seluar, sehelai maternity dress & beberapa helai inner dress.


After shopping, kami pon pergi menengok wayang. L
ame rasanya tak menengok wayang. Last nengok rasanya after me habes presentation thesis awal bulan 12 dulu. Banyak sangat cerita kat panggung sekarang ni sampai tak tau nak tengok apa. Last2 kami menengok ni...

Saya No. 4


Best la jugak ceritanya. Kisah ala2 superman gituw. O
h, sebelum masuk panggung, kami sempat la menjamah eskrim baskin robbin. Me macam teringin la pulak nak makan setelah menengok gambar eskrim tersebut di blog mummy nad ^_^


Eskrim yang sangat manis! (-_-)


Boleh kena kencing manis woh kalau selalu makan eskrim ni. Manis giler eskrim ni. Rasa macam tobat dah lepas ni takmo makan lagi. Haha...


Keesokkan harinya kami laki bini ke Hospital Pantai Ampang untuk attend antenatal class. Class suppose start pukul 11am tapi kami lambat sampai around 11.15am. Sesat la pulak time nak ke sana. Tambah jam lagi. Sabo jela. Sampai2 je penceramah dah start bagi talk. For me, class dia okla. Antara yang dibincangkan adalah:


1. Baby massage & bathing techniques
2. Breathing techniques & exercise prior to delivery
3. When can you start feeding your baby
4. Building your child's immunity, protect your child from inside out
5. Normal & abnormal pregnancy and normal labour
4. Cultural belief in neonatal care
5. Breastfeeding


Yang paling hepi dapat lunch free & goddie bag! Ingatkan class free so makan semua kena tanggung sendiri. But not! They provide lunch for us! Sedap pulak tu. Heheh... Selera aku makan sampai senak perut. Lagi seronok bila time lunch tu dapat lunch sesama with bestie Bain & her hubby. Then pergi solat pun sama2. Macam2 topik menyembang bila dapat jumpa. ^_^ Lupa pulak nak snap gambar sesamekan aritu babe!


Inside goddie bag pulak ada satu bag comel kaler pink & sample susu for ibu mengandung. So, hari ni me try test la susu tu. Sedap la jugak boleh diterima tekak. Before this minum Anmum je itupun kena paksa minum. Hoho...

Susu free!

P/s: Rasanya berat dah makin kurang sikit kot duduk rumah sendiri ni. Hari ni pun dah 2 kali muntah. Baby boy ni tak suka duduk rumah Puncak Alam kot. Dia suka duduk rumah maktok & abahtok (-_-)

9 comments:

Farah Zamri said...

maktok & abahtok..?
hehe selalu orang tokmak & tokabah kan..?
comel comel :)
hee take care always kak pya..
selamat berconvo nanti..!
kalau jumpa lagi,tegur tau..

^nanie^ said...

pya,nti leh la share kt cni psl antenatal class tu..hee

Sophie said...

To Farah:

Farah! Lama tak dgr cerita. Busy ye. A'ah, family akk panggil maktok & abahtok. Mmg keturunan akk mcm tu dr dulu.^_^

Kalau akk jumpa fara lg mesti akk tegur punya ^_^ Anyway thanks dear!

Sophie said...

To Nanie:

Buleh aja Nanie ^_^. Nanti insyaAllah pya story d lain entry k!

nuruljannah sukhri said...

mamil mama mmg best.pnh cuba jgk

Sophie said...

To Yuyu:

Yuyu minum susu ape skrg?

sePosen-10sen said...

best2 ;)

nadiah said...

manis ek aiskrim tu? org x sempat nk makan, dh kena duk jauh. kat jeli xde baskin robbin, tapi tapelah, aiskrim lain pon oke, jnji aiskrim. hehe!!

pya, nt share psl antenatal class tu ek. kongsi2 cerita. :)

Pya said...

To Nad:

Manisnye nad sampai tak blh nak telan. Sian hubby dia kena habiskan sbb dahla mahalkan? ^_^

InsyaAllah nnt Pya share psl antenatal class tu ye ^_^