Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 21, 2011

sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.


Ok, kali ni bersiaran secara langsung dari kampung halaman, Muar Johor. This time bukan hubby yang menghantar balik, tapi my parents yang bersusah-payah datang ke Puncak Alam mengambil anaknya untuk di bawak balik ke kampung. Terharu tak? Heheh. My parents datang mengejut! Call2 time maghrib hari Khamis tu kata dah sampai depan rumah. Me punyalah terkejut sampai baby dalam perut pon sama2 terkejut = sampai senak perut dibuatnya. Huhu...


Maybe kerana terlalu risaukan cucunya tak cukup zat (bukan risaukan anaknya), so my parents decide nak mengambil balik anaknya bawak balik ke kampung. Sebab duduk rumah Puncak Alam me asyik muntah plus tak sihat je. Sampai ada sekali tu termuntah keluar darah. Maybe esophagus dah luka kot akibat asyik muntah je (-_-).


Bila duduk kampung ni, terus tegang dan bulat perut dibuatnya. Takde rasa nak muntah pon! Pelikkan? Maybe inilah penangan makan masakan mak. Tapi yang sedihnya, terpaksa lagi berjauhan dengan encik berbaju kuning belang2 di bawah ni...



blogger-emoticon.blogspot.com

Barulah tak sampai sehari berjauhan, dah rindu bangat neh! Aisey. Tapi nak buat macam manakan, kesihatan baby harus diutamakan (-_-).

Oklah, sambung lain kali ye. blogger-emoticon.blogspot.com

16 comments:

Princess Cindellyna said...

xpe2...praktis nanti pantang kene duk jauh gak.. hehe.mcm me & my husband.. sy pntang kat kelantan n my husband kene keje..so 2 minggu sekali baru balik tgk anak.. smpai demam2 rindu.. hehe

btw, take care of yrself k mommy 2 be!=)

Pya said...

To Princess Cindellyna:

1stly, thanks drop a comment. Tulah, baca jugak entry Princess Cindellyna yg hubby sampai demam2 rindu baby amani ye.

Betullahkan, kena praktis ni duduk jauh ngan hubby lame2 nnt time pantang taklah terkujat sgt ^_^

O J O L A L Y said...

hehehehe pia..sabo banyak2 yek..nanti pas ni bukan dok berjuhan aje ngan hubby silap2 kena berjauhan ngan anak2...waaaaaaaaa tetiba rindu sama itu budak becok....lagilah akak la ni kena pi kelantan aje...

sePosen-10sen said...

miss u too ;) nape pendek sgt entry?!! hehee

^nanie^ said...

pya,hupdate la psl konvo nti ye..take care juge..;-)

asna cute said...

insyallah pya.. nanti dah recover boleh jumpe hubby semula ya ;) dh nk masuk 7 bulan~ weee!

nuruljannah sukhri said...

sabar ye piya, untuk kesihatan si manja kat dlm tu..kena berkorban sikit

Mrs.Qarlista said...

pia..sayang husband tinggal-tinggalkan. hehe.


bulat dan tegang perut? baby sukela tu masakan neneknyeee..:)

Cik Puan Fara said...

pia: sy dh lama prektis.. mmg xpernah duduk sama pn sejak kawen.. walaupn 1/2 hari terasa nk berpantang kt umah mak, tp 1/2 lg hati ckp nk pantang dgn suami.. mase ni jela dpt duduk sama.. susah senang jaga baby sama2..

Pya said...

To Kak Dckey:

Tulah kak Dckey. Pya baca belog kak Dckey yg kena keja sampai ke kelantan tu. Isy, ni yg cuak nak keje ni. Macam tak sanggup je rasenye... (-_-)

Pya said...

To Hubby:

Sbb tgh takde mood tp nak update belog jugak. Hehe...

Pya said...

To Nanie:

Okok, nnt Pya update k! ^_^

Pya said...

To Asna:

Dah balik rumah sendiri ni Asna. Hepi ^_^. A'ah dah 7 bulan dah. Sekejap je ms berjalankan?

Pya said...

To Yuyu:

Pya dah balik rumah Puncak Alam ni Yuyu. Nak bt check-up. Tp hopefully badan ni elok la sbb tak sanggup nak jauh2 ngan hubby sbb nnt dah pantang kena dok jauh lame. (-_-)

Pya said...

To Nad:

Hehe... Nasib dok jauh tak lama. Nad lagilahkan. Tabah sungguh.

A'ah tegang giler perut dok kg ni. Makan je keje pastu tak muntah pulak. Syiok! ^_^

Pya said...

To Fara:

Kagumlah tgk geng2 boyot mcm fara ni. Tabah sungguh. Kalau Pya tak tau la. Tinggal sekejap pon rasa sedeynye yg amat (-_-)