Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 31, 2011

6th Check-up @ DEMC


Wawaw! Lamanya tak update belog peliharaan ni. Ingat nak update pasal my master's convocation yang berlangsung on 27th March yang lepas. Tapi memandangkan softcopy gambar semua dekat lappy hubby, so nanti2lah update nye ye!



So, hari ni adalah hari yang sangat mengujakan (lebih mengujakan dari ambil convo master!). Hehee... Sebabnya??? Dapat melihat insan kesayangan yang
dikandung di dalam perut yang sudah berusia 7 bulan ini. Sangatlah gembira MasyaAllah bila tengok perkembangan my baby. Dah besar dah my baby rupanya! Dah pandai kick2 doc time scan ye! Nakal! Hehee...


Dan lagi, Alhamdulillah, my baby dah tak songsang lagi. His head dah ke bawah (oo yang keras2 kat bawah perut tu rupanya kepala anak ibu ye). Tah bila masa si kecik ni pusing pun tak tau. But lately memang terasa 24 hours dia bergerak. Syukur! Tapi doc kata ada possibility dia nak kembali ke breech position but sangatlah kecil possibility nya. Mintak2 dia tak nakal duduk je diam2 position macam tu sampai week 40 nanti.


See! On week 28 dah tak breech position lagi ^_^


My weight pun naik ok. Sebulan 2 minggu tak jumpa doc, berat naik 2.5 kg. My baby pulak beratnya dah 1.25 kg. Hoho... Duduk kampung berat haruslah naikkan? Hari2 makan sedap. Tapi la ni dah duduk rumah sendiri dah kurang selera balik (-_-).


Oh hari ni doc bagi gambar printed his bebird! Wehee
e! Siap gelak2 dengan doc & hubby bila tengok his bird sebab so BESAR! Hehee... Doc siap advise lagi dah kena start beli baju baby yang kaler2 biru. So, confirmlah anak ibu ni boboykan? ^_^


Haruslah simpan elok2 buat tatapan anak ibukan?


Disebabkan hari ni my baby dah 7 bulan, so ibu baby hari ni kena injection untuk avoid kancing gigi. Mak aih sakitnye kena cucuk! Maybe sebab dah lama tak kena cucuk kot! Tapi dis injection memang membuatkan lengan belah kiri ni sengal2 plus lenguh2 yang amatlah! Sampaikan nak masak for dinner pon tak larat (alasan sebenarnye).


Oklah. Ingat nak bercerita panjang tapi perut ni dah berkeroncong pulak minta di isi. Esok sambung lagi k! Lama tak berchatting dengan geng2 mak boyot. Hopefully semuanya sihat2. Bersambung lain kali ye! Daaaa...


P/s: Tak sabarnya nak tunggu dis Saturday. Nak buat scan 3d/4d! Yeay!


14 comments:

Farah Zamri said...

kak pya,farah x sempat lagi nak ke post office..
insyaAllah esok farah pergi sebab free xde class :)
kak pya bawak sabar byk2..
hihi :)

Pya said...

To my dear farah:

Ni yg lagi akak teruja ni farah! Hihi... Ok2 akak tunggu dengan penuh sabar ni. (Ape mende la tu ye???) ^_^

Cik Puan Fara said...

bestnye dpt gambarscan tu byk2.. sy slalu dpt sekeping je.. dpt byk boleh bukak album kan :)

oh my baby pn 24/7 bergerak skrg..
alhamdulillah sgt2 :)

Pya said...

To Fara:

Best sbb dpt tgk perkembangan dia ^_^. Tp ade termiss 1 bulan (bulan 6 aritu sbb duduk kg) (-_-)

Tengok video fara yg baby gerak2 tu syiok je. ^_^

^nanie^ said...

pya dear,take care ok..da xlame tuh..;-)

Rosie Rose said...

ibu pyaaa... bes kaannnn dapat tgk si kecik! mmg excited! wahhhh dah buh scan photo dalam album ye! ehehehe.. tiut!

take care k!

btw, congrats on ur convocation! yayyy dah habis master! jom wat phd lak!

b.E.L.L.e said...

wuuu...take care babe!!!ngeee~~

xcyoobe said...

manyak nye scan dr ko buat. mentang2 le company bayar. habis dia charge kat scan2. kat klinik abg buat 2 scan pun dah cukup

pakar hospital abg pernah cakap, bilakah doktor pakar hospital private akan refer kes diorang ke hospital kerajaan? kitorang jawab bila kes tu complicated. pakar abg cakap salah.....

jawapannya: bila pesakit dah tak mampu nak bayar yuran utk scan. hahaha. keji giler doktor swasta. jahatnya mulut

nuruljannah sukhri said...

bestnya dh tau jantina baby..kita ni masih x tau lgi...dh la last scan baby breech jugak.masa tu 28 mgu..risau jugak, mintak2 baby dh duduk tempat yang betul..

Pya said...

To Nanie:

Tula Nanie, sekejap je rasanya ms berlalu. Waa nanie pon dah nak deliver da! Pya pulak tak sabar nak tgk baby Nanie ^_^

Pya said...

To Rose:

Sayang sgt scan photo tu rose. Tu yg lepas je dpt terus simpan dlm album. Hehe...

Suma suh Pya sambung Phd Rose tp rasanya Pya tak larat lagi la. Nak merasa kerja pulak. Mebi kalo tetiba terasa nak jd lect br Pya sambung Phd kot ^)^

Pya said...

To Bain:

Thanks babe! ^_^

Pya said...

To Bro Aki:

Dah tu abg kie, check up je doc nak scan nak wat cane. Setakat ni br guna suku duit medical expences yg opis abu bg tu. Kita mestila menggunakannya dgn seoptima mungkin! Heheh...

Tp syiok oo dpt byk scan photo. Heheh...

Pya said...

To Yuyu:

Baby Yuyu malu2 lagi tu nak tunjuk tut dia. Hehe... Still breech lagi ke Yuyu? Tak pe ade ms lagi. Kita doa byk2 k insyaAllah semua ok nnt.