Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, March 20, 2011

Stylish Blogger Award


Eh.. eh.. mak buyong dapat award lah! Wehee! Thanks babe (
Mommy Bain) sebab memberikan award ni ^_^


Eh.. eh.. ada rules rupanya baru boleh dapat award ni. Hokeh2, jom kita buat.


To thank those who awarded me: Mommy Bain
To write 7 and few things about me:


1. Sudah berkahwin dengan insan kesayangan bernama Muhammad Abu Bakar As-Siddiq & bakal menimang anak tak lama lagi. InsyaAllah.

2. Today, I'm 27 weeks pregnant! Wee~ sekejapnya masa berjalan. Tinggal seminggu je lagi nak 7 bulan dah anak ibu dalam perut ni. Suka!


3. Mengalami nausea yang sangat teruk sepanjang preggy ni. Sedihnya! (-_-) Tapi takpelah, demi baby ibu sanggup!

4. Manja dengan my mum. Kalau tak masakan my mum sanggup ambil anak manja dia ni bawak balik kampung gara2 nak jaga baik2 sebab anak manja dia ni hari2 asyik muntah je. Hiks! Gediknya! (Padahal risau cucu beliau tak cukup zat)

5. Bakal berkonvo next week (27th March) tapi takde rasa nak berkonvo pon! Maybe sebab keadaan diri yang selalu tak sihat ni menyebabkan takde feel nak konvo (-_-). But my brother kata dia nak ketuk kepala saya kalau saya tak pergi konvo. Maybe sebab dia tengok betapa azabnya adik dia nak habeskan master tapi sesedap rasa taknak pergi konvo. Heheh...

6. Seeking for job rite now. Tapi kesian, takde majikan nak ambil mak buyong ni bekerja sebab tahu mesti rugi sebab kerja 2-3 bulan dah cuti beranak. So, jadilah saya surirumah tangga sepenuh masa sekarang sambil menghitung hari nak mengeluarkan baby dari dalam perut ni ^_^

7. Suka membelog. Thanks to my friend Mira yang mengajar saya membelog dulu. Kalau bukan sebab dia, sampai sekarang saya tak tau belog tu mende alah ape. Hehe...


Lagi syarat award ni, saya kena tag orang lain to make this award move on. Mau tag siapa ya???

1. Mira
2. Adik Farah



2 orang cukuplahkan? Mommy Bain pon tag 2 orang je. Jadi silalah silalah ambil award ini ye ^_^

8 comments:

Farah Zamri said...

yeay!saya dapat award!
tq momma-to-be..

Cik Puan Fara said...

haip... mesti la abg anda soh pegi sbb tgk gigih anda blaja.. rugi la kalo x g konvo..
hey, bestnye konvo dgn baby :)

b.E.L.L.e said...

kesian ko morning sickness xilang2 lg..hope u get weel soon..ngeee~~

Pya said...

To Farah:

Ur Welcome Farah ^_^

Pya said...

To Fara:

Sbb badan ni asyik tak sihat, sbb tu malas nak berjalan sbenarnye. Tp mmg wajib la pegi sbb semua dah pakat nak ketuk kepala I kalau I tak pegi konvo tu. Heheh...

Pya said...

To Bain:

Tau takpe. Jeles tahu ngan ko yg tak teruk moning sicknessnye. (-_-)

~Yun~ said...

pya pn sambung master ke?besnye da konvo,yun xhabis2 lagi..stress sgt buat master,lagi2 tgh writing,sbb tu yun cuti berehat jap,nk cri keje sambil2 tu mmg betul la,sape nth nk amik mak buyung ni keje kan..huhu~

rimieilya said...

ehe...xtau plak dapat award.tenkiu2..nt aku wt k..lately ni nk buka blog pun xsmpt...nk BW pn xsmpt.huhu...