Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, March 12, 2010

HIV Test & Borang Nikah


Last Wednesday, abes je lunch dgn Zue & Nabila (after class U subject), terus aku ke Pejabat Agama Islam Daerah Johor untuk membeli borang nikah. Hoho~ sesat sekejap time nak ke sane. Tanya classmate (Apamz), Pej. Agama Islam tu dekat mana. Dia cakap dekat sebelah Hospital Sultanah Aminah. Then, bila sampai dekat area situ, tgk2 sebelah hospital tu Mahkamah Syariah. Jenuh jugak pusing..pusing, then berhenti dkt bangunan sebelah mahkamah tu then terus tanya pak guard tepi pagar tu. Rupenya, Pej. Agama tu dekat2 area situ je, tapi kene masuk dalam lagi.

Then, bila da tau tempat, rushing pg bangunan blok B tu (Pej. Agama di tingkat 2). Sampai je dkt Pej. Agama tu... huh! Ramainya org! So, ambil no. then kene que lakan?? Tunggu dalam dekat setengah jam lebih baru dapat beli borang nikah tu (kena bayar RM5). Then, tiba2 macam nak rushing je pegi buat HIV test. Nak ke Klinik Pesakit Luar JB tu pun sesat jugak. So, buat la macam awal2 tadi, berhenti dekat pondok pak guard & tanye.

Time nak buat HIV test tu, tak la ramai sgt org. So, dpt result cepat. Pegawai kesihatan yang buat test tu pun friendly giler! So, sape yang tak buat lagi HIV test & duduk dekat area JB, pegi la dkt Klinik Jalan Mahmoodiah tu k!

Borang Nikah yg dikepilkan bersama kertas kuning tu

Result HIV Test: Not reactive (^_^)

Cerita pasal hari ni, huu~ agak menyedihkan sebab research proposal kene reject! Haha.. Padan muka! Sape suruh buat main2! Actually, dis week aku busy sgt dengan assignment + presentation for U subject. Dah name aku ni jenis tak boleh buat 2 kerja dalam satu masa. So, aku cuma ade masa sikit je nak study for research proposal. Tak pelah, just research proposal (huu~ nak sedapkan hati). But next week kena jumpe En. Jams regarding research proposal tu. Dia macam kecik ati je aku tak jumpe dia. Huu~ siap warning lagi suh jumpa dia. Dia sgt baik! Tp tula, maybe sbb aku busykan sgt U Subject tu sampai benda penting lain aku ignore. Huuu~

& yesterday, B datang Skudai sebab ade hal yang nak disetelkan. But so sad sebab dapat jumpa dia only for 1 hour & 45 minit! Sebabnya, aku sgt busy! So sorry dear. Plus dgn hal research proposal, aku jd sgt takde mood mase itu. B balik petang tadi then aku tak sempat pun jumpa dia sebab penat sgt satu hari ni. So sekarang da miss him sgt2 =(



4 comments:

b.E.L.L.e said...

ololo..cian die windu B die..hehehe..

buRn said...

it's ok;)

hazliena said...

hehe..i pun rushing buat hiv test n siapkan borang nikah tu..busy lor...
pejam celik tak lma lagi rupanya..u punya majlis biler?

OpiYa OneL said...

To Bain:

Huu~ sedey gler.. Takpe la, nak buat camne...

To B:

Hurmm...

To Hazliena:

Same la kite. Nikah insyaAllah 8 Mei & majlis 9 Mei. Thanks for drop comment here (^_^)