Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, March 14, 2010

Cerita Cake Lagi...


Thanks a lot to Zaza yang bagitau ttg blog inawhiz.blogspot.com

Alahai... comel sgt2 cakes & cupcakes Kak Wiz nie. Yang tak tahan tgk tue bila all her cakes especially wedding cakes ade patung bride & groom atas dia. So CUTE!!! Contoh macam dekat bawah ni...


Antara lain yang menarik hati:


P/S: Tetibe terigt masa kecik2 dulu. Suka pergi library dalam base TLDM Lumut. Suka tengok buku pasal fondant cake. Bila nak balik rumah, nyorok2kan buku tu supaya org lain tak boleh baca. Then, esoknya pegi lagi nengok2 buku tu. Haha... lawakkan?

Tetiba terasa, kan best kalau boleh bukak business jual cakes, cards & souveniers. Kerja if minat mesti tak bosankan? Ni buat penat belaja tinggi2 tp endingnya tak tau ke mane. Lain la if JPA nak hire kerja. Huu~

12 comments:

Siti Syuhada said...

They r so lovely...!!!

OpiYa OneL said...

Kan.. kan?? Hehee...

farah zamri said...

kak pya,
how lovely the cakes are!
ske fara tgk..
hik3..
skali fara plak yg dok berangan nak kawen..
hahahaha..
padahal single lagi..
degree pon blom abis agi..
tapi ske sgt!

OpiYa OneL said...

takpe fara..
berangan je dulu..
akk pun berangan jew ni. haha..
bile nak jumpa fara lg ye?
blh citcat..
akk nak pass kad kahwin nnt (^_^)

chipshana said...

uii sgt chomel..geramnye~
pya,act i pon ade impian yg same la..nak wat bisnes cake,card n souvenier n sgale bende yg cute2..ouh so sweet!

OpiYa OneL said...

To chipshana:

tula kan? best giler if dapat buat business cenggitu. mesti hepi je tak tension2 (^_^)

ms. diya said...

cute gile semua. kan best klu bole ada unlimited cake utk one event. hehe..

"kan best kalau boleh bukak business jual cakes, cards & souveniers."

i started mine already. starts dgn kad, now shawls coming wedding stuffs. hee.. for now partime je la tapi.. mari piya berbusiness! hehee..

~ thalhazlin ~ said...

seriyes bapak cantek! tapi, bila tengok alamatnya di perak pulak. huhu. jauh tuh :(

OpiYa OneL said...

To Diya:

Kamu sgt creative diya. Bagusnya da boleh bukak business sendiri. Me?? Kene asah skill dulu. hehe...

To Talha:

Talha, kak wiz ni duduk dekat area kajang. Kalau ade saudara dkt area kl tu nnt boleh la tolong amekkan order. =)

rimieilya said...

betul tu pya..jomla kte jd partnership buka kedai souvenir n kek..ko jg bab kek, aku bhgian souvenir..aku pun minat gak nk buka kedai camni.hehe..

OpiYa OneL said...

jom2 mira. boleh saja. tp lepas kite sesame abes master la. huu~

Anonymous said...

Thank you so much for featuring my cakes here. Because of your generosity, you have won yourself a box of my muffs for makan2. Please email me when you can come and fetch your cake so I can prepare them earlier alright.

Thanks and COngratulations!

wiz
wizcakes@gmail.com