Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, February 4, 2011

Baby Boy vs. Baby Girl


Actually, me & hubby tak kesah pon samada inside my b
elly ni baby boy ke baby girl. Lagipun first babykan? Tak payah la nak berkira sangat pasal gender baby tu. Lain la kalau second baby. Mesti nak baby yang jantinanya lain dari first babykan?


Tapi disebabkan beberapa situasi di mana kedua-dua belah keluarga, means my family & hubby's family mengharapkan jantina baby yang berlainan. Tak paham??? Teruskan pembacaan.


Actually, belah my family dah terlalu ramai anak sedara perempuan. So, of course la my parents nak my baby ni kalau boleh baby boy. Me ada 8 orang anak sedara & di kalangan mereka cuma ada 2 je hero. Tu pun yang paling tua dan yang paling cinonet. Haha...


My parents in law pulak baru ada sorang cucu & it's a boy. So, kalau boleh, my MIL nak la sangat-sangat baby kami ni baby girl.


So, ada percanggahan di situ. Tapi Allah dah tentukan apa
yang terbaik untuk kami & our baby is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Masa scan at 18 weeks hari tu, saja tanya doc, "Dah boleh tau ke gender baby ke?"


Doc sengih je. Maybe sebab dia dah tau kot baby boy masa dia dok godek2 alat scan atas my belly. Then doc cakap,


"Haa... nak tau baby apa... Tuuuu..." Sambil menunjukkan suatu di skrin yakni our little prince punya bebird! Heheh... So cute!!!


So, lepas ni nak bershopping baby's stuffs kena lah avoid yang pinky2. Heheh... Tetiba rasa macam sedih pulak tak dapat beli skirt baby yang kiut-miut...


12 comments:

alianurashikin said...

comellll hehe..baby boy nanti nama ape ibu??hehe =P

buRn said...

Semoga semua selamat,Amin!

myaini said...

ok jugak baby boy......2nd baby nnt kena work out utk baby girl pulak...hehehe...take care yah!!

Mrs.Qarlista said...

waaa..dah tau gender!bolehla menshopping baby boy suit dah ni..and yes, baby gurl punye skirt2 dress2 tu sume so tempting. comel giler! :)

b.E.L.L.e said...

hehehe..bestnyer dah taw gender..aku xtau lg la..aritu g scan doc tanak bgtaw.. T_T huhu..hrp2 aku nye gegurl la...ley jd besan kan?hehehe..

^nanie^ said...

ai pya..kite link awk juge..wah taun ni rmai la bby boy..hehe

Sophie said...

To Alia dear:

Nama masih mencari la alia. Nanti dah confirm akk reveal k! (^_^)

Sophie said...

To ayah:

Amin...

Sophie said...

To myaini:

Hehe... insyaAllah kalau ade rezeki next time mahu baby girl. Geram je tengok skirt baby girl comel2. hehe..

Sophie said...

To Nad:

Tulah kan nad. Sgt comel. Rase macam nak beli jugak even da tahu baby boy. Geram punya pasal. Hehe..

Sophie said...

To Bain:

Fuh..fuh.. aku doakan ko nye baby girl ok. Nanti baby kite boleh men kawen2. Hehe..

Sophie said...

To Nanie:

Thanks Nanie! Tulah, tengok baby Nanie, Nad dengan Aina pun baby boy (^_^)