Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, February 10, 2011

Saya berkonvo dengan perut comel (^_^)


Mari bermula dengan sarapan pagi iaitu nasi goreng putih plus air soya kotak. Huu... kenyang perut suka hati (^_^)


Jemput makan...


Actually, nasi goreng putih tu made for my hubby today untuk dia bawak bekal ke ofis. Malas nak makan luar katanya plus nak saving. Heheh... Rasanya dah lama betol me tak masakkan makanan berat untuk hubby since preggy ni. Air milo panas hari-hari wajiblah buat untuk dia. Tapi kalau makanan, tak biskut cap hup seng, roti bakar sapu mentega tabur gula sikit je me hidang untuk hubby pagi-pagi. Sangatlah pemalaskan si isteri. Maybe betul kata orang, kalau mengandung anak lelaki, si ibu akan jadi malas serb
a-serbi. Heheh...


Lately, badan sangat rasa tak sedap. Perut berangin then kadang-kadang muntah. Selera makan pulak tersangatlah kurang. Sometimes tu fikir macam mana la perut nak membesar kalau bila makan je muntah balik. Kesian si kecik di dalam mesti asyik kelaparan.


Ok lupakan pasal itu. Berbalik kepada tajuk di atas
. Semalam me dapat utusan regarding konvokasi yang bakal berlangsung. Hepi (^_^)


Utusan dari UTM

The convocation will be held on 26-28 March 2011


So, kalau sekarang ni me dah 21 weeks, time konvo nanti maybe around 27 weeks (6 months ++). Huhu... Bakal naik stage dengan perut boyotlah gamaknya. Tapi nasib baik juga my belly tak besar sangat sekarang ni. Risau jugak tak larat nak beratur panjang plus naik stage amek scroll nanti. So sekarang ni harus berfikir nak pakai baju apa nanti. Baju pesyen-pesyen confirm dah tak bermain di fikiran. Maybe pakai baju kurung je kot. Oh, nak kena ke Jakel ni beli kain cepat! Wehee...


16 comments:

buRn said...

congrats ibu! hope, i'll be there with u! Really miss u ;)

nadiah said...

pya, org mase 26weeks, dh x muat pakai baju krung sndiri. terpaksa pinjam dan pakai baju Mak, hehe. mujur la muat, kalu x tade baju la nak pakai utk interbiu. hehe!

bydaway, comel ibu boyot amek scroll atas pntas. sukaaa! tahniah pya.

^nanie^ said...

xpe pya..comel oh..;-)

n@D3iR@H said...

alolohh, mst comel...
congrats pya...
nad pun br dpt surat best jugak, nnt kite kongsi smer2 yek..
take care..

Ayuraza said...

cograts...
xpe..hangkut baby naik stage sekali...lum lahir lagi bb da konvo..hehe :P
bangga tau ibu dpt ijazah..
pakai kaftan la...mesti comellllll...

myaini said...

congrats..
nnt kalo tgk pic konvo mesti lagi igt kan...yela amik berdua...bleh tunjuk kat baby nanti..

alianurashikin said...

kak pya...seronok nye nak grad..doakan kami grad ontime jugak =))) congrats kak

ally said...

wah...tahniah2..mesti comel..bole je pakai baju kurung..tang pinggang kain tu kasi flexible sikit..so that nanti pya selesa sikit..n jgn pakai kasut tinggi2 tau..hehe..

Sophie said...

To Ayah:

Wajib la kena ada. Takda siap! Majok!

Sophie said...

To Nadiah:

Pya skrg ni semua baju dah tak berapa muat nad. Baju ok, kain dah tak leh zip. Nak pinjam bj mak, pya ni terlebih inch sikit dr mak so mesti kain senteng. Heheh..

Sophie said...

To Nanie:

Thanks Nanie!! (^_^)

Sophie said...

To Nad:

Nad dpt surat ape nad??? Share la... share la...

Sophie said...

To Ayuraza:

Ahah la... kaftan pun ok kan? Hopefully dpt jumpa yang suit nanti. Anyway, thanks Ayuraza! (^_^)

Sophie said...

To Myaini:

Hopefully baby nanti blh mengikut jejak langkah. Amin... (^_^)

Sophie said...

To Alia:

Akk selalu doakan Alia dgn kawan2 yg lain. Always kuat ye dear! InsyaAllah semua selamat berkonvo on time nnt (^_^)

Sophie said...

To Ally:

Tgh pk lagi ni ally nak pakai bj kurung or kaftan. Tgk mana sesuai nnt. Oh kasut tinggi mmg takleh dah la. Perit tulang kaki nnt. Heheh..