Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, February 11, 2011

Cerita semalam...


Oh semalam badan sangatlah tak sedap. Makan ape je semua keluar balik. Yang geram tu, agak-agak dah nak hadam kot makanan tu tiba-tiba datang loya pulak. Hambek ko~~~ muntah sampai sakit-sakit dada. Adalah dalam setengah jam dalam toilet tu menahan sakit dada. Adoyai... Tapi takpelah demi anakanda tercinta, ibu sanggup sakit ape je asalkan anak sihat.


So, nak dijadikan kesimpulannya, badan sangatlah tak larat nak buat apa pun. Masak untuk dinner pun tidak. Hubby kesian jadi bawalah me pergi dinner di luar makan nasi ayam Mustafah. Time nak makan pun kena slow-slow je sebab kebarangkalian nak keluar balik tu ada. Sungguh tak nikmat langsung makan time tengah loya. Nasib order air sirap limau so kurang sikit rasa loya tu.


Lepas habis dinner, hubby ajak pergi pasar. Saja ingat nak beli seluar sebab semua seluar kat rumah dah tak muat. Even seluar tidur pun semua pakai mesti senak semacam pahadal perut taklah boyot sangat.


Jalan punya jalan, ternampaklah gerai jual baju ni. So, me tanyalah akak owner gerai tu,


"Ada tak jual seluar panjang yang jenis kain lembut-lembut tu?"


Then akak tu jawab,


"Ada dik, tapi yang tinggal semua saiz besar, saiz adik ni dah habis jual dah."


Aku pun macam pelik. Eh akak ni tak perasan ke perut aku ni beso? Mesti la nak seluar saiz beso. Kalau boleh yang paling beso saiz XL tu. Then my hubby cakap la dekat akak tu yang me now tengah preggy so memang nak cari saiz besar. Akak tu macam terkulat-kulat tengok perut aku. Baru dia perasan kot! Last2, aku rembat semua seluar saiz besar yang tinggal. Balik-balik terus bawak tido & malam tadi dapat tido dengan nyaman sekali (^_^)


Kesimpulannya, my baby bump mmg sangat kecik. Harus makan banyak ni bagi tambah besar perut so tak lah pak-pak haji yang duduk makan di gerai-gerai tak salah anggap yang me & hubby ni couple. Sebabnya, kalau kami berdua jalan, pak-pak haji tu mesti pandang kami semacam macam kami ni buat salah je. Padahal kami ni dah kawin kot! Aku ni dah mak buyong dah pon! Tunjuk sijil nikah baru tau!!


4 comments:

buRn said...

hehe.. so sweet ;)

b.E.L.L.e said...

babe, ko muntah2 lg ker?awat x hilang lagi?aku sekarang dah makin berselera makan dah..perut pon dah maju ke depan..hehehe..tp riso gak tkut berat naik melampau2..huhu..

hahaha..agk2 g mkn smbil tnggu order tuh ko buat2 la kuakan kad nikah smbil main tunjuk2 kad tuh kat hubby ko..mesti pak aji tuh dah x pndg2 lg dah..kehkehkeh..

Sophie said...

To Ayah:

(^_^)

Sophie said...

To Bain:

Muntah lagi la babe. Selera makan aku sgt kurang lagi. Tak tau nape. Pttnye da okkan?

Tu ah, geram aku tgk pak2 aji tu. Pandang macam nak makan org! Sabau jela...