Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 8, 2011

Next Shopping Baby's Stuffs.


Rasa macam dah banyak barang baby yang dah dibeli. Tapi bila skodeng-skodeng balik baby checklist tu, banyak jugak yang belum dibeli. Tapi takp
e. Bak kate hubby, "Kita beli sikit-sikit ye ibu. Next gaji beli lagi" Heheh..


Lately, hubby & me dah terbiasa pulak dengan panggilan 'ibu' & 'ayah'. Selonok pulak bila sebut panggilan cenggitu. Terasa seperti sudah ada baby dalam rumah. (^_^) Then bila masuk bilik yang kami letakkan baby cot & semua barang baby, lagilah terasa macam dah ada baby. Dengan bau bedak baby yang sampai menusuk hidung kalau masuk bilik tu. (^_^).


Ok, barang lain yang mungkin perlu dibeli adalah
seperti di bawah.

- Receiving Blanket. Dah survey2 dekat littlewhiz
.com. Sangat mahu beli yang di bawah nie.

Ada 3 pcs.


- Bedding set. Hari tu survey dekat Jusco mahalnya! Then tengok dekat littlewhiz.com ada design Pooh Bear yang sangat comel.

Bedding set Classic Pooh


- Mosquito Net. Haritu tengok dekat IKEA sangat cute! Harga pun ok.

Cute huh!

- Baby bath tub. Yang ni beli kat Jusco je kot.

- Cot mattress. Pun ni beli kat Jusco je kalau ada yang murah.

- Laundry detergent. Untuk cuci baju baby.

- Barut baby. Nanti tempah dekat Bilikjahit AnggunFlora. My mum said, 5 helai barut je cukup.

- Towel baby. Kena beli 2 helai lagi.

- Set tilam kekabu baby.



Ok, itu je list berangan hari ini. Heheh..

4 comments:

xcyoobe said...

apsal tak 'mak dan abah'?

Sophie said...

To abg kie:

ala, tu klasik sgt la. nak la moden sikit.

Ayuraza said...

follow sini dear...follow me back...kawan nanie ek??

Sophie said...

To Ayuraza:

I follow u too.. (^_^) Ye, kawan belog Nanie (^_^)