Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, January 30, 2011

Entering 20 Weeks on My Birthday!


29 Januari 2011 yang lalu adalah bersamaan hari kejadianku ke-25 tahun. Syukur
ke hadrat Allah S.W.T. di atas kesempatan yang diberikan kepadaku untuk bernafas ni buminya ini. Alhamdulillah~~ & Thanks kepada semua yang wish 'happy birthday to me' tidak kira sama ada yang calling, message tru handphone or tru fb. Sangat-sangat terharu!!!


& to my darling hubby, thanks sayang sebab nyanyi2 lagi lagu 'happy b
irthday to me' tepat jam 12 a.m. Sungguh terharu~~~ Love u till infiniti...


Dan di hari kejadianku jugak I have reached 20 weeks. Half way dah. Alhamdulillah~~ But still, ramai yang cakap my perut sangat kecik. Sampai ramai tak perasan yang aku ni dah mak buyong 5 bulan. Sedih la jugak tapi nak buat macam m
ane, dah memang keturunan kot ikut my mum dulu 'perut ketat'. Baby kat dalam perut muat2 je. Takde space kot dia nak berernang-renang kat dalam. Haha. But scan masa 16 weeks dulu doc kata baby OK je. Alhamdulillah~~


Tapi nak dikatakan cerita, 4-5 hari ni my tulang pelvic sangat-sangat la sakit. Sakit sampai kalau duduk & bila nak bangun mesti nak nangis dulu sebab sakit sangat. Serious sakit! Pernah sampai menangis teresak-esak sebab sakit nak bangun dari kereta. Mom-to-be yang lain pun rasa macam tu jugak ke bila entering 20 weeks?? Then kalau sakit, sakit sampai weeks ke berapa? Or sampai bersalin ke rasa sakitnya?? Takutnya!!!


Then me ade terbace info dekat 'Weekly Pregnancy Calendar b
y Baby Bump':

"Increased blood flow is making the pelvic area extra-sensitive"


Tapi ni bukan extra sensitive dah! Sangat2 extra sensitive ni! Sampai me takut sangat nak duduk even atas tempat lembut pun bila nak bangun sakit sangat-sangat. =(


Hopefully rasa sakit ni cepat hilang... Lagi rela sakit pinggang kot dari sakit tulang punggung yang Allah je tahu sakitnya bila nak duduk & bangun.


Baby pulak da start gerak-gerak dari awal bulan ke-4 haritu. Sometimes rasa geli pon ada. Hihi... Bila cakap dekat doc baby da start kick, doc kate tu bukan baby's kick. Tu baby gerak2 je coz baby belum pandai kick. Heheh. Malu den.


Oh, sakit tulang punggung ni membataskan aku untuk duduk menulis belog lama-lama. Till my fingers meet the lappy's keybord again! Daa~~~


6 comments:

buRn said...

Happy birthday ibu! Really love you so muchhh!!

b.E.L.L.e said...

happy birthday my luvly fren... =)
weyh..aku pon rasa lah sakit...nak2 kalau duduk kat bawah. nak bangun punya seksa. dah mcm warga emas je aku rasa pergerakan aku. kene slow2. haha. tp mang terasa tiap kali klu tgh duduk lps tuh nak bangun..adeh..cousin aku dah 8bln dah. die ckp die pon dah start sakit2 belakang. huhu..xtau la sakit tuh sampai deliver ke x..doa2 je la sakit tuh cepat2 ilang...

Mrs.Qarlista said...

happy besday! takpe..perut nad pun 'ketat' gak..dah 7 bulan orang kate kecikkk je.. :)

Sophie said...

To Ayah:

Thanks Ayah!!

Sophie said...

To Bain:

Tu lah kan! Aku sampai nangis kot nak bangun dari kete tak boleh. Sakit gile! Maybe sebab ms dlm kete tu byk terhentak2 kot. Hopefully cepat la hilang sakitnye kan? Tak tahan dah weh!

Sophie said...

To Nad:

Thanks Nad! Tulah kan, nak buat macam mane dah mmg perut tu nak kecik takmo besar. Pya lagi la sampai sekarang selera makan kurang pastu asyik nak termuntah je lagi. Tah bila nausea ni nak ilang =(