Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 3, 2011

Sayonara 2010 & Welcome 2011!!!


Hari nie 3 Jan 2011. Terlambat sudah nak ucap Selam
at Tahun Baru kepada semua bloggers. Apepun, semoga tahun baru nie akan menjadikan kita masing-masing lebih matang dan berjaya dalam hidup (skemanya ayat!)


Bila blogwalking je blog rakan-rakan bloggers yang lain
, masing-masing dah list-down azam tahun 2011. Yang buat senarai kesyukuran pun ada! Baguskan?? Dan tiba-tiba terasa nak buat benda yang sama pulak. So, mari kita lihat senarainya.


Senarai Kesyukuran Tahun 2010

1. Selamat menjadi suri kepada Muhammad Abu Baka
r As-Siddiq B. Khairi pada tanggal 8 Mei 2010 iaitu pada hari kejadian beliau.

Gambar review kejadian 8 Mei 2010.

Majlis nikah & berinai

Hantaran dari sang isteri kepada sang suami

Hantaran dari sang suami kepada sang isteri

(Gambar sanding tak larat nak upload. Haha)


2. Mendapat duit poket setiap bulan dari pakcik tersayang untuk menampung perbelanjaan pengajian sarjana.

3. Mengetahui diri ni preggy setelah 4 bulan menanti. Alhamdulillah.

4. Berjaya menghabiskan sarjana dan akan berkonvo dengan sukahati pada April tahun ini. Wallah!


Seterusnya,


Senarai Azam Tahun 2011

1. Menjadi isteri yang lebih baik dan solehah. Tidak mahu lagi keras hati & merajuk berhari-hari. Heheh...

2.
Mencari pekerjaan tetap dengan gaji yang lumayan. Selepas itu barulah boleh menjadi anak yang solehah dengan mem'bank-in'kan duit bulanan kepada ibubapa tercinta. Heheh...

3. Sentiasa solat di awal waktu.

3. Banyakkan mengaji Al-Quran lagi-lagi time preggy nie.

4. Menjadi ibu yang penyayang & bertanggungjawab sekiranya diberi peluang untuk melahirkan anak kesayangan dengan selamat. InsyaALLAH.

5. Mahu makan makanan berzat untuk diberi kepada anak kandungan kesayangan. Tolonglah hilang cepat simptom muntah-muntah nie!!!

6. Mahu lebih rajin menvariasi masakan untuk suami. Ni kalau tak asyik masak kari ayam, siakap 3 rasa, sup ayam, nasi goreng, ikan masak kicap, telur & ikan masak sambal. Ape lagi masakan yang sedap ye???

7. Mahu men'decorate' rumah sewaan menjadi lebih selesa diduduki.

8. Mahu bercuti berdua-duaan ke suatu pulau yang cantik sambil snorkeling melihat ikan nemo.

9. Mahu handphone baru. Heheh...


Tu je kot azamnya. Sikit je kan? Tak cukup sepuloh pun! Just berharap tahun 2011 nie akan menjanjikan kehidupan yang lebih baik dari tahun-tahun yang lepas. Amin...


P/s: Azam tahun lepas hanya satu je tercapai kot yakni mendapatkan segulung sarjana. Heheh...

8 comments:

buRn said...

1st! Ameen...

Hanis MY said...

happy new year! dah lama tak komen, nanti p amek gambar purikura k! have a wonderful year ahead...

Sophie said...

To Hubby:

3rd! Hehe...

Sophie said...

To Cikgu Hanis:

Hepi new year too cikgu hanis! Hehe... Tulah, nnt nak ambik gambar purikura jugak! Anyway, thanks cikgu!!!

xcyoobe said...

5th!!! cheese keju.
azam baru je list, azam lama semua tercapai ke?

cikteratai said...

happy new year pya....ala..sonok dah pegnenyt...semoga Tuhan permudahkan segala urusan untuk tahun 2011....:)

Sophie said...

To Bro Aki:

Azam lagi satu je tercapai. Heheh...

Sophie said...

To Cikteratai:

Alhamdulillah. Takpe cikteratai, rezeki cikteratai ada tu. Doa byk2 ye. Anyway, hepi new year too! Pya doakan semoga tahun 2011 lebih bermakna utk cikteratai & hubby =)