Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 4, 2010

Terlambat Sudah...


Hari ini sudah masuk hari ke-3 tahun 2010. 3 JANUARY 2010. Terlambat sudah nak wish Selamat Tahun Baru. Anyway, tak kira. Nak wish jugak! So, kepada semua, SELAMAT TAHUN BARU or HAPPY NEW YEAR! Hehe.. Semoga di tahun baru ini, life menjadi lebih bermakna dari tahun-tahun yang sebelumnya.


Sekejap sahaja masa berjalankan?? Rasa macam tak percaya pulak dah masuk tahun 2010. So, bila dah masuk tahun baru, mesti ada azam barukan?? Hehe.. Azam yang mungkin sama macam azam-azam yang sebelumnya, tetapi this time, azam nie nak tak nak kena capaikan jugak. Dah jatuh ke hukum WAJIB! Haha..

So, ape azamnya??? Seperti yang tersenarai di bawah:

Hari-hari kena bangun awal pagi
Especially, hari yang takde class. No bangun lewat lagi after this! Sebabnya, nanti dah kahwin, susah nak buang tabiat suka bangun lewat nie. Huhu..

Minum air putih 8 gelas sehari!
Ishkk.. nie yang paling susah nak buat. Sebabnye??? Tak suka nak ke tandas selalu. Hehe.. Tapi nak buat macam mana, kesihatan kene diutamakan.

Hari-hari kena minum susu

Jogging 3-4 kali seminggu
Selain menyihatkan badan, mana tau boleh kurus ke?? Hehe. Geng berjogging da ramai da nie. Ika, Lina and Ronnie, jom kita jogging!!! Hehe..

Kena kurus!!
Boleh tak nak kurus until 50 kg? Kena kurangkan 4 kg nie! Chayok2!!

Tak nak buat kerja last minute
Kerja yang dimaksudkan adalah kerja sekolah merangkap assignment dan preparation untuk wedding. Waa…. Kene buat awal-awal, takut tak sempat!

Study hard
This sem merupakan sem akhir aku before enter short sem untuk buat master project. Hopefully aku boleh lepas dengan jayanya. Mahu grade on time! Taknak menyusahkan my parents lagi.. Plus, kena fikir kerja sudah.

So, itulah azamnya. Doakan aku berjaya memenuhi kesemua azam di atas ye! Hehe..

3 comments:

sePosen said...

Ameen... ;)

bELLe said...

wish u gud luck..hehehe

OpiYa OneL said...

To my bee & Bain

Thanks a lot!!!!