Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 28, 2009

Saje nak menunjuk.. hikhik..


Poyo je tajuk entry kat atas tukan?? haha.. Actually, just nak tunjuk bende kat bawah nie je..

Sijil Pra-Perkahwinan yg sgt tak cantek! huh!

Ini aku punye..

Ini my bee yg punye.. heheh..

Nape aku tayang sijil nie?? Takde sebab pun. Saje je. Mane la tau kot2 nnt da tue kerepot, sijil nie pun da tak macam yg asal (imagine sijil nie 30 thn akan dtg.. tah2 hancus da kene gigit anai2. Bee, jgn lupe liminate sijil tue nnt k supaya tak digigit anai2. haha!) Time tu boley la nak tgk sijil yg bentuk original. Siap boley tunjuk kat cucu lagi.. haha! Berangan tahap dewa betol!

Nape aku cakap sijil nie tak cantek?? Actually, aku tak tgk dpn2 pn lagi sijil ni lagi sbb ia masih berada di tangan my bee. My bee mms je pic sijil nie. But, my bee said that, "Ya, sijil nie nipisnye.." huhu. Maybe sbb da imagine sijil nie nipis, sbb tue ia jadik tak cantek kot. Takpela, mmg padan pn dgn harga kursus tu. RM80 jew. Mane nak dpt skrg kursus pra-perkahwinan RM80 (hanya di Bangunan Mara, Kuala Lumpur shj). So, if agak2 nak sijil tebal, cantek, ade gambar pasport korang kat dpn sijil tu, aku suggestkan pg kursus pra-perkahwinan yg harga die RM120++.

Tadi my best buddy EDOT call. Lame giler tak dgr cite dia. Menyembang sampai nak dkt sejam! Best giler! Byk la story-mory yg diceritekan. Actually, besday dia 24 dec aritu. (hepi besday to you.. hepi besday to you.. hepi besday to edot. ehee..) So, dia dpt free call seminggu. Da nak kawen da membe aku yg sorang nie. Serius.. tetibe windu sgt kat member2 time degree dulu. Dan semalam pulak KEMBAR msg tanye kabar. Huh.. Sungguh terharu member2 masih igt kat aku.. =)

Edot, Kembar (Chiq & Chaq) and Me!!

Time nak upload pic kat atas nie, tetibe terigt kenangan time tue. Kami berempat bertolak ke rumah Edot di Batu Pahat naik bus. Sampai dkt Parit Raja, tunang Edot (Apai.. bukan apaiyapalot) amek ktorang dkt bus stop. Sampai rumah Edot, rehat2. Then malam tue ade majlis hari raye kalau tak silap. Mula mcm taknak pg. Tp disebabkan mak Edot da suruh, kami pun pegila. Da la tak bawak baju kurung, sian Edot abes baju kurung dia kitorang rembat. Haha.. Nasib badan sume buley kate same saiz. Then keesokkan harinye ktorang pg tepi parit, tarik2 pokok ubi kayu. Pastu, ape lagi. BAKAR la ubi tuw!! huhu.. Sodap!! Pas bermalam sehari kat rumah Edot, esoknye bermalam dkt rumah aku pulak (time tu umah kat Segamat). Tujuan utamanye nak pg Gunung Ledang. Huhu.. Abes biru tgn2 mandi air terjun. Miss that moment so much!!

Emm.. okla.. da byk da merepek nie. Nak kene smbg bace case Ellis-Don Ltd v The Parking Authority of Toronto. haha.. Poyonye siap letak name case lagi. Ade sesiape blh ceritakan detail case ni tak?? Malasnye nak bace.. hoho!

P/s: Mesti kalau Zira search case ni jumpe blog aku lagi. Aritu da jumpe case Sim! hahaha.. Kpd sesiapa yg tak phm.. abaikan ye (^,^)


4 comments:

sePosen said...

hehee... so sweet babe!!... really miss u...

dialicious said...

congrats dh dpt sijil kursus kawen..heheh..bolehla pakai apply keje nanti..hehehe

OpiYa OneL said...

To my bee:
Miss u too..

To Sis Diah:
Mcm tak caye je sis bg komen. Thanks a lot! ngeee!

Anonymous said...

Hanya berpikir saya akan komentar dan mengatakan tema besar, apakah Anda kode itu untuk diri sendiri? Benar-benar terlihat lebih sempurna!