Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 10, 2009

gile membelog..


Memandangkan suda beberapa minggu saye tak membelog, entry nie adalah entry ke-empat saye tulis utk hari ini. eheee..

Jam suda menunjukkan pukul 2.10 am, tp mata ni still tak ngantok lagie.. Setelah menidurkan anak sedara yg bukannye baby, tp da nak masuk darjah 3 da (balik dari kursus kawen, saye angkut anak sedare saye dari KL balik Muar.. hehee) saye pun slow2 ke bilik adik lelaki saye (dia takde, sedang study di Matrik Gopeng) yg letaknye di sebelah bilik saye je (di mana saya membelog menggunakan PC dia yg sgt best!).

Nape mata ni tak boleh nak lelap?? Sebabnye, saya berfikir..

- Betul ke saye da nak kawen bulan 5 nie??
- Sempat ke saye nak buat preparation??
- Nak tema majlis kawen kaler ape??
- Baju nikah nak kaler ape??

Dan banyak lagi persoalan yg tak terjawab. TAKUTNYE.. Serius saye takut. Bukan ape, start new sem nie, byk benda nak kene fikir. Antara my wedding dgn my study. Realitinye, my wedding Vs my study. 2-2 super important!

But before that, saye nak panjatkan SYUKUR ke hadrat ILAHI sebab da makbulkan doa saye. Result yg dpt utk first sem sgt tidak terjangka! Maybe sbb penat lelah buat assignment sampai migrain + tak tido malam + tido malam tak nyenyak + mate lebam2. hahaa.. Hopefully kawan2 lain pun dapat result yg baik. Dan semoga sem baru ni saye dapat buat yg lagi baik.. InsyaALLAH.

Regarding questions yg kat atas tue, hakikatnye.. tarikh kawen mmg da ditetapkan. Parents my bee da datang jumpe my parents semase kami sekeluarga berada di Manjung utk tetapkan tarikh kawen (my dad ade rumah di Manjung, Perak dan kami stay sane beberapa hari sbb menghantar adik kecik saye yg berbadan beso ke matric). As a conclusion, ye memang saye kene kawen jugak bulan 5 nie! Dan tinggal 149 ari je lagi! Nampak mcm lame lagi, tp dgn keadaan saye yg masih study, hari tu mcm kene bahagi 2. Saye cume ade 2 bulan pertama utk buat preparation. Bulan seterusnya, saye tak boleh pk pasal wedding. Kene pay attention to study =(

Sempat ke saye nak buat preparation?? Memandangkan saye ni jenis yg sangat cerewet, mesti akan menghadapi pelbagai halangan sepanjang nak buat preparation ni. Hopefully TUHAN boleh kurangkan tahap cerewet saye yg melampau2 ni.. (Sian my bee dpt tunang mcm saye yg sgt cerewet)

Tema majlis?? Question ni da bermain di fikiran lame da tp still tak dpt nak fikir kaler ape yg sesuai. Coklat, purple, hijau, biru or silver?? Tibe2 sgt suke kaler silver buat tema majlis tp my mum tak suke pulak. My mum kate mcm suram je kaler tue. Kene pk cpt nie sbb da kene start membeli langsir, cat rumah, baju my parents, my siblings (dis time wajib sume kene pakai sedondon). Bee, kalau tema majlis kaler coklat ok tak??

Hurmm.. nie lagi satu. Baju nikah na
k kaler ape?? Mule tu igt nak kaler silver, tp my bee taknak pulak. Dia kate, antara kaler krim or putih je. Kalo putih, same mcm baju tunang aritu..

Nikah nak pakai outfit kaler putih lagi ke??

Tapi bile pakai baju kaler putih, nmpk macam suci murni je kan? Tapi kaler krim pun cantek. Isyy.. kene bagi my bee decide la kalo mcm ni. Tp dia tue.. nnt dia suh saye decide jugak. Huhu.. sedey.. Kesimpulannye, saye pening dan tak boleh tido malam ni mengenangkan bende2 di atas nie.. =(


Dan tibe2 saye rindukan budak nie..

yg baju belang2 tu abg kpd si baju pink tue. Abg kecik ni la yg tido sekatil dgn saye smpai la saye balik U ari ahad ni.

4 comments:

sePosen said...

hehee...comeylaa babe tulih blog... babe de tanyekn kalo tema color coklat?!...sangat2 setuju cz tue color fav + matching ngan kiter ;) Then ari nikah, tema yang babe de skunk puteh or krim kn?! so, bee rase baek babe cari pakaian dahulu then br decide which one suit with u ;) gud luck!!

Then lg 1, nk wish congrats cz got superb CPA for last semester!!... Really luv u babe!!

OpiYa OneL said...

to my burn:

kaler coklat eh.. hee.. ok =)

anak tajul molok said...

coklat pn nice kak,, coklat lembut.. plus putih.,,.

hehe

OpiYa OneL said...

To eyra:

heee.. thanks eyra for da idea! =)