Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 26, 2009

Life..


Masuk hari nie, da 14 hari aku kat utm. Life da berjalan seperti biase. Setiap hari Isnin, Selase & Rabu, rutin harian adalah bangun pagi2 utk pg ke class dan class pulak sometimes sampai pkl 5pm (accept for hari rabu, class till pkl 12pm). 3 hari tue okla. But hari yg seterusnye, keje aku hari2 menengok movie + surf internet. Huh! Sungguh bosan.. Just 2-3 hari nie baru aku ade keje nak buat sbb da start dpt assignment. Tp.. bace cases lagi. So bored...

Mak dgn abah da bising2 dan berkate, "nape tak balik umah je kalo da bosan duduk u??". Entah la.. Aku pn taktau kenape berat sgt aku rase nak balik umah. Maybe sbb aku malas nak menyusahkan abah utk ambil aku dkt station bus, then ari ahad kene menghantar balik. Plus kene bagi duit blanje lagi. Then, aku tak suke perasaan time nak balik u balik. Sebak..

Sometimes, aku tertanye2.. Kenape aku still ade dkt sini.. Kawan2 lain sume da bekerjaya. Ade yg keje dkt private firm, yg da keje dgn government pon ade (G41 lagi tau!). Huh.. sgt jeles dgn Mun & Yanie!! Da boley bagi duit dkt parents masing2 dan blh plan utk mase dpn. Means, da boleh beli umah ke, kete ke.. But aku?? Further study atas alasan my parents yg suruh. Bile pk2 balik, ruginye aku tak pg interview SPA aritu. Mane tau dpt keje kan?? Master nie part time pun boleh buat.

Entah la.. Maybe ade hikmah di sebalik sume nie..

5 comments:

ms. diya said...

Sabar ye.. rezeki masing2 tu sofia.. insyaallah adalah rezeki sofia nti.. skrg ni mgkin rezeki utk smbg blaja & berumah tangga dtg dlu.. :) take care..

OpiYa OneL said...

To Diya:
Thanks diya!!! Lame tak dgr cite diya. Miss u...

rimieilya said...

same situation with me..cam jeles je sume org dh keje kan?aku plak dpt ofer keje byk, tapi 1 pn aku xlayan.fmly suh abiskan belajar dl.huhu..cam dh penat otak nak study lg

OpiYa OneL said...

To mirae:

Tula mira!!!! Sgt jeles dgn diorang! Takpe2, rezeki kite ade gak nnt. insyaALLAH...

apaiyapalot! said...

J41 la pya. ala. nnt ko abs blaja gaji lg byk dr ktrg. tros lompat J86.haha