Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, January 21, 2010

Kerisauan di hati..


Malam td my B called. Huh! Sungguh risau rase di hati. His parent da buat preparation bebagai utk majlis bertandang dkt Teluk Batik nnt. Da book dewan, da book caterer, da book chalet (tempat my family nak stay sepanjang kat sane) & lain2. Just belum pilih baju utk bertandang je lagi. Itu pun, sebabnye.. nak tunggu aku turun sane utk pilihkan baju. Huu~ Terharu sungguh dpt bakal mertua yg sgt best. Tpkan, aku je tak reti lagi nak sesuaikan diri. Tah la.. Adakah aku nie yg penyegan or pemalu tak bertempat?? Nak call his mum pun rs mengggigil semacam. Hati nie teringin nak call bertanya khabar. Tp.. tah la. Hopefully, bile da selesai majlis, aku boleh treat his mum mcm my mum. Boleh peluk2, calling tanpa rase segan dsb.

Oh.. bercakap mengenai preparation untuk majlis, banyaknye benda yg tak settle lagi! Isk tak boleh jadi nie. Before assignment menimbun, aku kena merahkan 90% checklist kat sebelah nie. Maybe dis weekend aku akan turun KL untuk book kad kawen (kene tempah awal2 sbb malas nak pk da after dis). Plus nak tempah baju nikah sekali.

Hoho.. akhir bulan nie dan bulan depan, ade 3 wedding yg aku kena attend.
31/1/2010 nie wedding Bain (my bestfriend ms kat matrix dulu)
20/2/2010 wedding Edot (my ex-rumate ms degree + my bf too)
27/2/2010 wedding Nadzira (classmate ms zaman hingusan. Keke)

Hopefully, takkan ade aral melintang utk aku attend ketiga-tiga majlis nie. InsyaAllah..

Bain, aku da siap beli present tuk ko tau! Hehe..

Okies.. mo smbg bt assignment. Hehe..


7 comments:

sePosen said...

be prepared!...hehee

bELLe said...

wah, piya...
bestnye..adiah aku ko da bli..heheh..
thanx.. =)

Anonymous said...

ape kad kawen lm tempah ni haiihh.

weh ak xtau plak edot tu bf ko....tamak sungguh.nk kawen 2 ke ape?

-opie (ak mls nk login)-

OpiYa OneL said...

To B:

ye.. tgh prepare la nie. hukhuk


To Bain:

aku punye la excited nak g kawen ko tau! huhu


To Opie:

hush.. lmbt ke op? ak rs ak la org paling awal tempah kad kawen. haha

ala op, bukan edot sorang je bf ak.. sume2 yg ade kenangan lu time degree sume bf ak. but not boyfren ah.

bass's mistress said...

pia, kang aku nk kawen (which might be another 10 years), aku nk pinjam list brg2 ko kat seblah tu ek? sng keje aku kang...x yah pening pale wat list dah...jgn ilangkan ek? hahaha! -lyan-

OpiYa OneL said...

To Lyan:

Bley je Lyan. No hal la..
:)

ms. diya said...

piya,
try having an a girl outing dgn bakal MI bil ada masa free.. mgkin masa tu leh adjust kan diri utk rasa serasi.. :)