Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, January 14, 2010

Steamboat + movie TIME!


Semalam (13 January 2010), aku + Ika + Zira + Ronnie dgn Kak Intan buat steamboat! Huhu.. tetibe ter 'rindu' pulak zaman degree dulu. Selalu buat steamboat dgn Edot, Yumi, Elly, Yanie dgn Ruby. Kekadang tu sampai tak terabes steamboatnye sbb mase membeli bahan sume ikut nafsu. Haha..

So, ape agenda semalam?? Petang tue dalam pukul 5.oo pm, aku + Ika + Zira ke Giant Pulai untuk membeli bahan2 macam fish ball, sosej, prawn sosej plus b'mcm2 lagi jenis bebola sekali dgn kangkung dan brokoli. Pastu, balik2 je bilik (venuenye di bilik aku), terus kesemua ahli makanan sibuk m'basuh multi cooker, m'basuh bahan2 dan memotong ape yg patut. Then, kami sume masak together-gather. Hehe.. Thanks to Zira yg tolong bawak perase steamboat yg m'buatkan steamboat yg kami masak menjadi lebih sedap sehingga menjilat jari! Haha..

So, dkt bawah ni ade gambar steamboat je la. Org yg makan steamboat tak boleh la nak di capture gambarnye sbb... (pepaham jela ye)


Mase blm masak sepenuhnye (Ika punye keje letak kangkung cenggitu. haha!)

Time nie steamboat da masak! See bebola yg gumuk2 tuw! hehee..

Lepas abes mamam steamboat, kami berlima menyembang2 until pukul 9.00pm. Then, hanya aku + Ika + Zira dan Ronnie shj bersiap2 utk ke U Mall (merangkap Giant Pulai) untuk misi menengok movie. Kak Intan tak dpt join sbb dia balik Taiping malam tue. So, ape cite dis time??

Sherlock Holmes!!!

Dan boleh tak kalau aku nak cakap yg aku suke giler mamat dkt bawah nie!!

Waa.. Watson @ Jude Law!! I Loike You!!

Balik2 UTM da pukul 12.40am. hoho.. Seb baik aku tak kene scan kad matrik. Kekee..



9 comments:

jUjU said...

wahh..pia tengok ugak lepas kitorg tengok~!! Yeay!

jUjU said...

eh..lupa plak. Agree with you on Jude Law. He's hot!

OpiYa OneL said...

Sgt hot!! hehe...

echong uchan said...

mak apak soh g utm laja arr bkn membuat aktiviti lagha seperti bermuvi dan berunggeng....hahhaa!

OpiYa OneL said...

Ala lesong, bagi la can aku berunggeng. Jeles tau nengok korang yg da keje ni berunggeng-runggeng. haha..

nananeera said...

wah.. steamboat.. lme xmkn steamboat.. duk umah asik mkn nsi je.. mne xgmok~hehe

OpiYa OneL said...

hehe.. ko la pencetus idea steamboat dulu kan nana?? pastu kembar ikot, then ktorang pulak ikot. hehe..

sePosen said...

waaa... sedap giler... babe...plzz...nk jgk!!

OpiYa OneL said...

kalau nak turun la skudai. hehe...