Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, January 10, 2010

Habes suda berjoli..


Yeye.. My bee turun Skudai! Syoknyew! Huhu.. But honestly, sgt rindu dkt dia even baru je last week jumpe. Tunggu my bee dkt Sri Putri pkl 2.00am smlm. Bile nampak je dia turun dari bus, waaa... RINDUNYE!

My bee turun JB atas reason nak beli barang2 hantaran. Means, barang yg aku kena bagi dia time wedding nnt. So, dlm pukul 11.30 am kami berdua bertolak ke mane lagi?? Jusco Tebrau la. Hehee.. Antara barang2 yg hendak dibeli adalah:

1. Set perfume
2. Kemeja + Seluar

3. Kasut

Sampai2 Jusco Tebrau je, terus ktorang serbu tempat perfume. So, hasil membau pelbagai jenis perfume, akhirnye my bee choose set perfume kat bawah nie.

Perfume Hugo Boss

Then, kami terus ke Padini Store nak cari kemeja + seluar. My bee try several kemeja + 2 seluar slack jew. My bee nak cari kemeja colour putih sbb... Emm, tah le. Putih itu suci kot?? Haha.. So, terbeli la kemeja + baju kat bawah nie..

Kemeja + Seluar

Pastu, kami ke City Chain dgn niat nak cari jam. Tp tetiba my bee ckp, dia nak beli jam next time pulak. So, tak kisah la. Tp ade somet
hing berlaku kat situ. Aku terjumpe jam yg lagi cantek + sgt simple!!! Waaa... rase mcm nak nanges je. Tak patut aku ke situ lagi setelah membeli jam yg dulu tu! Waaa... rase mcm nak tukar jew. Tp setelah berfikir secara waras, aku sejukkan hati dgn berkate "Jam yg ko beli dulu lagi cantek". Huhu.. Tp sempat try pakai kat tangan lagi. Lepaskan gian tak dapat nak beli jam tu. =(

Then kami pegi mencari kasut pulak. Pusing
punye pusing, tak jumpe kedai kasut yg my bee berkenan. Last2 t'jumpe jugak, tp dkt dalam Jusco je. Ceh. Buat penat pusing satu bangunan. My bee try banyak sgt kasut tp sume mcm susah nak pilih. Sume tak berkenan. Last2 kena tunang dia pilihkan jugak baru dia berkenan. Hehe.. So, terbeli la kasut kat bawah nie.

Kasut

Ade something yg aku terbeli time berjoli kat Jusco tu. Aku baru terjumpe booth yg jual perfume DKNY (Ika, booth DKNY ade la sebelah booth SKII). Disebabkan kecewa tak dpt jam tue, aku pon terbeli la set perfume DKNY. Serius, sgt terok nafsu aku shopping kali nie. Kalau mak tau abes kena bebel + kene apetah lagi. My bee pon sgt baik membenarkan tunangnye membeli lagi set perfume.

Perfume yg sgt comel

Pas shopping mesti perut lapa kan? Then, kami pg mentekedarah dkt Kenny Rogers Roasters. Makan ala kadar je sebab nak alas perut. (Ceh, padahal da takde duit. Gile sakan shopping. Haha..)

Me

My bee

Pastu kami nengok wayang cite AVATAR! Hehee.. Cian my bee. Dia majok taknak tgk sbb aku da tgk cite tue before dis dgn Lina time besday dia. Tp pakse jugak my bee tgk sbb aku pon nak tgk lagi cite tue sbb cite die sgt best!! So, mane boleh tolak permintaan tunang tersayangkan? Hehee..


Me wif my bee yg suke buat muke busyuk! Time nie tgh queue nak beli popcorn

Around 8.30pm baru kami bertolak balik. Singgah Sri Putri kejap beli tiket my bee nak balik Shah Alam esok. Time ondaway balik tu sempat pg salon cuci rambut kejap. Dekat salon tu aku menghabeskan sisa2 duit yg ade dgn membeli benda yg dkt bawah nie. Adoi.. bile la aku nak insaf nie.

Set Jagaan Rambut

So.. itulah cerita pada hari ini bersamaan 9 Januari 2010. Esok my bee da nak balik da. Sedey =(



13 comments:

ms. diya said...

banyak betul benda terbeli! haha. tapi bestkan, puas hati! :)

perfume Dkny tu mmg the best item lah.

OpiYa OneL said...

Serius puas hati. Anyway, thanks diya!

rimieilya said...

gile sakan ko shopping ek.jeles aku nih..bagi la aku skit..

OpiYa OneL said...

Ala mira, time ko nak kawen pon camni gak. Pecaye la. Huhu...

anak tajul molok said...

suke tgk kak piya eppy..

=)

jUjU said...

uitts..bersoping sakan rupanya keja ko dua tiga hari ni pia~ ;p

oh ya, utk esemen video UHP nak buat mcmana ya?


---> hahaha! gurau jak..saja mo spoilkan mood bersoping ko dgn kerja. kikiki~ ;p

OpiYa OneL said...

haha.. da abes duit da Jue. skrg ni makan biskut je la ari2..

video tu ek? nnt la kt g McD lagi bincang camne. huhu...

farah zamri said...

salam kak pya!!
hehe :)
lame x singgah blog kak pya.
erkk..kak pya,nk sumting ni.
nak kad jemputan kawen!
hehe :)
bley x?

sePosen said...

thank dear... waitin to go there agains n agains...hehee!!

OpiYa OneL said...

To fara:

Mesti la akk bagi. Tp nnt wajib dtg tau!!

To my B:

B, miss u...

sePosen said...

misS u too... sorry, too bz lately :(

OpiYa OneL said...

To my B:

It's ok =)

OpiYa OneL said...

To Eyra:

Thanks a lot sis!!