Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, April 13, 2010

My Wedding Cake...


First of all, B.O.S.A.N nyer ngadap info segala berkenaan exam!!! Boleh ke macam tu? Hahaa... Ok, nak rest sekejap dengan membelog. Mahu story regarding my wedding cake...

Dulu, aku suke gile wedding cake yang simple and plain. Just maybe la ade sikit2 je bunga. Macam yang dekat bawah ni...


Tapi yang kat bawah ni pun sgt cutekan??

Source: Google

Tapi memandangkan kebanyakan pembuat kek yang anda lihat comel2 segala ni menetap dekat area KL, so agak susah la nak berurusan dengan mereka sebab me stay dekat Muar. Huuu~~ sedeykan???

So, terpaksalah mencari alternatif lain mencari pembuat kek yang rumahnya hampir2 dengan my house. Then, kebetulan my bf semasa di matrix dulu Bain pun sedang mencari wedding cake for her cousin. And she found wedding cake yang aku rase OMG! Cutenya! See below okay!

Wedding Cake from RatuKek.
Search je Ratukek mesti jumpa punya owner dia


Da survey2 harga dia. Kalau 6"+9", price around RM170. If 6"+12", price around RM200. Muahaahaha... sgt murahkan? Save budget saya. Eh bukan! Save budget my sis yang nak tolong sponsorkan my wedding cake. Huuu~ Thanks a lot my sis! Sayang bangat sama kamu!!!

But the problem is, Ratukek ni dekat area Seremban. Huuu~ jauh la jugakkan? Igt nak suruh my brother yang dekat Melaka tu tolong amekkan. Tu pun kalau dia willing. Kalau tak???? Erm.. nantila fikir macam mane.

Da settlepun dengan RatuKek tentang base kek & theme colour. Actually, RatuKek ni da tak terima order dalam bulan Mei & Jun. Tapi sis tu sgt baik hati nak buatkan jugak my order. Huuu~ Terharu!!!

Alamak! Da nak dekat pukul 12! Okies... bersambung nanti...

P/s: Sungguh tiada mood mo study. Nie akibat sengal2 pinggang la ni. Adoi... sungguh la tension (-_-)


6 comments:

AuraFIza said...

OMG!! Damn cute!!!
Kalau kek macam ni, sayang la nak makan.. Hahhaa..

Nanti aku nak sikit kek tu ehh.. Heee~

OpiYa OneL said...

Fiza! Cepatnya hang bagi komen. Terharu! Hehee... Nak makan manyak pon takpe nanti. Hehee (^_^)

buRn said...

bee punyer mn?:(

farahfatihah said...

wahhhh cantik la cake y bunga kaler biru tu!!! coz i love blue wink wink

aCik GeE cHoMeY said...

cantik blue cake 2...n harga nyer not bad....
pandai kamo cari:-)

OpiYa OneL said...

To B:

Kamu kene cari sendiri la B. Seremban jauh la nak anta ke Perak.

To Farahfatihah * Gee:

Cantekkan yang colour biru tu! Pya pun suka yang tu! (^_^)