Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 15, 2010

DIY Bunga Manggar...


Suatu ketika dahulu, tengah2 m'bloghopping, tiba2 terjumpa satu blog tentang wedding ni (shajaratuldesign). Owner blog berkenaan ada mengajar cara-cara untuk DIY bunga manggar yang OMG! Sooo cantek!!! Dan yang paling penting, lain dari yang lain! (^_^)

Contoh bunga manggar yang da siap adalah seperti di bawah ye:

Dari jauh da nampak sgt cantekkan??

Macam taklah berapa nak susah buat bunga manggar tu. I guess la... Dan barang2 yang diperlukan pun rasanya tak susah nak cari.

Dawai (no 24 dan 20), kelopak ready made color silver,
playar, gam uhu dan tape bunga color putih

Cara2nya lihat di blog shajaratuldesign


Oohhh... kan best kalau aku punya masa untuk DIY bunga manggar tersebut. Tapi kalau agak2 takde masa tu, beli siap sudah! Haha.. But still wanna try to DIY it...


3 comments:

aCik GeE cHoMeY said...

hehehehe...
da tengok..mmg comel kan...n lawa...
lain dari yang lain...jom buat..hehe:-)

OpiYa OneL said...

Cantekkan? hehe.. Jom gee kita buat same2. (^_^)

_ReRaMa_TeRBaNG_BeBaS_ said...

pya,nnt ika tlg DIY k,,berkg. kat blk pya lps exm n bbq kelas,,hehehe,,,
sambil2 tu blh teman pya buat esemen,,hehehehehe..