Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, April 13, 2010

Current Project! Huhu...


Lamenyew tak update blog! Huuu~ Ni gare2 ke'busy'an yang teramatlah sesangat! Hari2 dapat menatap 2-3 saat je blog ni. Nak menaip entry baru sungguh tiada masa. So busy dengan final exam sekarang ni. Tapi hari ni macam terasa nak update jugak! Tak kira! Hahaa...

Actually, ini bukanlah current project. Dah buat project ni before exam aritu. Just kena buat sikit-sikit sebab ia memerlukan istiqamah yang teramat sgt! Haha... Nak tau ape benda projectnya??? Jeng... jeng... jeng...


JOM MAIN LEKAT2! Hahaa!!


Projek lekat2 customize sticker dkt favor bag. Ini lah favor bag yang dibeli dari OleOle manis tu. Banyak ooo nak kena lekat. Mine punya ada 1000, belah B punya pun ada 1000. So berapa? 2000 lah kan? Banyakkan??? Kekee... But takpe, aku sgt suka buat benda alah nie. Yang penting favor bag tu jadik comel!

Mula2 kena buat eksperimen dulu. Masukkan gumpalan kertas dalam favor bag, then ikat ngan reben. Then, bila da siap, baru tampal sticker. Agak2 da dapat ukuran yang ok tu, ape lagi... start la projek tampal2 sticker tu.

Customize sticker

Favor bag

Lekat-lekat

Yang da siap!

Inilah current projectnya! Kekee...

Hasilnya! Konon2 la..

Kenape hasilnya kaler lain?? Hehee.. Yang kaler ala2 gold ni belah B punya. Oleh sebab favor bag saya buat eksperimen tu da terkoyak (sgt ganaskan???), so, saje amek belah B punya 1 buat eksperimen lagi. Hahaa... Jangan marah ye B!

Actually, my side punya da siap lekat. Just tinggal tebuk lubang untuk letak reben. B punya baru nak start. Tp da tergendala sebab exam. Hehee. Nantilah abes exam sambung.

Ohh.. ade banyak lagi preparation nak kena buat. Kena packing marshamallow lagi. Huhu... Actually igt nak bagi kat budak2 je marshamallow tu. But my mum suh letak sekali dalam favor bag tu. Tah muat ke tak? Mesti gemok gile favor bag tu nnt. Jangan terkoyak suda tengah2 orang merewang masukkan barang dlm beg tu. Huuu~ Hopefully makcik2 yang tolong nnt tak ganas macam saye ye. Haha...

Okies... Mo study. Besok paper ke-3. Waaa... cepatlah abes exam!!!


12 comments:

buRn said...

tomey..tomey...tomeyyy ;)

~ thalhazlin ~ said...

cantik la yang kuning tu!

AuraFIza said...

Pya..nanti kite dapat yg ni gak ehh..
hehehe...cute!

hana yoriee said...

waahhh..comel2..DIY sendiri save budget kan?

aCik GeE cHoMeY said...

lawa la....:-)

Riena said...

sangat cantik nihh..hehe
say apon insyallah nk buat mcm nie...

OpiYa OneL said...

To B:

Hee... Thanks!

................

To thalhazlin:

Yang coklat lagi cantek la talha. Hehe...

...................................

To AuraFIza:

Fiza janji kena datang la tau! (^_^)

..............................

To hana yoriee:

Betul hana. Tak payah bazir beli yg mahal2. Favor bag ni murah je then diy pun sonok. Hehee...

.................................

To aCik GeE cHoMeY:

Thanks sudi drop comment (^_^)

..............................

To Riena:

Beli dekat OleOle Manis tau nanti. (^_^)

Ole-Ole Manis said...

alahai pya yg comel, terima kasih ler sbb tunjuk cara. nad leh bagi link pya pada sesapa yg nk tau cara buat DIY favor bag nih. :) Thanks for ur support n ur trust dear.. Selamat Mengerjakan DIY Favor Bag nih. jgn ganas2.. ;p

OpiYa OneL said...

Nad!! Hehe.. Thanks sudi drop comment. Baaeek nad.. Pya tak ganas2 lagi pasni. Hehee...

Riena said...

opiya.. kertas coklat tu awak beli kat ole2 juga ke?

OpiYa OneL said...

To Riena:

A'ah. Beli paper bag coklat tu dari ole2manis (^_^)

Xora said...

Genius.