Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, April 18, 2010

Current Project II...


Project I dulu adalah project lekat2 customize sticker dekat paper bagkan? Even belum siap part B punya, aku proceed dengan project II pulak. Kekee... (Nanti da abes majlis belah saya, saya sambung tepek sticker kamu ye B!). So, ape project dis time. Kalau hari tu main lekat-lekat, project kali ni kena potong-potong pulak (or kerat-kerat???)

Potong ape??? Bukan potong wayar Streamyx yew. Hehee... Actually, project ni regarding gift yang nak dibagi dekat budak2 time wedding nanti. Beberapa minggu lepas, me da hantar softcopy header utk gift tu dkt IPrint, Taman U. Buat dalam 125 copy sebab nak cukupkan 1000. Satu paper A4 dapat dalam 8 header. Nape tak print sendiri??? Actually, mahu print guna glossy paper. Disebabkan my printer tak dapat nak print glossy paper (ink takmo lekat), so... my B suggest print je dekat kedai je. Sonang!

Current Project II

A4 paper yang nak kena potong 8.
Ni da kire jimat gler la ni. Kekee...


Ni yang da potong2. Baru 200++. Huu~ banyak lagi kena potong.

Sebab kotak kecik tu tak muat, kena la tukar kotak besar pulak.

Sampel gift. Ok la kan??? Nak bagi budak2 jew pon.
*Cookies tu tukar mashamallow nanti*

Current Project II (^_^)

Suppose aku tak boleh buat lagi benda2 ni sebab kena study for last papar Isnin ni plus kena buat assignment yang lagi 3 tak siap. Tapi disebabkan G.E.R.A.M menengok paper2 yang banyak tuw, so me spent la masa dalam sejam potong2 benda tu. Sejam dapat potong dalam 200. So, kena istiqamah after abes last paper nanti untuk selesaikan kerjaan memotong ni.

1 jam = 200
1000 = 5 jam

Huu~ Macam org takde kerjakan nak spend 5 jam untuk kerja memotong ni. Actually, igt nak balik buat dekat rumah je nanti after abes sem ni. Tapi memandangkan keadaan di rumah yang tidak mengizinkan. Contohnya akan dengar bebelan my mum yang maybe macam ni...

"Tula... takde kerja cari kerja..."

Hehee... So, wajiblah kan siapkan before balik kalau taknak dengar bebelan sebegitu.

Nasib la bilik kat UTM ni ada 2 meja study. So, satu meja untuk study, then satu meja lagi untuk kawen. Eh bukan... Meja untuk buat kerja2 berkaitan kawen. Hehee...

Marshamallow pun Kak Fuza kata da boleh ambil. Dia tak boleh nak pos sebab sekarang ni cuaca tak menentu. Takot kalau panas sgt nanti cair pulak marshamallow tuw. So, maybe kena pergi ambil jugak la after exam ni... Nasib baik driver tegar aka my adik bongsu da abes matric. Boleh la heret dia ke mane jua nanti. Kekee...

Okla. Nak sambung study. M.A.L.A.S sebenarnya ni (-_-). Biasalah kan... Last paper mesti da takde mood. Tapi tah macam mana last paper ni boleh 4 kredit pulak??? Adoi! Nak taknak kena struggle jugak... Nanti jiwa jugak merana kalau tak boleh jawab paper nanti...


15 comments:

AuraFIza said...

pya... Yang ni pun cute jugak!
Pya punya barang2 utk wedding tu sume kite suke.. Hehehe..

Marshmallow?? yummmyyy!!! Nanti kite nak lebih tau!! Huhuhu..

Yanie said...

Eh babe, lawanya sticker awak tu...Mana buat? Macammana price dia? Nanti awak email kan kat saya boleh? hehe

thisisyanie@yahoo.com

Terima kasih babe

a.n.y.s.s said...

lawanye! geram!! kak pya punye taste sume cantik2 la..:)))

OpiYa OneL said...

To Fiza:

Hehee... Thanks a lot fiza! Nanti nak lebih, mintak je dkt sister pya nanti k! =)

To Yanie:

Yanie, tu pya buat sendiri la. Kekee... Amek gambar comel2 dekat tenet, then tepek dkt publisher. Yanie nak suruh pya buatkan pun boley =)

To my junior anyss:

Thanks anyss. (^_^) Anyss kalo free datang la wedding akk k!

~ thalhazlin ~ said...

wow! opiya, very cute dan kreatif lah. kalau rajin cam nak copy idea ni. boleh? kalau rajin la. neway, good luck siapkan ek. suka! :)

OpiYa OneL said...

To Talha:

Sgt boleh la talha. Hehee... Sharing is caring rite? Anyway, thanks a lot!!! (^_^)

^fafau^chipshana said...

pya,sgt cute u nye tag katon2 tu..mhal x gi anto printing? eh u owg muo kan? muo which part ek?

Riena said...

say apon beli mashmallow jugaa..ehehehehhe bestnyaa..x sabar rasanyaa nk packing kan?kalau boleh nk smua settle sbb malas nk tgk brg2 berselerak lagi

Siti Syuhada said...

Pya,k.ct nak sumer jenis doorgift yg ader leh...?sumer cute miut...Cannot resist lar...hehehehe....

farahfatihah said...

pya..cute la pic katun tu..mana dapat? share2 jgn xshare eheheh

ally said...

ahai..comel betul la gift budak2 tu..maunya parents diorg pon berebut juga nak gift tu..really2 cute..=)

OpiYa OneL said...

To fafau^chipshana:

Thanks fafau. Kalau print dkt Iprint tu, print 1 paper around 70cent. Kalau byk dpt murah. Skrg ni Pya stay dkt Skudai sbb study dekat sini. Pya punya kampung dekat Parit Hj. Ali, Muar (^_^) Fafau dekat mana?

...................................

To Riena:

Waa... yeke Riena! Suka marshamallow sebab dia cutekan? Mesti kids suka! Tulah! Da tak sabar nak packing ni. Exam da abes so da boleh start buat kerja2 regarding wedding ni. Hepi~

...................................

To my Dear Kak CT:

Untuk kak CT semua boleh! Hehee...

...................................

To Farahfatihah:

Farah, pya amek kat Goggle jew! Kekee... Ala, tengok dkt gambar mcm cute, tp bila reality biase je. Farah try je search dekat Google k! Byk sgt cartoon cute2! (^_^)

...................................

To ally:

Thanks ally drop comment. Pya memang nak bagi kids jew. Tp if parentsnyew mau, kena la bagi jugakkan. Hehee...

xeea said...

wow!
sooooo cute!

rezab satu utk ai eh. err.. utk 'bakal ibu' kanak2 pun takpe kan? :p

aCik GeE cHoMeY said...

woo...lawa la....sweet je ade anak patung...lawa la...suka2:-)

OpiYa OneL said...

To Sis Xeea:

Waa... terharu sis bagi komen. Sis dtg je confirm dpt punya. (^_^)

To acik Gee Chomey:

Hee... Thanks gee (^_^)