Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 30, 2009

..:Kembali Seperti Biasa:..


Hari ni last day aku kat umah. Besok da nak balik U balik da.. Perasaan skrg ni??? Hurmm.. Malas + xcited sikit + sedey.. Aku baru jew abes ngemas barang2. Tah muat tah tidak kete abah aku nak ngangkut barang aku tu besok. hahaa.. Mak aku bile nengok je barang2 penuh kat ruang tamu tu pon b'kate,"dik, sewe lori kecik jela, pastu adik balik skali ngan lori tuw!" hahaa.. Perli nampak?? Ape jew yg aku bawak eh?? Jap nak list down.

Beg baju beso = 3
Kotak besar = 1
Iron board + iron
Printer 3 in 1 yg gedabak tuw
Bantal ngan bantal busuk + selimut + teddy bear kecik
(sori bee, mak tak kasik bawak Pooh sbb beso sgt!)
Baldi + toiletries + hanger2
Satu beg plastik kasut
Multicooker
Helmet
My laptop kesayangan

Tu jela barang2 nyew. Banyak ke??? hehehh.. Ni aku bawak barang2 byk ni tah nak dok mane besok pown tak tau la. My mum kate, kalo tak dpt room besok.. tumpang barang2 sume kat umah cousin aku. Tapi mcm malas pulak nak menyemakkan umah dia ngan barang2 aku nie. Just berdoa jew la semoga besok aku dpt room. Sgt malas nak nyusahkan org.

So, besok bermulalah hidup aku sebagai student balik. Kembali seperti biase. Tp kengkawan sume da takde.. Ade la beberapa org lg.. Tp takpe la, tukar environment pulak. Naseb Far ade, tak le aku terkonteng-konteng sengsorang nak g kuliah nnt.

Hurmm, k la.. my dad da bising da aku asek menatap laptop jew sepanjang arini. Kene tido awal sket sbb besok nak drive balik JB. Ishk.. kene ajak Far gi CS ni nak nengok Transformers.!!! hehee.. K, gud nite & tata..

..:Abesla aku da reti tukar background:..


Hahaa.. cam org jakun jew aku nie. Almaklumle, baru reti tukar background. Huhu... Antek tak background ni?? Actually, selama ni aku penah jew tukar background blog nie, tp asal tukar je gadget musti ilang! Sakit ati jew.. Da nak kene buat link baru kat blog list tuw! Naseb baik t'jumpe laman web thecutestblogontheblock. Senang jew nak tukar background, pastu gadget pown tak ilang! Abes la ari2 karang aku tukar background blog ni!! hahaa!!

Actually, aku baru jew abes buat medical check up kat Klinik Bandar Putra. Nak ucap thanks dkt nurse2 yang cantek+baik hati kat situ. Just yg rimas tuw ramai sgt org pulak! Balik2 umah jew terus mengadap laptop+blog. Tah bile la ketagih aku kat blog ni nak ilang.. huahua..

Em.. okie la, nak mamam roti perancis ngan kopi 0 ni.. hehee.

Monday, June 29, 2009

..:Yeyey!!!:..


Hehee... (time nak post entri nie aku asek tersengih jew) Nape aku hepi sangat hari ni?? Sebabnyer, aku dpt scholarship utk continue master! Is that a great news?? Hehee... syukur alhamdulillah.. & thanks a lot nak ucap kat KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) sebab memberikan scholarship tu (kalo la KPT tuw bc blog aku ni.. hikhik)


& nak ucapkan thanks a lot jugak dkt my bee sbb tak putus2 igtkan suh check result scholarship tu. Bile dapat tau je result, melompat2 aku ngan my mum sbb hepi sgt!! huhuu.. Naseb le dpt scholarship tu. Tak le my parents kene kluar duit nak bayo yuran yg dkt dua ribu hinggit tuw! Tp.. even da dpt scholarship nie, aku still tunggu scholarship dr JPA. Sebabnye, yg KPT bagi tu just untuk bayar yuran jew. Makan minum still my parents kene tanggung. Kalo dpt JPA, sume mende ditanggung.. Bahagianyeee... huhuu...

Memandangkan lusa aku da kene daftar, so.. ari ni sehari suntuk aku packing barang & setelkan sume benda. Tgh2 ngemas tu.. tetibe cam sayu pulak. Sayu sbb mcm tak sampai ati nak tinggalkan my parents 2 orang jew kat umah ni. Kalo dulu adik aku ade buat neman, tp die da pg matric pulak. Pastu, aku jadik lagi sedey mengenangkan tak de room nak stay nnt bile da sampai sane. Arrgghhh.. busannye!!

Emm.. k la, da nak tito ni. Besok kene bangun awal sbb nak wat medical check up. (ngehngeh.. baru nak buat) Nite & tata...

Sunday, June 28, 2009

..:Azhar's Wedding:..


Today (27 June 09), kami sekeluarga pergi ke Selayang untuk menghadiri Azhar's Wedding. Sape Azhar ni??? Azhar ni merupakan anak kepada sepupu aku. (Atok dia merupakan abg tiri my mum, so.. ayah Azhar ni adalah cousin aku dan dia merupakan anak sedara sepupu aku). huhuu.. Da kawen da ko Azhar. Terigt pulak time kecik2 dulu. Si Azhar ni kalo jumpe aku, dia mesti nyorok2 belakang mak dia. Dia ni penyegan orangnyew. Tapi kitorang ni jarang jumpe. Last jumpe tah form bp tah! Pastu skrg ni da jadik laki orang da.. Cepatnyer ms berlalu..

Azhar wif his wife, Farhana. Tak bp nampak eh.. jap eh nak zooom...

So sweetkan??? =)

Yang uniknyew ttg Azhar dan Farhana ni, pertemuan mereka disatukan oleh parents masing2. (Ade lagi perkahwinan mcm ni kan??) Azhar ni keje offshore, kejap kat laut kejap kat darat. So, utk mengelakkan perkara tak elok semasa dia lame kat laut tu, cepat2 parents si Azhar ni kawenkan dia. Yang Farhana ni pulak, still blajo lagik rupenye (2nd year kat UPSI). Umo baru 22 tahun! Adik aku rupenyer.. Heheeh.. Awalnye kawenkan??

So, kat bawah ni ade some pics yg diambil before pg kenduri..

Me wif my nieces yg sgt nakal!! Wardah Nurasyikin, Wardah Nur Alees & Wardah Nur Aliya

Besok da nak balik Segamat da. Then, beberapa hari lagi aku akan balik UTM balik.. Arrgghh.. malasnyewww!!!

Saturday, June 27, 2009

..:Tentang FARIDA:..


Farida.. ooo Farida.. hehee.. Sape Farida nie?? Farida atau lebih dikenali dengan name 'Far' adalah merangkap my best fren mase kat U dulu.. She is Sabahian (means orang Sabah - KK). Start baik ngan die ni time 2nd year sbb dok satu blok ngan die until 3rd year. Just time 4th year jew kitorang duduk blok len2 tp still bek lagik ngan die.

Ngape nak cite ttg Far ni?? Actually, ms ondaway ke KL (skrg ni da sampai KL da pown umah my bro JOE kat Selayang), she keep sms me. One of her msg said,
"Pya, balik la U cepat sikit".

Kalo korang nak tau, Far nilah satu-satunye member + geng yg sambung study sesame ngan aku.. Kalau dia tak sambung, means aku pown tak sambung le gamatnye.. Huhuu.. Dia ni mcm pembakar semangat aku le nak sambung study ni.. Dan dia skrg da berada di UTM. Dia balik awal sbb nak setelkan ttg room kami yang mcm susah je nak dptnyew..

Far, sabo eh.. Nanti abes kenduri anak sepupu aku ni nnt, aku packing barang teros balik UTM. Teman ko.. Ley kite gosip2 bebanyak nnt. Huhu. Far, nnt ko janji eh ari2 makan same ngan aku (tak kire la breakfast ke, lunch ke, dinner ke, supper ke), teman aku pg PSZ, teman aku pg nengok wayang kat CS, teman aku pg sopping, teman aku pg jogging tiap2 petang (kalo ade mood) & teman aku slalu kat UTM tu. Hehee... Wait for me ok!!!

Me wif Farida (time ni dlm cabel car kat Sentosa Island, Singapore) Wawaa.. windunyer time ni! Love u Far!

..Makaseh OPIE!!:..



Link/Ceritakan kembali siapa yang telah memberikan award ini kepada anda.

Actually, dengan tak malunye aku mintak tag ni kat Opie. Hehee.. Sape Opie??? Opie ni makwe Yop. Sape Yop??? Yop tuw pakwe Opie.. Huahua....

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

1. Saya sgt cerewet orangnye!

2. Sgt manje ngan mak saye.. (sbb mase kecik tak cukup kaseh sayang kot.. heheh)

3. Sgt giler menengok muvie!

4. Sgt addict dgn Nescafe tp suke minum susu.. kehkeh..

5. Sejak akhir2 nie, saya sgt suke memblogging.

6. Suke bawak kete laju2!

7. Suke kek coklat tp tak suke cokelat.

8. I hate LIPAS! Bau pown da tak tahan..

9. Suke nengok cupcakes kat blog mycuppycupcake. Bile la nak blajo buat cupcakes camtu..

10. Saya suke berangan kalau2 ade orang nak bagi saya RM1 Juta. kehkeh..

Saye nak tag Cik Zizie, Diya, Kay, Mirae ngan Apai!
Buat ye if kamu sume free.. =)

Friday, June 26, 2009

..:The Climb - Miley Cyrus:..


Tonight, I can't sleep.. I really miss him! I just wonder how I can live without him for another one & a half years. In a past 4 years, we spend our time together, laughing, watching movies at CS, eating Yong Tau Fu (which is our favourite food when we reach CS's food court), eating 'Nasi Ayam Penyet' and drink 'Teh Tarik' at Kedai Mamak in Taman U and so many things!!! I really need him to be beside me all the time. He is my strength! Thanks GOD for giving me a man who makes my life so wonderful!!

This song makes me miss him like crazy! I LOVE u so much dear!!!

The Climb
Songwriters: Alexander, J; Mabe, J;

Starting this 1st July, my life will be change.. Am I really having strength to face it??? Owhh GOD.. please help me...

Wednesday, June 24, 2009

..:Hari yang Lepas:..


Semalam aku pegi JB (UTM) sebab nak jumpe mama (my previous supervisor) ditemani oleh my mum & my dad. Janji ngan mama kul 3 pm, so aku bertolak dari Segamat dalam pukul 11 am. Sebelum bertolak tu, tetiba my mum ajak pegi balik kg pulak after balik dari JB (my kg dkt Muar). Kelam kabut packing baju sbb nak tido sane. Unfortunately, I forgot to bring my laptop kesayangan n charger handphone pulak. Iskh..iskh.. nasib baik hanya sehari!

So.. dalam lingkungan kul 12.30 kami sampai dkt Tmn U (perjalanan hanya 11/2 jam sahaja sbb aku bawak laju.. Maen lumbe2 ngan kete Mercedes ms kat highway. hehee..) Then, kami singgah kat restoran Mama Lyns (betul ke tak aku eja ni) mamam nasik ayam. Agak2 kul 1 lebey baru kami b'gerak ke UTM. Before jumpe mama, aku settlekan room nak stay time buat master ni. Tapi apekan daya, room tak dibuka utk budak master. 2 weeks after students 1st year masuk baru buley apply room. Cedeynye.. =( Terpakse la aku menompang kasih+bilik dgn Menk sementara nak dpt room.

Actually jumpe mama tak sampai stgh jam pown. Mama just suh aku buat buku based on the previous report time subject option dulu untuk dipublishkan. Kenape nak buat buku tanak publish je report tuw??? Sebabnye, report tu ayat 12 org punye kepala. So mama suh aku smoothkan ayat dlm report tu jadikan ayat yg dibuat oleh satu kepala je. Kepala sape?? Aku le tu.. kehkeh..

After jumpe mama, kami bertiga beranak pergi ke rumah atuk sedara (Tok Su) dkt Taman Desa Skudai. Saje jenjalan. Pastu terus kami bertolak ke Muar. Sampai dkt Muar da malam, so kami stay kat umah tompangan Tok Su untuk satu hari. Purpose kami bertiga beranak ke Muar pada hari ini adalah untuk mengutip buah-buahan dkt dusun atok sambil menengok umah baru mak. Da nak dekat siap juge le.. Tak lame lagi je kot aku akan meninggalkan Segamat dan berpindah ke Muar tu. huhuu..

Ni le umah baru my mum. Tak ciap lagik.. Tu my apak kat tepi tu.
(Gambar dari pandangan belakang umah)

Lepas je snap gambo di atas ni, aku ngan my mum terus pegi umah tok sedara sebelah rumah nak pinjam galah sbb nak menjolok buah manggis. huhuu.. Dusun buah2 tu sume kat belakang umah baru my mum je. Buah rambutan n pulasan blom masak. Yang da masak just buah manggis jew. Pokok duyan penoh buah, tp kalo gugur pown musti kene makan dek tupai. Yela, tak de sape nak tolong jagekan dusun atok tu. (my atok & nenek sudah lama tiada)

Antara pokok manggis atok

Tension tol la!! Tah lembu sape tah berkandang kat dusun atok pown tak tau la. Lembu tu tak le aku kisah sgt, tp mereka2 ni membuang tinja merate2!! Terpakse la aku ati2 ketika berjalan menyusuri dusun atok tu. Actually, buah manggis pown banyak yang belum masak. Kire separuh masak separuh tak masak lagik. And yg my mum hepi sgt, tah bile pulak ade pokok rambai tumbuh sebelah pokok manggis atok. Da berbuah pulak tu! Sonoknye!! =)

Ni buah manggis mude lagi.. Geram jew nengoknye.. hehee..

Ni yg da buley makan. Sodap den makan buah manggis sampai tak hingat dunia! Petik2 jew masuk mulut makan. Hehee..

Sedar tak sedar, 2 beg plastik besa jugak la buah manggis yg kami anak beranak kutip. Penat nyew menjolok buah manggis ni. Dengan nyamuknye penuh! Huh! Mencabar betul!

Inilah hasil kutipan kami yang tak seberapa.. Sebesen besar la jugak! hehee... Pasni mesti sakit tekak nak menghabiskannyew.

Dalam kul 2 pm, kami anak beranak pown bertolak balik ke Segamat. Sempat singgah kat Parit Bakar makan laksa penang. Huiyoo.. Sodap sampai menjilat jari! Bayangkan, penat2 menjolok + ngutip buah, pastu makan laksa, kene pulak dgn Nescafe O ais.. Nikmatnyew! Hehee.. (Sori tak sempat nak snap gambo sbb bateri hset da kong!)

Penatnye time ondaway balik tu. Aku drive slow je sbb mate pown cam antok2. Balik2 jew terus aku ngadap laptop + blog! Hehee... Malam pulak my mum buat nasik goreng.. Sodap! =)

Nasik goreng my mum yg sodap!

P/S: Da masuk bulan Rejab da kan??? Pose ganti belum abis lagi.. Adoyai.. Tak buley jadik ni. Besok nak kene pose gak. Hehee...

Lagi P/S: My Bee da start demam. So worry about him. =( Ade tak ubat nak bg my Bee ni tak kene demam??? Ubatnyew?? Tawakal je la semoga dia cepat baik...

..:Aku GUMBIRA dpt tag!!!:..


Tag kali ini datangnya dari Diya dan Cik Zizie. Terima kasih tidak terhingga kepada kalian berdua kerana telah memberikan tugasan tag ini kepada saya. (hehee.. poyonye tulis ayat dalam bahasa baku)

Selamat menjawab soalan dalam Bahasa Malaysia!

TAG 1

Bekas kekasih saya adalah : Saya tidak pernah mempunyai bekas kekasih. (waawaa..jujurnya!)
Saya sedang mendengar : Lagu PERGI dinyanyikan oleh Aizat.
Mungkin saya patut: Lebih teliti menjaga muka sebab sudah banyak jerawat tumbuh sekarang ini.. =(
Saya suka : Bunga!!! Ada ke orang yang tidak suka bunga???
Sahabat-sahabat baik saya : Adalah orang yang memahami saya dan tidak mengambil kesempatan di atas kebaikan saya..
Saya tak paham : Kenapa jerawat suka tumbuh di wajah saya.. Arggghh!!!
Saya kehilangan : Berat sewaktu di universiti tetapi mengalami pertambahan berat sewaktu di rumah =(
Ramai yang berkata : Bahawa saya ini adalah seorang yang sangat cerewet. Betulkah??
Makna nama saya : Adalah sahabat yang baik. =)
Cinta itu adalah : Suatu perasaan kasih sayang yang ikhlas..
Di suatu tempat, seseorang sedang : Demam. Dia selalu membuatkan saya risau akan dirinya.. =(
Saya akan cuba : Untuk menguruskan pipi yang tembam ini. huhuu..
Ayat SELAMANYA membawa maksud : Sehingga ke akhirnya..
Telefon bimbit saya : Adalah jenis Sony Ericsson K810i berwarna hitam.
Bila saya terjaga dari tidur : Saya pasti mencari telefon bimbit untuk melihat jam sudah pukul berapa.
Saya paling meluat apabila : Seseorang membuang sampah merata-rata!
Pesta/Parti adalah : Acara yang sangat menyeronokkan.
Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : Hamster!!
Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : Semasa saya di bangku sekolah rendah.
Hari ini : Saya kepenatan akibat baru sahaja balik dari kampung mengutip buah manggis dan buah durian.
Malam ini saya akan : Mula mengemas baju yang berselerak dalam bilik saya. hehee..
Esok pula saya akan : Melayari internet dan menulis blog sepuas-puasnya.
Saya betul-betul inginkan : Percutian di Genting Higlands dan Bukit Tinggi Colmar Tropical lagi =(
Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : Saya terlihat beberapa beberapa butir jerawat sudah timbul!! Arggghh!!
Pusat membeli-belah atau arked permainan : Pusat membeli-belah.
Makanan Barat atau Jepun : Makanan Barat. Tetapi saya sangat suka sushi!
Bilik yang terang atau gelap: Bilik yang gelap dengan sedikit cahaya oren dari luar tingkap. (Rindunya semasa di kampung dulu)
Makanan segera adalah : Seperti megi.
Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? "Ye mak!"

TAG 2

Apakah perasaan anda sekarang? Bercampur-baur
Saya nak makan? Nasi goreng masakan mak saya
Saya tak suka? Manusia yang merampas hak orang lain!! Sangat tidak suka!!
Impian saya? Ingin mendirikan rumah tangga bersama insan yang bertahta di hati.
Haiwan yang saya tak suka? Lipas!!!!
Saya harapkan? Apa yang saya inginkan tercapai.
Jika boleh putarkan masa? Saya ingin memperbaiki segala salah dan silap pada masa lampau.
Saya pada 10 tahun akan datang? Saya sudah berkeluarga, mempunyai pekerjaan tetap, kewangan yang stabil dan mendapat apa yang diinginkan.
Handphone saya adalah sebuah? Hadiah daripada yang tersayang =)
Saya pernah bercinta sebanyak? Satu kali.
Kawan-kawan saya? Adalah kawan-kawan yang saya harapkan tidak akan melupakan saya.
Pernah dikhianati? Tidak. Harap tidak akan.
Apa yang hendak anda lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda? Sekiranya ada.. maaflah, saya ini pendendam orangnya. Jaga2! Hehee...
Siapa yang anda nak Tag? Apai, Opie, Mirae dan Kak Dda. =) Buat ye jgn tak buat..

Huh, susah jugak nak buat tag dalam Bahasa Malaysia ni..

Tuesday, June 23, 2009

..:Busan + Makan McD:..


Arrghh.. Busannye arini.. Takde buat apepown. Ngadap laptop + tenet jew. Just petang tadi my anak murid msg tanye ttg project ANN tue. ANAK MURID?? Hehee.. Takde la.. Just my previous supervisor kat UTHM tu suh tolon
g ajar student dia camne nak gune software2 berkenaan. Naseb baik dia cpt pick up. So, tak le susah nak ngajo.. And nak say SPECIAL THANKS to PUAN NOOR YASMIN (my supervisor import dari UTHM. hehee..) sbb jadik pencetus idea for my final year project. Dapat A tue.. Memang berbaloi aku nanges2 nak siapkan tesis tu.. Hahaa...

Teringat balik time buat tesis dulu. Punyer la nak pecah otak main ngan software yang sebelum ni aku tak penah tau ape2 pown psl mende alah tu. Punyer la nak challenge diri sendiri sa
mpai.. Huh! Sakit2 badan dibuatnye sbb tak tido malam tah bape minggu tah.. And then siap kene marah lagi!!! Sbb??.. errmm.. Malasla nak citer.. Buat sedey je.. Then ade mase sampai aku nie da tak ley tahan, terhambur la air mate berjuraian bak air terjun Gunung Ledang pada satu ketika tu.. Mase tu kepala ni da tak ley igt laen.. Terus call my bee, nanges2 dkt dia.. (mase tu aku balik umah coz kene jumpe my supervisor kat UTHM, Batu Pahat n my bee ade kat UTM). Die la penguat semangat, punye la pujuk aku sampai aku jadik kuat balik. THANKS Bee.. Tak tau nak cakap camne lagi..

Errmm.. arini my mum tak masak. Kami bertiga beranak just makan ape yang ade jew kat rumah ni. Sebabnye?? Kalau masak pown mesti tak abis.. Hehee.. So, bile malam perut pown da lapa.. Ermm.. lupe nak citer.. Semlm tak jadik nak celebrate HARI BAPA kat McD sbb my dad nak tgk F1! Adoyai.. Sakitnye ati.. Baru plan nak beli kek chumel sambil mamam2 McD. Nak buat kek, lum blajo ngan Diya lagi.. Hikhik.. So, tadi malam, kami anak beranak pg le McD. Nak beli kek, my mum said "Tak mo la dik kek2 ni.. Kite makan burger jela. Abah tak ley makan mende manis2". So, aku pown order McChicken + Bubur Ayam + Fries + Milo Ice. Tak ley beli coke, nnt my dad akan abeskan.. Da le diabetic, tapi beliau sgt suke minum air coke. Bahaye betul!!! So, kat bwh ni ade some pics yg sempat di snap kat McD Segamat tu.. =)

Inilah makanan yg kami bertiga beranak mentekedarah.. hehee..

My apak yg sedang pure2 membace paper..

My mum semangat makan fries walaupun beliau suda antok2 lalat.. Hehee..

Muke manje my mum.. Love ya!!

Me di sebalik makanan2 yg ade..

Ini burger.. aku punyer!!! hehee..

Ok la.. Jam suda menunjukkan pukul 1.19 pagi.. Waa.. tak semayang Isya' lagi!! Besok kene bangun awal coz kene g JB ade urusan ngan mama.. Mama..mama..mama.. See u tommorow..

P/S: Saye sgt rindu sama my Bee.. Semoge cepat baik dari celcema..

Monday, June 22, 2009

..:Pergi - Aizat (OST Talentime):..

Sayu terpisah,
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah,

Berhembus angin rindu,

Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu,

Hujan lebat mencurah kini,

Bagaikan tiada henti,

Kaulah laguku kau irama terindah,

Tak lagi kudengari,
Kau pergi.. pergi.....

Sepi tanpa kata,

Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa,

Apa pun kata mereka,

Biarkan kenangan berbunga di ranting usia..

P/S: Syukenye aku lagu ni.. Jiwang sehh.. Cam melayang2 je rase bile dgr lagu ni.. Huhu..

Sunday, June 21, 2009

..:Aku dan Bebenang:...


Hari ni sehari suntuk aku menjahit. Sampai mate ni pown da nak kelat2 da.. (my Bee da bising aku tak msg dia setengah hari ni) Huhuu... So far, sepanjang mase cuti ni, da 4 pasang baju kurung aku jahit.. Sonok my mum.. Pasni dia da buley goyang2 kaki sbb aku da reti buat baju sendiri.. Tapikan, yang peliknye.. aku hanye buley menjahit baju kurung AKU sendirik je.. Baju orang len aku tak buley jahit.. SEBABNYE??? Tah le.. aku pown tak tau.. Sebab da dua pasang baju my mum aku jahit terlebey besar pulak.. Huhuu.. Naseb baik terlebey besar, buley outer.. Kalo terkecik??? MATI le jawabnye.. huhu.. Ade hati nak jahit baju APAI!! (Skunk ni aku tgh msg Apai) Tak mo la jahit baju ko pai.. Nanti tak jadik ahh sudah!!!

Stat aku mule menjahit ni, abes satu rumah aku penuh ngan BENANG!! hahaa.. Dkt bilik menjahit tu tak payah cakap la.. Confirm penuh!! Yang my mum bising tu, sampai ke ruang tamu, bilik2 kat umah ni, n kat TOILET pown kekadang tu penuh ngan benang!!!! (tapi tak bermakne dalam toilet pown aku menjahit tau!! Maybe byk sgt benang melekat kat baju) kehkeh.. Tau le aku, bile menjahit tu suke jenjalan.. dok lelame karang sakit pinggang pulak.. hehee...

Igtkan time cuti ni buley la blajo jahit baju paten laen pulak.. Da g survey kedai ngajo tempat jahit da.. Tapi sumenye pakej.. Means, kalo aku nak blajo jahit, kene blajo jahit 5-6 paten baju skali. Dah tu, mase blaja pulak sebulan. Ari2 kene attend class. Bile my dad dgr, terus tak bagi sbb dia suh aku dok umah je cuti ni.. The reason why dia tak bagi?? Sebab dia nak suh aku urut die la tu! Hahaa..

Nak blajo jahit manik2 pulak!!! Isy.. cuti da nak abes ni.. Cam tak sempat jew.. Tak pelah.. Len kali jew.. Next week nak stat bake cake pulak.. My mum nak buat kek pelangi and me nak wat cupcakes.. Huhuu.. Skunk ni still tak de mood lagi nak stat membakar oven tu.. Mood menjahit lagi kot.. =)

P/S: Kan best kalo ade sebulan lagi cuti..

Lagi P/S: Hari ni HARI BAPA!! Nak g ronggeng sambil makan McD ngan my Mum & my Dad ni.. Huhuu.. Nak mengepaw my Dad sbb die dpt gaji arini.. Hehee...

Saturday, June 20, 2009

..:Waa...Aku Giler Kentang!!!!:...


Maap ye.. Tajuk di atas tiada kaitan pown dgn ape yang aku nak tulis sbenarnye!! Huhu.. Tapi sememangnye aku HEPI sesangat kerana kini aku buley mengonline bebila masa dan di mana jua aku berada!!! Waa.. Thanks to broadband.. Thanks to my brother Akie @ Zack kerana telah memberikan broadbandnye kepadaku.. (setelah dia tak hingin lagi memakai broadband sbb dia da ade streamyx kat umah dia). And special thanks to my Bee sbb membayarkan RM68 hinggit tu sbb nak aktifkan akaun baru.. Cayang sama awk... Nanti buley bayarkan lagi untuk bulan seterusnye ye. heehee..

HEPI wooo.. Bagaikan orang yang sangat jakun mendapat tenet di rumahnye.. Huhu... Lamenye aku tak blogging.. Banyak gler mende nak story.. huahua..

Jam da menunjukkan pukul 1.16 am. Aku masih mentenet atas meja makan.. Actually, arini aku baru blajo camne nak format laptop kesayangan ni.. Leee... tak le susah sgt pown.. Siannye orang yang bayor RM30 hinggit semata-mata nak format laptop. Huhu.. idup kat u dulu.. Laptop kene virus je kene anto kat orang suh formatkan.. Aku ni kire betuah le sbb my Bee la tempat aku mengadu bile laptop da kene virus.. And thanks to my Bee sbb ajar camne nak format laptop. Cayang sekali lagi... muahhh!!!

So many things nak citer sebenarnyer... Tapi memandangkan mate ni da kuyu sebenarnye sbb dari tadi menginstall sume bende + setelkan sume2 borang yang sangat memeningkan, so.... tired..

Owh, besok Apai temuduga dekat Majilis Daerah Segamat. Gud Luck to you babe.. Semoga berjaya mendapat position Pen. Pegawai OSC kat MDS tu. Kem salam kat Incik Azman, Kak Zah dan Incik Lan ye..

Eh jap....

Nak story sket...

Story ni pasal my best old fren..

Alaa... but, my eyes da sangat tak tahan ni.. Besok la ye sambung..

To miss Dhiya & Azie!!! Love to see both of you in blog world!!! Windu sama kamu berdua.. heheee...

And to Nana and Lesung juga...

Gud nite sume.. tata..