Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, June 21, 2009

..:Aku dan Bebenang:...


Hari ni sehari suntuk aku menjahit. Sampai mate ni pown da nak kelat2 da.. (my Bee da bising aku tak msg dia setengah hari ni) Huhuu... So far, sepanjang mase cuti ni, da 4 pasang baju kurung aku jahit.. Sonok my mum.. Pasni dia da buley goyang2 kaki sbb aku da reti buat baju sendiri.. Tapikan, yang peliknye.. aku hanye buley menjahit baju kurung AKU sendirik je.. Baju orang len aku tak buley jahit.. SEBABNYE??? Tah le.. aku pown tak tau.. Sebab da dua pasang baju my mum aku jahit terlebey besar pulak.. Huhuu.. Naseb baik terlebey besar, buley outer.. Kalo terkecik??? MATI le jawabnye.. huhu.. Ade hati nak jahit baju APAI!! (Skunk ni aku tgh msg Apai) Tak mo la jahit baju ko pai.. Nanti tak jadik ahh sudah!!!

Stat aku mule menjahit ni, abes satu rumah aku penuh ngan BENANG!! hahaa.. Dkt bilik menjahit tu tak payah cakap la.. Confirm penuh!! Yang my mum bising tu, sampai ke ruang tamu, bilik2 kat umah ni, n kat TOILET pown kekadang tu penuh ngan benang!!!! (tapi tak bermakne dalam toilet pown aku menjahit tau!! Maybe byk sgt benang melekat kat baju) kehkeh.. Tau le aku, bile menjahit tu suke jenjalan.. dok lelame karang sakit pinggang pulak.. hehee...

Igtkan time cuti ni buley la blajo jahit baju paten laen pulak.. Da g survey kedai ngajo tempat jahit da.. Tapi sumenye pakej.. Means, kalo aku nak blajo jahit, kene blajo jahit 5-6 paten baju skali. Dah tu, mase blaja pulak sebulan. Ari2 kene attend class. Bile my dad dgr, terus tak bagi sbb dia suh aku dok umah je cuti ni.. The reason why dia tak bagi?? Sebab dia nak suh aku urut die la tu! Hahaa..

Nak blajo jahit manik2 pulak!!! Isy.. cuti da nak abes ni.. Cam tak sempat jew.. Tak pelah.. Len kali jew.. Next week nak stat bake cake pulak.. My mum nak buat kek pelangi and me nak wat cupcakes.. Huhuu.. Skunk ni still tak de mood lagi nak stat membakar oven tu.. Mood menjahit lagi kot.. =)

P/S: Kan best kalo ade sebulan lagi cuti..

Lagi P/S: Hari ni HARI BAPA!! Nak g ronggeng sambil makan McD ngan my Mum & my Dad ni.. Huhuu.. Nak mengepaw my Dad sbb die dpt gaji arini.. Hehee...

6 comments:

ms. diya said...

okay piya. ajar aku jahit baju kurung. tukang jahit aku da tua tggu masa je nk go. haha

~C.I.K~Z.I.Z.E.E~ said...

sopia!!!!!
pandai jahit baju kurung???
nak tempah!!!

OpiYa OneL said...

To Diya:

Buley2 diya.. Meh sini meh aku ajo.. hehee... Ngape tukang jahit ko nak go??? Conpius ni?? hehee..

OpiYa OneL said...

To Zizie:

Hoho Azie.. Aku reti jahit baju aku jela.. Takot aku nak jahit baju ko.. Nanti musti ko nak suh aku jahit baju glamor2.. Nanti tunggu aku blaja jahit manik2 lu k! Hehee..

ms. diya said...

piya,
umur tailor tu da 60+ ok! haha. tu dr zaman arwah tok muda lagi. ibu pon msh kanak2 lg. skrg selalu tempah baju lewat siapnye. geram je.

ko x yah la amik tempah azie tu. :P

nk jahit manik, bak sini. aku jahitkn! wakaka..

OpiYa OneL said...

Diya,

Bestnyer reti jahit manik2!!! Ajo le.. Aku reti jahit manik2 kat lengan baju je.. Tu pown klako jew nengoknye.. kehkeh..