Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, June 29, 2009

..:Yeyey!!!:..


Hehee... (time nak post entri nie aku asek tersengih jew) Nape aku hepi sangat hari ni?? Sebabnyer, aku dpt scholarship utk continue master! Is that a great news?? Hehee... syukur alhamdulillah.. & thanks a lot nak ucap kat KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) sebab memberikan scholarship tu (kalo la KPT tuw bc blog aku ni.. hikhik)


& nak ucapkan thanks a lot jugak dkt my bee sbb tak putus2 igtkan suh check result scholarship tu. Bile dapat tau je result, melompat2 aku ngan my mum sbb hepi sgt!! huhuu.. Naseb le dpt scholarship tu. Tak le my parents kene kluar duit nak bayo yuran yg dkt dua ribu hinggit tuw! Tp.. even da dpt scholarship nie, aku still tunggu scholarship dr JPA. Sebabnye, yg KPT bagi tu just untuk bayar yuran jew. Makan minum still my parents kene tanggung. Kalo dpt JPA, sume mende ditanggung.. Bahagianyeee... huhuu...

Memandangkan lusa aku da kene daftar, so.. ari ni sehari suntuk aku packing barang & setelkan sume benda. Tgh2 ngemas tu.. tetibe cam sayu pulak. Sayu sbb mcm tak sampai ati nak tinggalkan my parents 2 orang jew kat umah ni. Kalo dulu adik aku ade buat neman, tp die da pg matric pulak. Pastu, aku jadik lagi sedey mengenangkan tak de room nak stay nnt bile da sampai sane. Arrgghhh.. busannye!!

Emm.. k la, da nak tito ni. Besok kene bangun awal sbb nak wat medical check up. (ngehngeh.. baru nak buat) Nite & tata...

11 comments:

DBlaze said...

kalo terima KPT ni, masih boleh lagi ke apply JPA? bukan ke kita x boleh ada dua penaja?? aku konfius le

OpiYa OneL said...

heheee...

eternity puthree said...

congratulations ;)

rasanya kalau setakat apply boleh.
cuma kita sendiri yang kena buat pilihan nak terima yang mana satu.
kan?

~C.I.K~Z.I.Z.E.E~ said...

congrats opiya!!!!!!!

OpiYa OneL said...

To puthree:

Betul3x!! hehee...

OpiYa OneL said...

To cik zizie:

Makaseh azie.. =)

amy said...

congrat dpt tajaan, hmm tp boleh tny tak?
mcm mn nk apply ye?
ingat nk buat master research tp blum decid. thanks.

OpiYa OneL said...

To amy..

nnt awk search kat laman web kementerian pengajian tinggi..

pastu tgk online application - Permohonan Dalam Talian Pembiayaan Untuk Pengajian Ijazah Lanjutan di Bawah Pakej Rangsangan Ekonomi Kedua.

syarat2 sume ade kat situ. Pastu donlod borang kat situ ye.. =)

amy said...

alright tenkiu.=)

OpiYa OneL said...

welc0me =)

rimieilya said...

bestnya ko dapat scholarship tu. aku nak apply gak tp blm dapat offer letter lagi.kalau softcopy nye leh apply tak ek?

ko cite pasal study ni makin tak sabar aku nak stat study tau.kali ni bagi can lak kat aku nak duk dekat2 ngan my hubby.asyik ko je.hehe..dont be jealous k