Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 23, 2009

..:Busan + Makan McD:..


Arrghh.. Busannye arini.. Takde buat apepown. Ngadap laptop + tenet jew. Just petang tadi my anak murid msg tanye ttg project ANN tue. ANAK MURID?? Hehee.. Takde la.. Just my previous supervisor kat UTHM tu suh tolon
g ajar student dia camne nak gune software2 berkenaan. Naseb baik dia cpt pick up. So, tak le susah nak ngajo.. And nak say SPECIAL THANKS to PUAN NOOR YASMIN (my supervisor import dari UTHM. hehee..) sbb jadik pencetus idea for my final year project. Dapat A tue.. Memang berbaloi aku nanges2 nak siapkan tesis tu.. Hahaa...

Teringat balik time buat tesis dulu. Punyer la nak pecah otak main ngan software yang sebelum ni aku tak penah tau ape2 pown psl mende alah tu. Punyer la nak challenge diri sendiri sa
mpai.. Huh! Sakit2 badan dibuatnye sbb tak tido malam tah bape minggu tah.. And then siap kene marah lagi!!! Sbb??.. errmm.. Malasla nak citer.. Buat sedey je.. Then ade mase sampai aku nie da tak ley tahan, terhambur la air mate berjuraian bak air terjun Gunung Ledang pada satu ketika tu.. Mase tu kepala ni da tak ley igt laen.. Terus call my bee, nanges2 dkt dia.. (mase tu aku balik umah coz kene jumpe my supervisor kat UTHM, Batu Pahat n my bee ade kat UTM). Die la penguat semangat, punye la pujuk aku sampai aku jadik kuat balik. THANKS Bee.. Tak tau nak cakap camne lagi..

Errmm.. arini my mum tak masak. Kami bertiga beranak just makan ape yang ade jew kat rumah ni. Sebabnye?? Kalau masak pown mesti tak abis.. Hehee.. So, bile malam perut pown da lapa.. Ermm.. lupe nak citer.. Semlm tak jadik nak celebrate HARI BAPA kat McD sbb my dad nak tgk F1! Adoyai.. Sakitnye ati.. Baru plan nak beli kek chumel sambil mamam2 McD. Nak buat kek, lum blajo ngan Diya lagi.. Hikhik.. So, tadi malam, kami anak beranak pg le McD. Nak beli kek, my mum said "Tak mo la dik kek2 ni.. Kite makan burger jela. Abah tak ley makan mende manis2". So, aku pown order McChicken + Bubur Ayam + Fries + Milo Ice. Tak ley beli coke, nnt my dad akan abeskan.. Da le diabetic, tapi beliau sgt suke minum air coke. Bahaye betul!!! So, kat bwh ni ade some pics yg sempat di snap kat McD Segamat tu.. =)

Inilah makanan yg kami bertiga beranak mentekedarah.. hehee..

My apak yg sedang pure2 membace paper..

My mum semangat makan fries walaupun beliau suda antok2 lalat.. Hehee..

Muke manje my mum.. Love ya!!

Me di sebalik makanan2 yg ade..

Ini burger.. aku punyer!!! hehee..

Ok la.. Jam suda menunjukkan pukul 1.19 pagi.. Waa.. tak semayang Isya' lagi!! Besok kene bangun awal coz kene g JB ade urusan ngan mama.. Mama..mama..mama.. See u tommorow..

P/S: Saye sgt rindu sama my Bee.. Semoge cepat baik dari celcema..

8 comments:

ms. diya said...

piya,
tesis A? gempak gile laa!!! brape jam krdt tu?

bestnye parent piya suke mcd. parent dia suka kfc je. haha. kdg2 je pizza hut. itu pon pizza je. lain xnk. haha.

dzuls86 said...

hi masih kenal aku!

rimieilya said...

amboi akak kite ni..dah makin advance ye..

bila start belajar?

bagusla dapat A tesis ko.xsia2 ko xtdo malam n teguk nescafe bermug2..hehe

good luck ye

OpiYa OneL said...

To Diya:

Ala diya, 6 jam kredit jew. Tak mcm diya, 8 jam kredit!!! Huh! Memang nak buat org mati kalo tak dpt result ok kan????

Actually, parents piya pown jarang makan McD. Bese KFC gak. Tp sbb da gemok, takmo mamam ayam lagi da.. hehee..

OpiYa OneL said...

To dzuls86:

Muke cam familiar. Name pown macam igt. Tau awk geng2 sek kat gunung rapat dulu.. Ni tanye org ni..kenal ke ak sape.. Aku kat sek dulu tak glamor cam diya n azie.. kehkeh...

OpiYa OneL said...

To mirae:

Butul la mirae. Tak sia2 aku minum nescafe smpai sakit2 perut.. Hohoo..

Ak stat blajo balik 1 julai ni.. Ko ble mirae???

ms. diya said...

ala.. 8 jam kredit pon, A- je. penat je.. hehehee..

hello. piya lagi pemes dar diya ok? :P

OpiYa OneL said...

8 jam krdt tu ibarat 3 subject killer tau! huhu.. Nway congrates taw dpt gud grade =) Lagi satu, pya tak pemes la dulu diya. Dulu2 comot jew. hehee..