Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 13, 2010

Sikit Lagi... Pelan-pelan kayuh...


Makin dekat tarikh submission tesis ni, makin slow pulak progressnya. Adoi... penin kapla! Dekat chapter 4 ni pulak dia nak stuck! (taknak bg aku grad ke ape...) Hari-hari merupakan hari memujuk hati plus otak ni supaya bertahan menyiapkan tesis. Dan hari-hari berfikir,


"Sanggup ke nak extend lagi?" Oh Tidak!


Lagi berfikir,


"Semua orang dah nak siap ni, ko je tak siap lagi macam mane ni?" Oh Tidak!


Lagi berfikir,


"Semua orang dah kerja, dah bagi duit dekat mak pak masing-masing. Ko je dok ngulat-ngulat buat tesis. Tak ke buang masa namanya!" Oh Tidak!


Lagi berfikir,


"Bukan ko tak leh buat. Orang lain boleh siapkan masa short sem, ko pon mesti lagi boleh siapkan!" Yeah...yeah... Semangat!


Lagi berfikir,


"Kesian dekat hubby, selalu kena tinggal tido sorang-sorang sebab aku kena siapkan tesis sebab mood optima buat tesis selalu datang tengah-tengah malam."


Lagi berfikir,


"Kalau ko tak stop berfikir then merapu dekat blog ni, memang tak siaplah tesis ko!"


Ya Allah, permudahkan urusan hambamu ini.....

Ala, Siti Kelembai da start la. Jap lagi la sambung tesis. Ngehngeh...

6 comments:

qistina abdullah said...

sis sambung master kos ape ye?
smbung lepas dgree or keje dlu?
skrg sy diploma lg....
insyaAllah ada rezeki akan smbung degree....
dan berkeinginan utk smbung stdy smpai master....

Sophie said...

akk ambil course construction contract management.

lepas degree trs sambung.

tp ni dah berapa nak larat da nak study. hihi...

qistina bagusla ada keinginan nak further study. Gud luck k!

buRn said...

hehee... so cute laa babe;) CONGRATES!!

Farah Zamri said...

kak pya!
hehe lame x tggal komen..
how's study kak?
good luck!
xpe,xlame lg bagi cucu trus ;p
haa..sure mak ayah happy!

qistina abdullah said...

owh....
thanks kak...
all the best to u 2....

Sophie said...

To my B:

Thanks sayang...

To Farah:

Lame tak dgr cite farah. Maklumla masing2 busykan? Akk tgh struggle ni. Doakan akk k!

To Qis:

Thanks Qis!