Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, October 16, 2010

Kisah Pregnancy Test yang menakutkan. Part 2


Sebab da pernah buat upt or urine pregnancy test tu, aku pon selambe je la test. Da tak bace ape2 da instruction kat belakang packing tu. Bila da test tu, terus tutup mata, tak mo tgk dulu. TAKUT! Haha... Serious! Pregnancy test memang sesuatu yang sungguh menakutkan!


Tapi sampai bila nak takutkan? Last-last mesti kena tengok jugak. So, after 5 minit termenung sambil berfikir "Nak tengok ke tak? Nak tengok ke tak?". Last2, tertengok la jugak. Hasilnya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Positive! Yeah! Yeah!


Tapi perasan tak line yang satu lagi tu tak clear. Terus stop hepi sekejap. Dalam hati kate, "Ni pregnent ke tak ni?" Tiba-tiba datang perasaan tak puas hati. Hubby pulak kedekut beli satu je pregnancy test. Huhu.. Then ape lagi, terus call hubby nak bagitau yang aku da jumpa pregnancy test tu lalu ter'test'. Tapi hubby tertinggal bb dia dekat rumah pulak! Haiyooo! Call officemates dia, tp semua belum pun sampai office.


Last-last hubby call. Tanpa lengah-lengah lagi terus bagitau dia yang aku da buat pregnancy test tu dan result dia Positive! Punyalah dia hepi. Lepas tu aku tanya dia, siapa yang suruh call ni? (sebab aku call 2 orang officemates dia & bagitau suruh dia call balik). Then hubby ckp takde orang suruh dia call pun. Dia sendiri yang nak call nak suruh aku ambil pregnancy test tu and test! Haha... Beria dia sorokkan, last-last dia pun tak sabar da nak tau result!


Tapi tulah, disebabkan line yang satu lagi tu tak clear, aku pun minta hubby belikan lagi pregnancy test lain sebab nak confirmkan lagi. Hasilnya pun same. Positive tapi yang satu line lagi tak clear.


See! Satu line tu tetap tak clear!


Hubby tak puas hati. Then malam esoknye kami berdua pun ke klinik. Sampai klinik, doc tanye "Ye sakit ape??" Aku pon macam gagap-gagap cakap, "Nak buat pregnancy test". Haha... Then bila doc tanye da lewat bp hari period, then ada tanda-tanda awal kehamilan macam muntah ke ape ke?? Then bila aku kata ada, doc terus suruh buat upt tu lagi. Last-last dekat klinik line yang satu tu macam clear pulak tak macam before dis. (tak sempat pulak nak snap gambar). Akhirnya, doc kira-kira, aku da 5 weeks pregnant. ALHAMDULILLAH.....


Tapi still early lagi. Kena banyak-banyak doa semoga semuanya berjalan lancar.

15 comments:

buRn said...

Alhamdulillah... hehe

Hanis MY said...

congrats my dear...

qistina abdullah said...

alhamdulillah....
tumpang gembira kak sofia....
jg kesihatan elok2 ye....
semoga dikurniakan zuriat penyejuk mata.....

Sophie said...

To B:

Alhamdulillah...


To cikgu Hanis:

Thanks cikgu =)


To qistina:

Thanks qistina. Thanks a lot =)

Tantinny said...

im sooooo happy for you kak!!!! huhuhuhuh.. =))

rimieilya said...

cngrats to both of u..after this pya shoud b more carefull of urself k..

tmpg epy utk korang..xsbr nk tgk baby mcm muka sape

Sophie said...

To Tantinny:

Thanks a lot tantinny! =) =)


To Mirae:

Thanks Mirae.

Muka ikut sape pun tak kisah la, asalkan sihat. Doakan la ye =)

Farah Zamri said...

kak pya!
big congratulations kak!
jaga diri elok2..
and jaga kandungan juga..
semoga dipermudahkan Allah..
semoga selamat sampai ke akhirnya..

qistina abdullah said...

my pleasure sis~

azah said...

congrats ea sop...ak plak yg sonok sgt bile dpt tau ko da de isi...nyway take a gud care ye...sbb ak nk tgk baby ko tuh...huhuhu

ryy.han said...

congrats on ur pregnancy!
take care "extremely"...and enjoy the moments esp trimester 2 (since trimester 1 & 3 usually sakit/discomfort situ-sana-sini, while 2nd trimester baby start kicking and usually mommies more energetic)

sign up http://www.babycenter.com.my/

Sophie said...

To Farah:

Thanks a lot farah!! Amin =)


To Qistina:

=)


To Azah:

Hihi... 1st time ni ko komen kat blog aku. Tak sangke ko bc gak blog aku. haha... Anyway, thanks za!!!!


To ryy.han:

Thanks a lot ryy.han =)

.:Mrs. Engineer:. said...

welcome to the club sophie...take care tau...jgn wt kerje2 berat eh...

Sophie said...

To Yanie:

Thanks a lot Yanie!!! InsyaAllah sy igt pesan Yanie tu =)

Anonymous said...

brp hari miss period bru wt upt test eh?