Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 19, 2010

Orang Laen Hepi, Aku Stress!


Orang lain kalau dapat tahu diorang pregnant, mestilah hepikan??? Bukanlah nak kata aku tak hepi. Hepi... Hepi sangat-sangat!! Siapa tak hepi nak ada anak sendiri. Tapi... disebalik hepi tu, stress lagi lebih kot. Stress pasai apa??? Apa lagi... tesis kot!!!


Semalam jumpa my lovely supervisor, En. Norazam Othman dekat Geomatika College. Penat dia bagi kata-kata perangsang suruh aku siapkan tesis secepat mungkin. Dan lagi, dia suruh aku submit draft dekat dia end of this week. Haha... Mana tak stress mak oi!!


Hopefully, aku boleh siapkan tesis ni secepat mungkin! Penat dah! Serious, lagi sanggup ambil berjuta-juta examssss dari buat tesis (iye je berjuta!). Mungkin la kot masa degree dulu aku just main dengan system. Yang payah pon nak cari data jela. Then da jumpa data, sumbat-sumbat dalam system, running-running, then keluar result. Senang! Tak la senang sangat, tapi senang la jugak nak banding dengan tesis master ni yang memerlukan otak baca case law panjang-panjang, then buat conclusion sendiri. Salah conclude, abes........


Nasib baik ada hubby yang boleh dibawak berdiskusi bersama. Kadang-kadang tu bila discuss dengan dia pasal tesis, dia pulak yang macam terlebih paham. Ape yang aku tak paham tu dia boleh paham. Terrorkan??? Hihi... Macam malam tadi, tiba-tiba aku craving nak makan nasi lemak ayam berempah. So, sepanjang perjalanan ke gerai yang kitorang selalu makan nasi lemak tu, hubby tanya progress tesis. Dia suruh aku recall case law ape yang aku dah baca. Paham tak contents dia... Then dia yang tolong relatekan dengan tajuk tesis aku. Hihi... Love my hubby so much!!!


Oh, esok nak kena buat first check-up at DEMC (Darul Ehsan Medical Centre). Hubby awal-awal da book pakar sakit perempuan PEREMPUAN. Not LELAKI. Hopefully, semuanya ok. Doakan la ye...


7 comments:

apai le said...

oit pya.jgn stress2.tak elok time pegnen stress tau.bleh affect kandungan.huhu

Anonymous said...

gile apai...cm arifff sudah ni.wow

- Mimi - said...

btul..prefer amik test dr tesis..sobs

qistina abdullah said...

erk!
macam tu sekali ye tekanan amek master....
hurmmmm....

tapi sis jgn stress2 sangat ye....
nanti kesian kat baby....

Chaiyyokk!!!
u can do it!

buRn said...

love u too babe! ;)

Sophie said...

To Apai:

Huhu... pai, seyes stress sampai rs nak nanges =(


To Anonymous:

Haha... ni mesti lesong ni!


To Qistina Abdullah:

Thanks a lot Qistina. Maybe sbb da kawen kot so fokus tu lari sikit. hihi...


To my Bee:

Love u too syg!

Anonymous said...

salam !

nk tanya sket bkey x? geomatika college tu bagus x? st igt nk amik architechture/ ID kt situ? ok x?

tq!!