Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, October 15, 2010

Kisah Pregnancy Test yang menakutkan. Part 1


Lately, aku mengalami beberapa simptom-simptom yang kurang enak iaitu seperti di bawah:


1. Sakit br***t yang teramat-amat sangat. (Tak paham?? Sila abaikan ye!)


2. Disebabkan sakit yang di atas tu, menyebabkan aku susah nak tido malam. Insomia melanda.


3. Disebabkan tak boleh nak tido malam, jadinye mengantuk yang teramatlah sangat di waktu siang. Lepas hubby pergi kerja je, terus terbongkang tido balik. Lagi rela tido dari makan ke, study ke tengok tv ke, menengok bunga ke....


4. Bila da mengutamakan tido dari makan, akibatnya, selalu lambat makan, perut masuk angin lalu muntah. Ni tak tau nak salahkan perut masuk angin atau ape..


5. Selalu cramp dekat perut. Sakit ooo... Macam nak period tapi tak period-period pon.


6. Dekat seminggu tak period. (Ceh baru seminggu da kecoh!)


Ha... disebabkan simptom-simptom di atas tu, aku pun pergilah memujuk hubby pergi membeli pregnancy test tu. Hubby sebenarnya malas nak beli sebab dulu kalau dia beli, belum miss period lagi aku da pegi menge'test'. Haha... Tak sabar-sabar punya perempuan!


Tapi disebabkan hubby pun perasan yang aku mengalami simptom-simptom di atas tu, so hubby pun dengan baik hati telah membeli pregnancy test yang lain. Yang ni hubby beria nyorok-nyorokan sebab taknak bagi aku test dulu. "Tunggu 2 weeks miss period baru boleh test", katanya... Buat muka sedih pun hubby tak bagi jugak. Pasrah!


Last-last semalam bila hubby pegi kerja, aku pon punyalah selongkar bilik. Cari punya cari............... Jumpa!!!! Ngeh... ngeh! Ape lagi, dengan tiada perasan bersalah, pergilah menuju ke bilik air lalu menge'test'.


Bersambung part 2.....


5 comments:

alianurashikin said...

alaaaaaaaa....cepat la sambunggggg =)

rimieilya said...

ko ni buat aku cuak plak la pya...cptla smbg...nk dgr berita gembira ni

qistina abdullah said...

ala bersambung lak...
suspend2....

AuraFIza said...

ala pya! Knape bersambung?
tak sabo nk tunggu keputusannya.
huhu

Sophie said...

To Alia, Mirae, Qistina & Fiza:

Sabar2. hihi... Anyway thanks a lot drop a comment =)