Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, July 11, 2009

..:Penatnyew!:..


Hoh! Penat seh arini.. Padahal takde buat apepon.. Emm.. arini disebabkan takde class, so aku bangun agak lewat.. Naseb baik rumet da g class kalo tak mesti segan.. heheh.. Bangun2 jew lepas mandi sume teros ngadap laptop buat keje mama.. (baru nak buat!) Tp apekan daye, mood takde.. So dpt buat sket jew.. Ngapela aku ni malas sgt neh??? hehe.. Pastu, aku ngan takde kejenyew telah mencari keje dgn menepek2 sticker kat laptop aku.. hehee.. Jadi le laptop aku begini...

Ni le laptop aku.. girlish da jadiknyew.. hehee..

Ni dia stickernyew yg berharga RM3.90. Sticker ni senang cabut so laptop tak le rosak..

Emm.. Pkl 3 pm da janji ngan far + zue nak gi Pusat Kesihatan UTM nak buat suntikan makanan @ typhoid (betul ke aku ngeja neh?) Adeh.. lenguh + kebas tangan kiri aku dibuatnyew! Besela orang jarang kene suntik. heheh.. Kene suntik jew takpe, ni siap kene bayo RM35 hinggit! Ni sume gara2 nak keje Pizza Hut la ni! Cett...

So, after kene injection tuw, aku + zue and da geng pegi Giant sebab nak kene beli baju seragam nak g keje.. heheh.. abis melayang la gak duit beli sluar, kasut, stokin +++. Then kitorang pg Jusco untuk menghantar kad yg menandakan kitorang da kene suntik ngan typhoid tu kat supervisor Pizza Hut. Kitorang siap da dapat baju Pizza lagik! haha.. Mcm tak pecaya jew aku nak keje Pizza neh! Sementara menunggu kengkawan sume sopping2 lagik, aku pon membeli satu mende ni.. hehee.. Mende ni actually nak kasik kat my sis sbb dia teringin sgt nak letak kat kete dia.. taraa!!!

Red flip-flap yg sgt cute!!

After jew abes sume2 tuw dalam pkl 8.30 pm, kitorang ke Restoran Pinang sebab da janji ngan geng2 batch lame dulu untuk gathering makan ayam penyet.. Ade kembar, apai, sida, mida, fara, jemmy, zue, far, paan, majang, shazni, kimin & leri!! hahaa.. Best gak le makan reramai.. Tp tak igt nak snap2 gmbo sbb sume orang da kelaparan. heh..

Pkl 10 lebey gak le aku balik UTM. Sampai2 bilik jew terus kemas bilik & basuh baju2 sume.. Pastu terus ngadap laptop + blog! Hoi! Keje mama bile ko nak buat neh?? Maen jew.. hehee...

K la, nak smbung buat keje.. Btw, besok pagi aku ngan apai nak balik Segamat coz nak amek kete my sis nak bwk balik U. hehee... Pasni takyah nak sewe2 kete lagik! Yey!

11 comments:

~C.I.K~Z.I.Z.E.E~ said...

piya!!
laptop kite same..ader gak sticker cenggitu..cute kan...hehe

rimieilya said...

nak gak benda alah yg comel n gerak2 bila dalam keta tu.huhu..letak kasi aku satu x??? hehe

rimieilya said...

nak gak benda alah yg comel n gerak2 bila dalam keta tu.huhu..letak kasi aku satu x??? hehe

apaiyapalot! said...

aii. besnye la aku dapat balik umah di sponsor. ahahahah

D'Blaze said...

pokok bunga gerak2 tu sebijik yg mcm apak aku letak dlm kereta unser ktorg. tapi malangnya bahagian bunganya dah patah tnpa diketahui puncanya, dan skrg tinggal daun je yg bergerak-gerak...huhuhuu

..+_+.. said...

sis sopiyA.. skang master kan?? amek planning gak or cos lain??

OpiYa OneL said...

To Zizie:
alaa zie, kt kan sekepala bab2 ni. hahaa..

To Mirae:
ko nak bunge flip-flap tu kene dtg jengok aku kat UTM lu mira.. heheeh..

To Apai:
Pai..pai.. tenkiu teman den balik!! ko lah sahabat sejati cam lagu Sheila on 7 tuw.. heheh..

To Sham:
ala sham, ko petik jew bunge taik ayam lekat kat situ. Cantek gak..hehe..

To Eyra:
yup eyra akk smbg master. tp akak amek master under ukur bahan. Construction contract management. Boringla amek mende yg same jew. hehe

D'Blaze said...

betul gak tu..heheh

myself said...

mAMA aku ada offer nak belikan, tapi agak tak sesuai dan jarang nampak orang letak flip flop pada dashboard motor...

Anonymous said...

ak pn de gak...sin chan goyangkn kepala dan bdnye...hahaaa

echong uchan said...

hoi hang phia...sampai ati makan ayam penyet tanpa aku n op..kan men canthek korg pilih tyme nye...nape tyme ktorg balek kg korg baru nk g makan ayam penyet??padahal si ropie zamii yg nangis2 sambel berguling2 nk makan ayam penyet..sampai ati melupakan kami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!