Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, July 5, 2009

..:4 Hari di UTM:..


Hari 1st (1:07:09):


Aku bertolak dari umah pkl 12 pm then sampai kat UTM pkl 2 pm. Makaih.. ramainye student baru nak mendaftar.. Aku dpt no 927!!! (tu pon naseb baik Far tlg amekkan no). So, lepas register + bayar yuran + buat kad matrik, sampai le ke kaunter terakhir iaitu kaunter di mane aku dapat tau aku dpt hostel ke tak.. Memang naseb baik gler sbb dapat (tu pon sebab Far yang tolong. THANKS FAR!!) So, just now aku stay kat kolej lame iaitu KoleJ Tun Fatimah Blok H11. But, the sad things is bilik itu adalah bilik double! Tak bape best la sbb selame ni da biase stay bilik single. Tp takpela, asal dpt tempatkan?? Nak demand2 pulak.. huhu..

So, abes je daftar pukul 5 pm tu, aku ngan my mum & my apak pg nengok2 bilik dan ngangkut skali barang2. Best la jugak blok tu sbb ade TV!! Hahaa.. Even aku ni sbenarnye tak le gler sgt nengok TV, tp mcm best la jugak bley lepak2 time busan...

Abes je ngangkut barang, aku bwk my mum & my apak pg jenjalan JUSCO. Tak sopping sgt pon sbb da byk beli barang kat umah aritu. Then, kitorang pg mamam nasi ayam penyet!! hehee... Bertambah la jugak parents aku makan petang tu.. hehee..

Ni la restoran nasi ayam penyet tuw! Restoran PINANG!

Muke my apak yg tgh lapau! hihii...

Cayangnye kat mak saye~

Ni la nasi ayam penyetnyew! Ishk.. lapau pulak!

So, lepas je mentekedarah nasi ayam penyet tuw, aku bwk kete my apak pg car wash sbb kat dalam kete tuw mcm da berhabuk2 da.. huuuhu.. So, pkl 10 pm gak la my parents pulang ke Segamat.. Sedeynyee...

Ade kisah yg menyedihkan lagi pastu.. Tp takpela.. Hanya Far je tau hal tu.. Sori bebanyak ye Far!!! Aku tak sengaja.. =(

Hari 2nd (2:07:09)

Hari ni after teman Far pegi amek kunci bilik kat ofis kolej, aku, Far ngan Kembar pegi jenjalan.. Kembar tu kawan rapat ms degree tp diorang tak smbg master. Tgh mencari2 keje lagi.. So, kitorang g JUSCO, Giant.. then last skali g karaoke!! Sampai mlm gak la.. hehee.. Then ari ni jugak aku ngan Far pg carik keje part time kat Pizza Hut! Memandangkan kelas hanya 2 hari seminggu, so kitorang bercadang nak keje la lagi 5 hari tuw.. heheee.. Good idea kan???

Malam pulak bergosip2 ngan Far tah sampai pkl bp tah.. Bak kate my bee.. Tambah akaun baru! ahaks!! Takde la.. Bukan membuat ketupat, tetapi just story2 kisah lame kitorang sampai ke pagi.. heheee....

Hari 3rd (3:07:09)

Aku tak igt lah aku buat ape hari ni.. hehee.. short term memory lost betol!! Yg aku igt, Far tido ngan aku hari ni (bukan tido satu katil tau!). Far just teman aku sbb ktorang menyembang sampai ke pagi then dia malas nak balik bilik dia =)

Hari 4rd (4:07:09)

Hehe.. ni kisah semalam.. Aku ngan Far awal2 lagi da bercadang nak kuar jenjalan. Actually, kitorang ade teramik (yeke teramik??) voucher utk pg facial muka kat JUSCO Bukit Indah. So, agak2 kul 3 lebey ktorang pon bertolak ke sane.. Actually ni 1st time pg JUSCO tu. Beso la jugak. Kecik sket jew dari JUSCO Tebrau kot.

Ni le JUSCO yg dimaksudkan

So, sampai2 sane.. kitorang pon buat la facial tuw. Best la jugak.. Sape tak suke orang urut2 muke kitekan?? hehee..

Sempat snap gambo bilik d mane kitorang buat facial jew..

Before balik tuw, sempat la mentekedarah sizzling dulu.. Far pulak beli mee kari lemak berkrim! hahaa.. Then baru kitorang balik. Nak dibuat cerita, time nak balik tu kitorang sesat pulak! Tah masuk highway mane tah! Alih2 sampai Airport Senai pulak!! Lawak btol la.. Tp naseb selamat gak smpai UTM. Pukul 9.15 pm gak la baru sampai. hehee..

Tu jew la story sepanjang beberapa ari kat U ni... To be continued..

13 comments:

D'Blaze said...

mcm kenal je kedai makan dlm gmbar tu..hehehe

dapat ke keje kat pizza tu?? aku pun nak try cari keje jugak la kot

eternity puthree said...

hehe :)
kak pya,farah dah sampai utm dah.
dpt bilik h25 g65.
nnt bile2 dtglah bilik farah.
huish,syoknyer class 2 hari je.
hehe :)

OpiYa OneL said...

To Sham:
Baru anta form la sham. Lom dpt keje lagik. Kene tunggu dia call dulu.. huhuu.. jom r skali keje.. dpt la duet sket..

OpiYa OneL said...

To Farah:
Owh da sampai u ke??
bilik kat H25 tu bilik double eh??
ok.. nnt bile2 akk dtg..
heehee..

D'Blaze said...
This comment has been removed by the author.
D'Blaze said...

td aku susun jadual, tgk mcm full je klas aku. cmne nak keje. aku amik 4 subjek sem ni, tp maybe akan ada perubahan

hazali said...

erm...jusco bukit indah sgt selesa untuk shopping...tapi sila parking kat belakang, dekat pintu Padini tu yer...

bain said...

weyh..sof..cm sonok je dpt blk utm lg..ni yg wat aku rse cm nk sambung blaja lagik nih...huuhuh..windunye kt UTM..

OpiYa OneL said...

To Sham:
Itu menandakan ko tak buley keje la tu. heheeh.. alaa, aku ni pon mcm tak bley keje je sham. byk la pulak esemennye.. huuu..

OpiYa OneL said...

To Hazali:
awk, camne jalan nak balik skudai dari jusco tu??? aritu sesat la...

OpiYa OneL said...

To Bain:
weh, jom la sambg.. member2 ko pon da smbg kan??

rimieilya said...

wow..page baru neh.dah maju ek skrg.hehe..

amcam kelas master?ok x?windu ler nak gi utm..windu korang gak..nt leh r aku datang lepak bilik ko lak ek.

OpiYa OneL said...

To mirae:
waa mira.. beli kete baru suda ko ye! nnt rajin2 la bwk kete tu turun utm k!