Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 9, 2009

..:Kami Nengok Wayang:..


Waa.. windunye nak nulis blog.. hehee.. So, today nak story sket ape yg da berlaku a few days ago. Actually, ari Rabu aritu, aku + apai + far + kembar & fida pegi U Mall (merangkap Giant Pulai) untuk menengok wayang (panggung wayang tersebut baru sahaja dibuka beberapa hari lepas). Plannye nak nengok Transformers 2, tp muvie tu lambat sgt startnye, pkl 10.45 pm. Kitorang pulak semangat sgt sampai U Mall tu pkl 8.45 pm. So, terpakselah menengok muvie laen. Murah gler tiketnye. RM6 jew! Nak tau muvie ape kitorang nengok??? hehee... jeng 3x..

Ni le citer dia.. Blood: The Last Vampire

Familiarkan muke gurl atas ni?? Dia ni pelakon Korea yg slalu bawak watak ganas tuw. But dlm cite ni dia berlakon ngan mat saleh. Cite dia memang sgt best tp disebabkan panggung wayang tu terlalu sejuk seperti berada di atas Gunung Everest waima Kutub Utara & Kutub Selatan, so konsentrasi menengok muvie di atas bukan sahaja terganggu, malah amat terganggu.. Hahaa..

Kami nengok wayang.. dalam kesejokkan!

After nengok citer tu dalam kesejukkan, so ape lagi, perut pown lapau. Kitorang singgah makan kat Restoran Tungku Impian kat Pulai dekat2 ngan U Mall tu. Abis makan jew, sedar2 da nak pkl 1 am. Disebabkan takut kene scan kad matrik, kitorang pown tido kat umah fida. Keesokan arinye baru kembar anta aku + apai & far balik UTM.

Kisah ari seterusnya iaitu hari Khamis iaitu semalam. Kitorang pg lagi U Mall tu untuk tengok wayang, tp muvie yg kitorang nengok adalah muvie yang sgt dinantikan2.. hoho.. akhirnya dapat gak nengok muvie tuw!!!! Tp tiket dis time mahal sket, RM9. Tp sgt berbaloi!!!

Transformers, Revenge of the Fallen

Muvie ni stat kul 10.45 pm, so kitorang gerak ke U Mall tu dalam 10.30 pm. But dis time, aku + kembar + fida + opie & lesung pulak yg pg. Hoho.. best gler citer dia.. Takdenye aku nguap skali pown nengok citer tuw.. hahaa... Memang nengok dgn full concentration lah!

Owh.. name panggung wayang tu MBO.. hehe

Same macam hari sebelumnye, kami sume menompang tido di umah fida. Seb baik arini tak de class, so kitorang agak lame duduk umah fida tuw. Fida siap masak nasik minyak + kari kacang dal lagi!! Sodap! Tambah lagi ade papedom.. (yeke aku eja ni??) Thanks a lot fida!! =)

Lagi story nak share.. Aku + far ngan Zue dpt keje kat Pizza Hut kat Jusco! haha.. Saje mintak, tetiba dpt pulak.. Memandangkan kelas hanya 2 hari, then hari yg laen tu aku macam membuang masa je, better aku keje part time kan?? Sementara nak dpt scholarship JPA tuw. So, besok kene buat food injection + beli baju seragam nak keje mcm sluar ngan kasut. Mule tuw igt nak keje simple2 jew cam jadi kitchen assistant ke, tp dibaginye keje jadi waitress pulak.. Adeh.. malasnye aku nak senyum2 melayan customer neh! But takpela.. Janji keje then duet masyuk.. hahaaa...

Lagi good news, my sis bagi borrow her car! Thanks akak! Cayang akak! So, maybe lusa aku balik Segamat amek kete tuw. Susah la takde kete kat sini. Nak sewe kete tp sumenye cam cekik darah.. Mahal ooo...

Hopefully aku dpt membahagikan masa antara study & keje dgn sebaiknya.. Sebabnye ade org kate aku ni jenis tak boleh buat 2 keje dalam satu masa (my Bee yg ckp.. hehee). Tapi aku akan try my best untuk buat 2-2 keje tuw dgn sebaik-baiknyew! Malas nak nyusahkan my parents lagik da tue2 ni. hehee..

10 comments:

D'Blaze said...

hohoh...smpai dah berkali-kali p tgk wayang kat U Mall tu. aku pun x prnah masuk lg dlm MBO tu, sbb xde movie nak tgk. tggu movie best kluar dulu baru nak p kot

OpiYa OneL said...

To Sham:
ko tak pegi nengok wayang lagik ke kat U Mall tu?? best la gak wayang kat situ.. tp jgn lupe bwk sweeter! hehee...

~C.I.K~Z.I.Z.E.E~ said...

si piya nie...bley jadi blogger tegar nie..hehe...ader jer die nak post..

aku selalu ketandusan idea...blog tak berupdate jer manjang..haha

apaiyapalot! said...

hahah. pya. jadik jela staff kat MBO tu pya. dorang nak pakai org tu. leh la ko curik2 tgk wayang free.

kekekke.

anyway pya. kat laksa shack kt jusco taman u nak pakai org. more specifically nak pakai org basuh2 pinggan. kalau dah suke sgt basuh pggan g ah apply! hho

myself said...

MBO Giant Pulai ek...
best juga, so org2 skudai takpayah la pi CS atau Tebrau nak tgk muvei

kat Tungku Impian tu, kelainan dia adalah cakoi mayonis...
boleh sila coba

Harap2 ada Last House kat MBO...Blh layan

..+_+.. said...

ni nk ckp ni... sdeynye kak piya xkenal kitew... hehe..

aritu eyra pon da rasmi MBO giant!! cite yg samew..

tp at last eyra nanges.. pdehal cite seram

huhu

selamat blaja dan kerja...

dzuls86 said...

bagus2 berusaha menjadi yg terbaik!

OpiYa OneL said...

To Zizie:
hahaa.. aku takde keje lagik ni zie.. tu sbb bley jadik blogger tegar! hikhik!

To Apai:
alaa pai, ko lambat gtau la ade keje basuh pinggan tuw! Pizza Hut da cop aku la.. hehee..

To myself:
cakoi mayonis??? emm, nnt sy try ye.. hehee..

To eyra:
eyra cyg~ sori mori ye.. akk ni kekadg ade short term memory lost! Tp at last akk kenal gak kan??? hehee..

To dzul:
ye, sy akan berusaha menjadi yg terbaik! time kaseh sume di atas komen anda!!!

..+_+.. said...

YE YE..

amat berterimakasih kerana ingatan itu masih terselit untuk saye.. hihi

zulhakim said...

Tungku ayam xsembelih supplier cina kapir, owner kedai bela hantu raya