Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 31, 2011

Mahu bersalin di mana neh???


3 minggu yang lepas, hubby tiba2 memberitahu yang dia ada saja2 apply kerja baru dekat Pasir Gudang, Johor. Bidang yang sama. Tapi katanya, belum tentu dapat. Saja apply, mana tahu ada rezekikan? Sebabnya hubby request salary yang lebih tinggi daripada yang sebelum ini. Sebagai isteri, siapa tak suka kalau hubby naik gajikan? Buleh tumpang 2 kaki. Heheh...


Then tiba2 hubby dapat offer interview position yang dia apply tu. Interview hari Isnin (16/5). Nasib tak 17/5 sebabnya akukan kena admitted sebab prem-contraction hari tu. And guest what, hubby terus dapat offer letter straight away after the interview session!!! & harus memulakan kerja di tempat baru on 20th/6. Kira sebulan notis berhenti kerja di tempat lama. MasyaAllah gembiranya tak terkata ibu boyot ni. My parents pun tumpang happy siap buatkan bubur merah bubur putih lagi bagi2 dekat jiran tanda syukur my hubby dapat kerja tempat baru plus gaji baru. ^_^


Tapi nak dijadikan cerita, bila hubby hantar resignation letter, his bos suruh berhenti kerja awal pulak, end of this May. Bos Pasir Gudang haruslah gembira bila hubby dapat start kerja awal kat sana. Tapi yang sedihnya aku la. Ingatkan sempatlah bersalin dengan tenang dekat Shah Alam ni sebab ikutkan edd 18/6, hubby suppose kena berhenti kerja 18/6 (sebulan dari tarikh dia submit resignation letter). Tapi nak buat macam mana, dah kena pindah awal pulak lagi2 time tengah sarat ni. Bukan mengeluh, tapi just worried kot2 my baby nak keluar time2 nak pindah hari Sabtu ni (4/6), tak ke haru biru dibuatnya.


Boleh bayangkan tak???

- Tengah orang sibuk2 angkat barang tiba2 aku nak terberanak pulak?
- Tengah2 hubby drive menuju ke Pasir Gudang tu aku sakit2 nak terberanak pulak?
- Sampai2 JB, aku sakit nak terberanak pulak?


Hoh! Macam2 dah dalam kepala ni fikir. Dah la sorang geng moms-to-be yang lebih kurang sama edd, mommy Yuyu dah selamat pun melahirkan her baby 3-4 hari lepas. Kira aku ni pun bila2 masa boleh terberanak lah kan??? Aiyork!


Solutionnya, hubby kata nak hantar aku balik Muar hari Sabtu ni. Kira bersalin dekat Hospital Pakar Sultanah Fatimah jela. Tapi macam kesian pulak kat hubby sorang2 berpindah randah. Ikutnya baby nak keluar ikut edd, lama la berjauhan dengan hubby. Ikutkan hati nak je bersalin dekat JB, hubby ada so boleh teman masuk labor room. Huhu... Kalau kalau dah kat Muar, alamatnya bersalin sorang2 la haku kan?


Hai la anakanda, anakanda nak keluar kat mana ni... Keluar sekarang boleh tak? Heheh...

11 comments:

diyadeary said...

first, congrat kat hubby! hehe.. dah pindah JB ni nanti, ada la geng kak siti tu hehe..

bab nak pindah randah ni memang mencabar piya, apatah lagi untuk orang yang tgh sarat nie.. sian piya..

Semoga Allah permudahkan segala urusan piya & hubby dan makbulkan harapan piya yer..

jangan buat kerja banyak2 sangat tau.. dah sarat tu.. take care ye..

Siti Syuhada said...

betul lar diya...!!Sangat happy coz tambah lagi sorg gang k.ct kat jb nih...:D

mama_afiq said...

tahniah pya n hubby.. rezeki baby.. masyukkk hehe...
tgh sarat ne xmo la travel jauh2... xmo buat keje berat2 tau.. n plg penting.. jgn stressss!! ; )

better pya stay ngn parents kat muar lbh selamat... ape2 hal sng.. lgpun jb n muar dekat je.. bl pya admit je kat spital hubby sempat lg pecut ke muar utk teman pya bersalin kan.. : )

apepun doa n tawakal byk2 k.. take care dear : )

Puan Nurul said...

Alhamdulillah, rezeki untuk pya & husband.Xtsangka2 kan. Hurm, kalo kite, mmg dalam dilema gak la nk pindah lg, nk bsalin lg, xbrenggang dgn hubby :p

Tp ape pon, sume ada hikmah, hope pya tabah. Xpela, suh baby duk lama sket dalam perut tu, dapatla hubby teman nnt :)

Yg kita ni, da nk masuk week 39, baby manja2 lg dalam perut, adeih... xmau kua plak :p

dialicious said...

congrats u both!pya x keje yer?sbb senang je ikut hubb pindah mana2.hehe.xper beranak mana2 pon sama.insyaAllah dimudahkan nnti.xlama sgt dh nk beranak tu.goodluck dear

^effa^ said...

pya, tahniah..jauhnye pindah.. elok2 taw.. jangan wat keje dh. dah sarat dah tu. tinggal kita due je ni.. heheh ;)

rimieilya said...

alahai...baru je plan nk g umah ko pas ko bersalin nnt.ko plak dh pndah jauh...sedihnye...btw,congrats tau...

bby jgn nakal2 dlm perut mummy tu..cian mummy n daddy nk pndah randah nt.hehe...

may Allah bless ur family k

~YUN~ said...

alhamdulillah rezki utk baby tuuu.. =)

yun rase better pya duk ngn parents,kalau stay ngn hubby pn xkn pia nk angkut brg..beter rest kat sane,if nk terberanak leh cpt2 masuk labour room!take care k.. =)

ellisya said...

alhamdulillah..rezeki baby..
waktu2 cmni mesti kene berteman..
bkn pe..apa2 nnt senang kan..
ade org ngan kite..
apapun take care okeh..tkmo wat keje berat2 sgt taw..

zLa said...

congrats to ur hubby! rezeki baby, alhamdulillah..eh yang, awak dah tunggu hari je ni. cepat decide nak deliver kat mana cepat!

D'Blaze said...

semoga selamat melahirkan anak Piya..amin...