Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, May 8, 2011

Ada Apa dengan 8 Mei 2011???


Baru lepas mendodoikan my hubby. Dah krohh.. krohh dah pun. Senang betol nak tidokan bakal bapak orang ni. Tak sampai 5 minit popok2 dah tido. Hehe... My hubby memang jenis senang tido. Sangat jeles ok! Lagi2 la sekarang ni dengan cuaca yang
amat panas, duhhh susahnya ibu boyot ni nak tido. Kadang2 sampai dah tak tahan, termandi jugak tengah2 malam. Tu pun tak hilang2 jugak panasnya. SubhanALLAH! Ni barulah panas dekat dunia, belum panas dekat padang Mahsyar lagi... Insaf sekejap (-_-)


Oh 8 Mei 2011! Tarikh yang sangat2 bermakna for memyself. Why??? Ok, meh nak cite satu2. Bear with me ok!



1. Our First Anniversary! ^_^


Alhamdulillah, genap setahun sudah usia perkahwinan kami. Syukur ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan seorang suami yang for me, sangat2 sempurna! He completes me, really!

Mengimbau semula kenangan di hari pernikahan.
Ececeh...

Sangat2 bersyukur mendapat seorang suami seperti beliau yang sungguh sabar melayan pelbagai kerenah si isteri yang kadang2 amat menjengkelkan ni. Hehe... Doakan semoga hubungan kami ini kekal bahagia sehingga ke akhir hayat kami ye.
Amin...

Actually, semalam hubby request nak makan nasik ayam.
Ingatkan nak masak nasi ayam hari ni sempena our first anniversary (sebab tanya hubby nak masak spagetti ke ape ke semua dia takmo). Jadi hari ni masak ape yang ado je kat fridge tu (ikan bawal masak kicap plus petola masak air). Plus, aku pun tak berapa sihat hari ni setelah 2-3 hari tidak dapat tidur nyenyak di malam hari. Kepala sangat sakit plus tekak pun rasa tak sedap. Oh sangat sedey (-_-)...

Nasik ayam semalam. Silalah tengok nasik yang banyak tu. 2-2 orang makan banyak giler macam orang kebulur. Hehe...

Serious tak tau nak bagi suprise ape kat hubby. Almaklumla orang tak bekerja. Duit pun nan ado. Duit balance biasiswa dulu dah habis beli ke barang baby semuanya. Heheh... So semalam, tiba2 terfikir buat menda bawah ni. Tutup2 mata hubby bawak pergi bilik sebelah then... TADA!!!

Happy 1st Anniversary & Happy Birthday Sayang! I LOVE U!

Berpeloh2 gak la nak menyalakan lilin satu2 tu. Nasib la ade balance lilin time wedding dulu. Hubby sampai sebak nengok I LOVE U tu. Mission berjaya! Yeah! ^_^


2. Hubby's Birthday! ^_^

8 Mei 2010 juga genap la umur 25 tahun my hubby. Yes, my hubby muda 4 bulan ok dari saya. Saya dah belajar merangkak, dia baru keluar dari perut ibunya. Huhu... Tapi even dia lagi muda, tapi dia sangat matang ok!

So, after usai solat Isya', kami berdua pun ke Secret Recipi Puncak Alam untuk misi makan kek! Orang yang sambut birthday tak rasa nak makan kek pun tapi ibu boyot ni yang nak sangat makan kek. Hehe... Kami just makan simple2 je. One slice Choclate Indulgence cake bersama mushroom soup plus bun. Minum ice blended choc. Habis makan terus rasa muak pulak. Huhu...

Kek yang kalau makan seorang confirm takkan boleh habis. Huhu...

My dear hubby! Love u sayang...

Ibu boyot pon nak bergambar jugak! ^_^

Ice blended choc yang memuakkan. Huhu...

Kami makan ini je.


Niat di hati balik je rumah nak telan nasi dengan ikan masak kicap tu. Tapi sebab dah muak, tak termakan pulak. Sian ke nasi yang banyak dan lauk2. Tapi takpe, esok saya nak berpuasa ganti. So, harap2 bolehlah bangun sahur dan makan nasik & lauk2 tersebut ^_^.


3. Mother's Day!

Just nak wish kepada my mom tersayang, Hasnah Bt. Ismail, "Selamat Hari Ibu, mak!!! Adik sayang mak sangat2!"

LOVE my mom so much!!!

Juga kepada my MIL, "Selamat Hari Ibu, mak! Terima kasih kerana melahirkan Siddiq ke dunia! Sayang mak jugak!"

My mom with my MIL. My MIL sangat awet muda ok! ^_^

Juga buat semua moms-to-be, Happy Mother's Day! Semoga kita semua menjadi ibu yang penyayang & bertanggungjawab. Amin~~~


4. I'm 34 Weeks Pregnant! ^_^


So, today genap 34 weeks my pregnancy. Alhamdulillah. Dah 8 1/2 bulan dah! Sekejapnya masa berlalu. Tinggal lagi beberapa minggu je lagi nak jumpa my baby. Sungguhlah tak sabar! Oh, Selasa ni ada check-up di SALAM Specialist. Maybe bersalin pun kat sana. Bukan di DEMC lagi seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini. Oh nantilah cerita.

My baby pun semakin aktif. Oh ada dengar kena buat catatan pergerakan baby. My previous gynea takde cakap ape2 pun. Tapi my brother aki dah warning kena buat. Tapi tak la beria tick2 dekat buku merah tu. Agak2 dah 10 kali baby gerak dalam sehari sudah. Kadang2 pagi kira, tengahari kira, malam kira, nak tido pun kira lagi. Hehee... Alhamdulillah setakat ni baby bergerak almost >50 kali kot. Aktif sangat sampai senak perut dibuatnya.

Oh tiba2 rindu dekat anak buah yang paling bongsu. Adi Putra namanya. Comelsss sangat anak my brother Ijal ni. Tapi sayangnya sangat tak friendly. Orang nak ambil dia sokmo taknak. (-_-)

Comelsskan??? Nanti my baby macam mana agaknya rupa dia???

Oh tak sabarnya ibu nak jumpa kamu sayang...

Sekali tulis belog bukan main panjang lagi. Heheh... Ok, mau tito. Esok nak bersahur. Banyak lagi hari kena ganti ni. Huhu... Daaa~~~

8 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

happy 1st anniversary piya.sy 22may.smbt bertiga.he3

Cik Puan Fara said...

pya,
sy pn tak tick kt buku merah sbb gynea tak ckp ape2.. tp alhamdulillah,rasanya mcm u jgk kot, lebih dr 10x sehari.. harap2 semua ok..
wuuu..nk buat 4d jgk.. tak sabar nk tgk baby~

~Yun~ said...

happy anniversary pya!comelnye baby pya,semlm yun buat 4d baby sorok muka la,die malu2 plak dgn mama die,hehe!

shareeda said...

waaa..bestnye idea susun lilin tu! creative n menjimatkan! hihi..

nnti bile2, nk ikot idea ni gak ley tak? hehe.. =)

InA aWiE said...

mak abu sngt awet mude...hehe

semoga selamat melahirkan anak yang cumil... :)

b.E.L.L.e said...

heee~~happy anniversary..semoga bahgia & kekal hingga ke syurga..krm salam kt abu yek..wish kt die "Happy Birthday" .haha..baru aku pasan abu muda 4bln dr ko..hehe..tp xpe. janji maintain cun..aku pon baru lepas layan secret recipe semlm..beli tuk mak aku..hehe..

mommie yuyu said...

happy 1st anni piya,
happy 25th siddiq
happy mothers day to piya jugak,
and happy 8months 1/2 preggy..
x sbr gak tgu baby kuar ni..

^effa^ said...

pya.. amboi name adi putra tu.. fewit.. heheh. eh pya due bile eh. kita cam sama je. effa pun dah 34weeks. nak scan 4d jugak la. cam best je.. btw happy anniversary ;)