Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 20, 2011

Ibu boyot yang mengidam


Dah seminggu lebih dah menahan diri dari nak makan 2 mende ni. Ingatkan lama2 boleh la lupe. Tah macam mane hari ni boleh plak sampai tertelan-telan air liur teringat 2 mende ni. Haha... Nasib baik Econsave yang dekat dengan rumah ada
jual mende ni. So, lepas je solat Zohor tadi berdesup terus ke Econsave Puncak Alam dengan misi mendapatkan 2 mende di bawah.


Ice blended chocolate oreo with pearl! Yummy!
(tak dapat cool blog, each a cup pon jadilah!)


Waffle sapu chocolate dengan peanut. Yummy jugak!


Last2 muak makan 2 mende ni sampai nak makan nasi pun tak selera. Haha... Tapikan, tekak ni adelah macam nak makan mee sup. Tapi taknak makan yang dekat kedai, nak sendiri yang masak. Muahaha!!! Boleh pulak mengidam masakan sendiri. So, tadi dekat Econsave belilah barang2 yang patut untuk buat mee sup. Beli barang sikit je tapi amek troli besar. Nak tolak troli pun tak larat. Bebudak UITM Puncak Alam yang bershopping kat Econsave tadi semua dah pandang2. Kesian gamaknye tengok ibu boyot ni dah la sorang2 shopping pastu macam tak larat je tolak troli. Haha...


Lepas tu tadi adalah blogwalking ke belog Mommy Asna, then tertengok list mengidam dia. Fuhh manyaknyew!!! Maybe sebab dalam keadaan perut tengah muak, dalam banyak2 list dia tu ada satu je yang me pon terasa nak makan jugak iaitu,


Mushroom soup & garlic bread Pizza Hut!
Source: Google


Sodapnya dapat makan time soup & roti tu panas2kan? Actually bukannye tak penah makan time preggy ni, tapi rasa nak makan lagi. Heheh...


Hurmm... Sepanjang preggy ni, me taklah mengidam sangat pon. Cuma masa baby tah bapa bulan tah tiba2 mengidam nak makan pulut kuning yang my mum buat. So bila balik kampung tu gesel2 la dengan my mum cakap nak makan pulut kuning. Terus2 je my mum suruh my apak beli beras pulut then petang tu dapatlah makan pulut kuning plus kari daging dengan nikmatnya! Sampai mengah2 makan. Hubby dengan my brother Aki pon makan macam orang mengidam (sebabnya ibu boyot ni makan sepinggan je tapi diorang makan 3-4 pinggan!). Haha...


Pulut kuning my mum yang sangat sedap!
Tah bilalah boleh makan lagi. Tunggu me pregnant anak 2nd kot. Hehee...


Pastu ada mengidam makan roti nan jugak. Ni pun dah selamat makan. Alhamdulillah! ^_^

Time ni makan roti nan sedap dekat Tangkak after temam my mum beli langsir ^_^


Lagi ape ye??? Steamboat Johnny's pon sudah. Spageti Secret Recipe yang tak sedap itu pon sudah. Hurmm... rasanya tu je kot list mengidam ibu boyot ni yang sudah pun selamat ditelan oleh baby dalam perut. Wee~ Hopefully lepas ni dah takde dah ngidam2 ni. Tension oo sebab nak tido malam pun susah asyik teringat je mende2 yang dingidam ni. Heheh...


Tibe2:

Comel tak bath tub my baby boy kaler pink???


Tibe2 macam serba salah pulak dekat my baby sebab me terbeli bath tub kaler pink untuknya. Takpelah kan baby boy mandi dalam bath tub pink. Kaler biru ada tapi tah kenape me ambil jugak yang kaler pink ni. Sebab kaler pink lagi comey kot. Haha...


Hubby kata, "Ape2lah ibu asalkan baby boleh mandi dalam tu". Kehkeh...

14 comments:

asna cute said...

owhhh pleaseeeee! waffle with jam choco & peanuttt!! asna nk choco & strawberry!!! huwaaaa =( jelzzz jelezzzzz~

Pya said...

To Asna:

Takpe Asna, after abes paper besok g beli k! Pya pun rs nak g beli lagi esok ni sbb td mcm tak cukup je. Heheh...

mama_afiq said...

pya.. sama la kt shopping sorg2 ari ne.. tp mama dgn afiq.. tp still rase sorang dgn boyoyt2 gtu haha.. sedapnye mee sup.. antar sini siket.. hehe... mama pun mengidam nk mkn pulut kunen ri tu.. sib bek dpt.. siap kuah kari banjir l hehe.. syukur la kt xmengidam yg teruk2 nk cari kan?

Mrs.Qarlista said...

amboi..banyaknye ngidammmmm..jangkit dari asna ehh..hehe..

^effa^ said...

pya.. sedapnye naan.. kita sama la, effa pun tak bape ngidam sangat.. just rasa nak makan je. hehhe. best nye pulut kuning.. kalau arwah mak ada, sure effa suh masak tempoyak masak ngn udang.. fuhh maveles.. ;)

kak long said...

wah...seronok tgk org mengidam ni...kak long ms ngandung dulu2...hari2 kalau boleh nak mkn charkoay teow...mende lain xmau...bygkan la kalau 9 bln tu hr2 ngadap mende yg sama...sekarangni...mkn sket dah muak...
pya..leh gi blog kak long kalau nak tahu more about penyusuan susu ibu n penjagaan kesihatan...kekal sihat dgn shaklee...

rimieilya said...

kelakarla ko ni pya...tp sweet je..semoga selamat semuanya k...xsbr nk tgk babyboy ko...mst hensem sgt2..hehe...

mommie yuyu said...

banyak nye mengidam..tp simple2 dan senang cari je..yuyu ni masih x boleh bezakan mengidam dgn saje2 nk makan.sbb kalau x dpt makan pun x rasa pape..

tp nk makan johny steamboat tu mmg lama dh.suami je x layan.dia kata x elok sbb kulit yuyu kan alahan teruk skrg..dia kata tkt lagi teruk.nasib x mengidam gile2..

bath tub pink tu mmg omel..xpela, baby pun mst suka nnt.asyik biru je, nnt baby boring pulak

Pya said...

To Mama Afiq:

Pya buat mee sup tu makan tak abes pon sepinggan mama. Hubby yg ++. Sendr masak sendr tak selera pulak. Hehe...

Pulut kuning memang sodap! Nasib baik dapat makan ^_^

Pya said...

To Nad:

Nasib baik Pya dah selamat makan dulu br blogwalking blog Asna. Kalo tak mesti lagi teruk ngidamnye. Hehe...

Pya said...

To Effa:

Huu mmg sedap roti nan tu! Lagi kalau mkn time panas2. Tambah teh tarik lagi. Hehe...

Tulakan, alhamdulillah ngidam benda tak susah nak cari. Kalo tak sian ke baby. Hehe...

Pya said...

To Kak Long:

Thanks Kak Long drop a comment. Pya aritu ade la jugak rs nak makan char kuew tiaw. Nasib baik dah selamat makan.

InsyaAllah nnt Pya terjah blog Kak Long ye baca ape yg patut.

Pya said...

To Mirae:

Hehe... kelakar ea mira? Ni mesti pasal bath tub tu. Tp seyes rs mcm nak g tukar kaler biru pon ade. Haha...

Doakan la ye yg terbaik utk Pya. Amin~~~

Pya said...

To Yuyu:

Yg steamboat tu tak ngidam sgt pon Yuyu. Kebetulan pg Jusco nengok asal la ramai sgt makan kat Johnny tu. Tu yg terasa nak nak sgt mkn tu.

Tulakan, takpela bath tub kaler pinkkan? Asyik biru je... hehe...