Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, April 5, 2011

3d/4d Scan @ Vision College (29 Weeks ++)


Ohoh... mood tengah nan ado sekarang ni. Daku keciwa... wawawa... Sebabnya??? Gara2 my baby la ni. Oh he is so pemalu (-_-).


Ceritanya bermula pada hari Sabtu yang lepas. Seperti y
ang digembar-gemburkan oleh pemilik belog, pada hari Sabtu yang lepas, beliau bersama sang suami pun pergilah ke Vision College untuk scan 3d/4d baby. Nak dijadikan cerita, punyalah excited kami berdua ni nak menengok our baby dalam perut ni. Tapi bila sonographer tu start scanning process, the result was... sungguh menghampakan (-_-). Our baby yang pemalu itu telah menutup mukanya dengan kedua-dua belah tangan dan kedua-dua belah kakinya ok!


"Saya malu la ibu".


Bila dah agak2 15 minit scanning process tu tapi my baby still takmo alih tangan & kakinya, sonographer tu pun suruh me keluar jalan2 around 20 minit. Sambil berjalan sambil goyang2kan perut dengan harapan agar my baby akan alihkan tangan & kakinya. Haha... Sempat minum teh & makan roti dekat kedai kek depan Vision College tu sementara menunggu 20 minit.


Jemput minum.
Abaikan tangan saya yang dah macam rangka itu (-_-)


Bila 20 minit dah berlalu, me pon masuk balik bilik scan
tadi. But sadly, my baby still malu2 masih lagi dengan tangan dan kaki di atas mukanya (-_-). Sonographer tu pon macam give up je so re-scheduled balik appointment lain which is pada hari ini 5/4. Sedihnya ibu boyot ni tak tau nak cakap macam mana.


So hari ni hubby telah curi tulang sekejap semata-mata
meneman sang isteri buat sekali lagi scan 3d/4d. Again, my baby still covered his face. Tapi ada jugak la masa2 yang dia alih tangan & kakinya. Itupun sekejap yang amat. Sedey (-_-).


Ini jela gambar yang agak jelas pon. Yang lain semua tak clear! Nyampah!


But tak boleh nak salahkan diorang jugak. Dah
memang my baby nyorok2 mukanya so sangatlah susah nak capture gambar yang jelas. Tapi takpelah. At least dapat cd yang penuh dengan gambar & video my baby dalam perut. RM90 tu kira berbaloi-baloi la. Haisy sungguh tak sabar nak tengok my baby depan mata. Nak cium2 pastu nak gomol2 puas2. Huhu...


So before balik tu kami laki bini sempatlah bergambar di Vision College tu. ^_^


Cd 'Baby of Sofiah' ^_^


Me & hubby @ Vision College.


P/s: Kena balas jasa baik hubby dengan temankan dia main futsal malam ni. Hoho... Baik ada makna tu rupanya... ^_^

22 comments:

O J O L A L Y said...

hehehehe tak per pya..nanti tak suprise pulak..kalo tak dapat tgk wajah baby mesti kita wondering kan? tu yang syokkk...

Cik Puan Fara said...

baca2 belog org, sume scan 3d/4d kt situ.. hurmm.. mcm berminat nak buat jugak..

heee... tp mesti nnt kuar sebijik muka mcm tu..

Rosie Rose said...

kira ok la tu pyaaa... dapat gak nampak muka dia. like myself aritu, nampak backbone, ribs ngan tepi jerrkkk... cuping telinga! hehehee.... sbb dah penuh, mmg takkan pusing2 sgt, doc kata.

yg paling penting... bb sihat kan??? betul tak.

- Mimi - said...

ni abu ke kamu yg preggy ni?hehe

Puan aiNa Rahman said...

oke la tu pya sbb nampak gak muke die dr x nmpak langsung. maybe cahaya terang sgt tu, silau tu die tutup muke, cam aina ritu bby x tutup muke pun syiok tido..he3. tp cahaya pun rs cam x terang sgt mcm yg pya punya ni. tapi aina ritu pn cam frust sbb bby x byk aksi wlaupun die x tutup muke..teringin nk tgk die nguap2 ke kan..hehe. takpe..skit masa lg beliau nk kuar dah, yay!!!

Pya said...

To Kak Dckey:

Hubby pon ckp mcm tu kak Dckey. Maybe dia nak bagi suprise kot kat ibu ngan ayah dia. Hehe...

Anyway thanks kak Dkcey drop a comment ^_^

Pya said...

To Fara:

Sgtlah digalakkan buat dkt situ. Mmg seboleh-bolehnya dia akan capture gmbr muka baby yg jelas (dgn syarat baby tak tutup muka la). Harga pon ok ^_^

Pya said...

To Rose:

Tulah. Bersyukur jugakla Rose. Dlm cd tu ade jugak video yg jelas nmpk muka dia.

Tengok gaya alhamdulillah cukup sifat semua. InsyaAllah.

Pya said...

To Mimi:

Hehe... bapak dia nak tumpang sekaki jugak mimi. ^_^

Pya said...

To Aina:

Oo cahaya terang sgt eh aina? Maybe jugak la kot sbb 2 kali pg 2 kali mesin scan yg sama. Bestnye baby aina tak tutup muka. Jeles ok! Rasa nak buat lagi je tp takpelah, tunggu jela lagi 2 bulan dpt tgk live terus. InsyaAllah ^_^

nuruljannah sukhri said...

sama je situasi kita pya..baby tu boleh main kepit2 pulak..lama pulak tu.so skrg tgu je la keluar nanti. next scan 32 mgu pulak.masa tu mst perut dh penuh.ssh nk skodeng

Anah said...

baby nk buat surprise la tu..

cikteratai said...

baby main nyorok2 tu...anyway..saya sangat teruja!mesti syokkkk...

Em's Family said...

Salam

cogratulations on ur pregnancy, baby nyorok takpe, janji kite tau dia sihat kan..

in case nak tahu lebih lanjut mengenai set bersalin Amway, let me know ok, insyaAllah i can give u a good price..

let me know :)

Pya said...

To Yuyu:

Yuyu, baby pya dia tutup muka je. Tut dia dia tak nyorok pulak. Memang nmpak jelas dan terang. Hehe.. Baby yuyu mmg nak bt suprise kat mama & ayahnya kot ^_^

Pya said...

To Anah:

Hye Anah! Thanks drop a comment. Iye kot Anah dia nak bt suprise kat ibu & ayahnya. ^_^

Pya said...

To Cikteratai:

Hehe... takpe2 biar dia nyorok kat dalam. Nanti dah keluar siap dia kena gomol. hehe..

Pya said...

To Em's Family:

Thanks a lot dear! Tulah, insyaAllah baby sihat, doakanlah ye.

Ttg set bersalin amway tu, nnt ape2 Pya inform k! Anyway thanks!

asna cute said...

pemalu bagat hehehe =D

Pya said...

To Asna:

Tula, pemalu bgt. ibu sendirik nak tgk muka pon tak kasi. huhu..

Maznie said...

comelnya baby main chak2! alhamdulillah baby sihat dan suka tgk bentuk muka dia bulat je.. cam pipi mama dia :D

Pya said...

To Maznie:

Hye maznie! Thanks drop a comment ^_^

Pipi baby mulat eh? Sah2 mmg ikut ibu dia sbb ibu dia sgt tembam. hehe...