Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, August 29, 2009

sian kat Blog nie....


Jam telah menunjukkan jam 7.05 am. Hehee, musti pelikkan ngape awal pulak minah ni bangun?? hehee... Actually, after sahur pkl 5.15 am td, aku terus tak td0 until n0w (jap lagi smbg td0 balik le. heheee). Tak penah2 aku bangun sahur sejak seminggu berp0se nie. Agak2 ngape eh?? Sebabnye.. kal0 sahur je, perut ni asek meragam jew (meragam=lap0). Pelikkkan?? Tp arini tah tetibe terase mcm nak bersahur pulak. H0pefully perut ni sehat la until berbuka nnt.

Ngape aku tak td0 lagi nie?? hehee.. Budget nak buat keje sket, cari data tuk esemen yg bakal d discuskan jam 8pm ni. Alamak??? Pkl 8pm??? Isy, kene ubah schedule nie. Den nak g semayang terawih nie. Camn0??? Takpe2.. nnt gtau R0nnie ngan W0ng..

Sian kat bl0g nie.. Lame da tuannye abaikan. Bukan ape, sejak akhir2 nie tenet susah bet0l dpt c0nnect. Time 0k ble??? Time aku nak td0 tu pkl 2-3 am tu barulah tenet ni 0k. Cam sakit je jiwe ni. huh! Lagi satu, sbb aku da mengaktifkan diri kat faceb00k. Bile tenet 0k je terus bukak fb. Sian bl0g ni da jatuh tmpt n0. 2 pulak. hehee..

Ape nak st0ry-m0ry lagi ek?? Emm.. Rasenye dis Ramadhan la aku bt0l2 rase dpt nikmatnyew. Ngape aku cakap cenggitu?? Sebabnye, selama 4 thn aku dkt U ni, time Ramadhan je byk je keje nak disetelkan nak2 lagi studi0. Time nak g semayang terawih je, time tu la ade discussi0n studi0 & seanter0 dgnnye. Bese dpt semayang terawih berjemaah 3-4 mlm jew n the next day tu terpakse buat sendirik kat bilik (tu p0n kal0 sempat). But dis time, alhamdullillah... Selame di bulan Ramadhan ni, tak penah tinggal lagi terawihnye. Thanks t0 my rumate, Suria yg slalu nak teman akaknye ni terawih =)

& thanks t0 my Bee yg slalu ade mase nak teman tunangnyew berbuka. Serba-salah pulak nak tinggal my Bee s0rang2 next week sbb igt nak balik kg. *Bee, b0ley mintak cuti seminggu tak?? J0m teman ya balik kg!! hehee.. Byk keje nak kene setel kat kg ni. Antaranye:
1: Kene abeskan mengecat bilik. Lagi satu layer
2: Teman makabah g sopping barang utk umah baru
3: Ngangkut2 barang

Dis raye nampaknye kami sekeluarga beraye di Muar la gamaknye. Bile pk2 balik, musti s0nok giler beraye kat suasana kg. Buley rebus2 ketupat kat luar, berg0t0ng-r0yong ngan abg kie wat pelita keliling umah, masak2 sume kat luar, men mercun???? hahaa... Anak2 buah p0n buley men lari2 kat luar umah sbb da ade laman. S0noklah!! Tu yg lagik semangat makabah nak pindah ni... Lagi satu, dis raye aku berazam nak buat kueh raye! Tak kire, mak kene beli ketuhar gak (ketuhar kupu2 p0n takpelah!) janji buley bakar kuey raye. hehee. Yg lame tu da tak buley gune da rasenyew. Emm, Agak2 bile last aku buat kuey raye ek?? After abes matric k0t. Sejak 4 thn kat U ni mane de mase nak buat kuey. Skunk ni seb baik kelas 2 hari je seminggu. So, bley balik slalu dekat2 nak raye nnt.

Ermm.. 0klah. Tu je yg dpt ditulis utk dis entry. Len kali den tulis lagi y0. Adi0s!!

P/S: ya da tulis bl0g da ni, bace jgn tak bace Bee! heee...

6 comments:

Cik Zizee said...

sepiah...
jelesnyer..ader bee die jer sepanjang mase..kawen cepat2 tau...hehe...

eh..kite serupa..aku tak suke sahur sebab esoknyer mesti lapar terlampau...hehe..kalo tak sahur elok lak perot nie..ngade...

OpiYa OneL said...

hehee... nak kawen camn0 zie, duet takde lagik. hehee...

tula, per0t kite same la zie, ngade2.. heee...

ms. diya said...

aku pon tak leh sahur gak. kadang2 bila sahur, bole jadi cirit birit pulak. :(

piya, mari kita buat kuih!! ibu dah beli brg2 dah. semangat gile. hehehe..

Anonymous said...

ish...dak2 skunk...sunat sahur tue..petua xmo akit prut pas sahur, minum air suam + kurma shj... Insyallah x akit...

OpiYa OneL said...

To diya:

yeah diya!! jom2x buat kueh! aku pon semangat tahun ni! h0h0!

OpiYa OneL said...

To B:

0oo.. cam gitu ea petua nyer.. thanks ye!!!