Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 24, 2009

..:Aku SUKE???:..


Actually, mlm ni aku boring sesangat! Nak study Ethics, still tak de mood.. Even nak buat slide for da next presentation pown malas.. So, just wanna share sumting about myself.. hikhik..

..:Ape yang aku SUKA:..

1. Tido..
Dasar pemalas! hehe.. Skali dpt tido tu syoknyer tak terkata.. But, kene change habbit ni sbb da nak jadi isteri org nnt, bakal mak mertua tak suke pulak.. heheh.. kat U ni, aku ade member2 seangkatan yg kuat tido iaitu Jue, Far and Fara.. haha.. sori guys!

2. Nescafe..
Aku pown tak tau nape gler addict aku dgn minuman ni.. Sehari tak makan pown tak pe if dpt minum mende alah ni.. Even aku tau byk keburukan ttg dia, but still aku da tak ley nak elak.. huhu..

3. Tgk Wayang..
Ade ke org tak suke tgk wayang?? hehe.. Tp serius aku sangat suke tgk wayang.. Kalo bleh, every week nak g CS tu sbb nak tgk wayang.. Tak suke g JJ Tebrau sbb tak de couple sit.. hikhik..

4. Masak..
Pecaya ke aku suke masak?? Tapi tgk time jugak la.. Kalo da busy tu nak masak mende.. huhu.. Aku suke masak smpai siap ade multicooker kat bilik.. Penah le masak spageti, makaroni, steamboat n len2.. Persiapan utk ms hadapan.. =)

5. Melaram..
Da name gurlkan, mestila kuat melaram.. huhu.. idop aku ni tak sah kalo tak de compact powder, blusher and eyeliner.. lipstik tu tak brape sgt sbb some people said, if slalu sgt pakai lipstik nnt bibir gelap.. So, aku pakai lipbalm je.. Nmpk lagi natural gitu.. huhu.. Aku suke melaram sampai time engagement pown aku nak make-up sendirik.. Tak pecaya org len make-upkan.. haha.. Naseb baik menjadik..

6. Bunge..
Kalo dpt bunge tu sure senyum sampai ke telinge punyer lah!! Kes berlainan bagi kawanku bernama OP sbb dia tak suke bunge.. uppss.. huhu.. Penah dpt bunge dari my bee ms tahun 1 and my 21st besday.. n latest time engagement.. bee..nnt konvo nak bunge lagik eh.. hehe..

7. Menjahit..
Aku stat blaja menjahit baju ni beberapa tahun yg lepas.. Tapi jahit2 simple tu ms kecik lagi da tau.. hikhik.. Disebabkan my mom sibuk dgn kerjayanya dan tiada mase lagi nak jahit baju, so.. dgn hati yang ikhlas, aku pown blaja la menjahit baju.. huhu.. Tapi aku reti jahit baju sendirik jek.. sbb da tau and da hafal ukuran.. Penah jahit baju utk my mum tp terkecik pulak.. Sori mak.. hehe.. Nanti cuti nak g blajo jahit manik2 pulak2 la.. =)

8. Novels..
Actually, my Kak Long ade library kat rumah dia yg memuatkan sume novels yg dia ada.. So, ms kecik lagi aku da share hobby dgn dia suke bc novel.. Tapi dia la yg membeli, aku just bace je.. Kekadang tu, kalo dpt novel, aku akan menjadi tidak terurus kerana tak makan..tak mandi..tak tido dan sbgnya kerana ingin menghabiskan membace novel tersebut. haha.. Tetapi, hobby ini terjadi apabila aku stay kat rumah Kak Long je.. Sbb aku takkan beli novel.. buat ape beli, my sis da beli.. huhu..

9. Budak2..
Ade ke org tak suke budak2?? Kejamnye mereka.. haha.. Aku sgt suke tgk budak2.. Dari kecik lagi aku slalu suruh mak aku ngandung baby banyak2. Tapi nak buat camne, time lahir aku anaknye da 6 org.. So, mak aku cume dpt bagi aku sorang je lagi baby iaitu my little bro yg skrg ni pown da beso.. Nsb baik ade anak sedara.. So, kesian la kat diorang menjadi mangsa ciuman kalo aku g umah diorang.. Kekadang tu sampai lemas bebudak ni aku cium.. haha..

10. Travel..
Aku suke gler travel.. Suke nak tgk tempat org.. My mum said nak bawak ktorang adek badek g Sabah cuti ni.. Tp tak sure lagi jadik ke tak.. Kalo jd, ley gi tgk tempat Farida.. huhu...

11. Hamsters dan seangkatan dengannya!
Aku suke gler menatang ni.. Dulu kat rumah beranak-pinak sampai tak terjaga.. They are so CUTE!! Aku suke gak guinea pig.. NOT PIG ok!!.. Dulu ske gler kat kucin, tp sbb terlalu suke mencium kucing, terjadi alahan yg teruk padaku sampai demam dan kulit menjadi merah2.. hoho.. Skrg ni, kalo men2 tu buleh, tp kene cpt2 basuh tangan.. ADE BAKTERIA!!

Ini Hamsters!!

Ini Guinea Pig!!!

12. Miley Cyrus!
She so CUTE! Damn CUTE! Suara dia la tak tahan.. Very admire with her voice especially time dia jadi suara latar utk Penny dalam cite BOLT. Serius minat gler la kat gurl ni.. Tak saba nak tgk muvi dia berlakon akan datang.. Tajuk dia:

Hannah Montana: The Movie

Ini jela yg mampu aku tulis.. nanti aku tulis mende yg aku tak suke pulak k!! huhu..

2 comments:

cik apaiyapa (bukan name sebenar) said...

aku xsuke tengok wayang.ha ha ha
dlm 6bulan sekali tu boleh la.hohoh

OpiYa OneL said...

nengok wayang itu adalah satu nikmat tau!!! huhuu...