Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, April 18, 2009

Enjoy Time!!!!


Huhu... Lame da tak post sumting.. Cam ketagih pulak nak post2 kat blog ni.. Ok.. Wanna share some stories yg terjadi pada aku beberapa hari ni..


1. Lepas azab da anta draf tesis..

Pukul 9 a.m lebih (17:04:09), aku n mira ke fakulti untuk menghantar draf tesis 2 copies, summary tesis english n bm and log sheet. Sume mende alah ni kene dihantar ke department before pkl 12.00 pm nasib da print and binding sume mlm td.. But before ke department, aku singgah jap kat bilik mama my lovely supervisor untuk mengambil log sheet aku yang dikatakan telah dikepitkan di pintunya.. First tu igt mama takde, tp rupenyer beliau tgh menampal-nampal sesuatu di hadapan ofisnya notice VIVA tunda dari 21:04 ke 24:04.. Then sembang la skejap ngan mama n mama ade mintak aku tolong buat some correction kat report housing option mase las sem sbb report tu nak dipublishkan.. Seb baik softcopy report tu aku ade simpan lagi.. Huih..nampak gaye, abes sume nnt aku tak ley balik lagi le sbb kene siapkan correction report tu dulu.. But, untuk mama tersayang da byk berkorban utk aku ayat bodek..haha.. So, aku tak kesah buat sume mende2 tu.. After jumpe mama, aku pun ke department utk menganta draf tesis aku orang ke-4 yang anta!! haha... Lega giler pastu...


2. Meet my uncle's lawyer...

Lawyer pakcik aku pepagi bute lagi da mesej.. Katenyer dia ondaway datang ke skudai dari KL sbb nak jumpe aku.. Actually ktorang mmg da janji beberapa ari yang lepas nak jumpe.. Pakcik aku ade hal sket nak setel ngan aku ceh cam gado plak..huhu.. Tp sebab dia sibuk memanjang, so dia sent je lawyer dia MR ARNOLD ANDREW.. He's just a nice person.. Just wanna say thank you so much to my uncle who always giving me suprise!! I LOVE U UNLCE USOP!! hehe..


3. Adik aku dpt masuk MATRIX..


Huh, naseb baik dapat gak adik aku yang busuk tu masuk matrik...sbb dia ni men je banyak ms SPM lu.. Yang tak bleh blah tu, dia dapat matrix same ngan aku.. GOPENG PERAK MATRICULATION.. haha.. Siap r ko akan mengalami beberapa hari yang akan takde air.. Setiap taun akan ade 1 minggu matrix tu tak de air.. Gler parah r time tu nak2 dulu aku duk tingkat 4.. Mau tercabot kaki dan tangan mengangkat baldi berisi air yang hanya boleh digunakan utk mencuci tutt.. dan mengambil air semayang... Husy, teringat balik zaman kat matrix lu.. Rindu beb terutama geng2 kawad ms KAKOM lu especially my best buddy Bain, Safwan sarjan yg best, Khalil, Pa'an n ramai lagi la.. Tak ley nak letak gmbo kawat lu sbb ade kat umah.. Nanti la ye.. Nway, kepada adikku yang busuk suke panggil dia busuk sbb dia ni ade bantal busuk tahap dewa kat umah.. Tolong r woi jgn bawak bantal ko g matrix.. Malu jek kat awek2 nnt.. Haha.. Di bawah adalah pesanan buat ko..

* Study renrajin, jgn asek nak men je.. Matrix bukan ley men2 cam sek men...Sian la sket kat mak abah..
* Blajo la basuh baju n iron baju sendirik dari skr
g sbb takut nnt kat sane terkial-kial nak buat.. Dasar pemalas dan anak manje kat umah!! sume mak buat..
* Akk tau ko kuat makan mlm, tp arked sure da tutup memalam.. so dari skrg jgn le biasekan diri makan byk memalam.. Makan le ikut care org normal =
breakfast, lunch and dinner..
* Jgn terlalu obses ngan Ipod ko tu takut tak study lak asek nak dgr n donlod lagu je..

Nnt 15 Mei ni akak tak ley nak anto ko sbb keje byk tak setel lagi.. So, gud luck k kat sane..


4. Hang out wif my Bee.. =)

So, bagi meraikan my bee yang da abis presentatio
n PSM dgn jayanya and aku pulak da submit draft tesis, so ktorang pun kuar la jenjalan kat City Square JB. Lambat la gak ktorang kuar sbb aku pn dari tghari td asek tido jek.. bangun semayang then sambung tido balik yela da bape ari tak cukup tido.. mata pn da macam panda bear itam semacam jek.. So, kul 9.30 pm baru ktorang bertolak ke CS. B4 tgk wayang, ktorang mentekedarah MC D lu.. nyum2..

nga mamam MC D

Then, bile perut da kenyang, ktorang pn g le tgk wayang.. Mule tu my bee nak tgk cite antu HANTU JAMU GENDONG... tp aku da tak larat r nak tgk muvi seram ni.. Muvi JANGAN TEGUR pun aku teringat2 lagik.. So, ktorang decide nak tgk citer UNINVITED. Tp citer ni stat lambat bebeno pulak.. Kul 11.40 pm.. So ktorang pun melepak la kat situ sampai satu jam smbil snap2 gamba n makan donut J-CO.. Bapak sedap gler donut dia.. Cite Uninvited ni best la jugak.. Just psiko otak je la sbb korang tertanye2 ape mende lastly.. After abes tgk wayang kire2 jam 1 am, ktorang pn gerak balik.. Tp sempat singgah kat Taman U jap minum teh tarik.. serius la bee kt ni da macam org tua giler teh tarik.. kehkeh.. Sampai U dalam dkt kul 3 gak la sbb da menyembang.. da kene scan ngan pak guard.. hehe..

us before tgk UNINVITED

J-CO Donut!!! Cedap!!

Apepun, aku release gler arini... But besok kene struggle study for final exam senin depan.. Hopefully aku dapat study dgn baik dan dapat menjawab pekse dgn mudah.. INSYAALLAH...

4 comments:

rimieilya said...

gle lambat ko balik.tapi xpela..ngan tunang ko gak..

ko masuk kawad kakom gak ke dl?nape aku xtau ek?sb aku pun pegi gopeng gak utk kawad masa kakom dl..haha..dapat no 2 tau matriks aku...hehe

selamat membaca

OpiYa OneL said...

hehe.. tulah pasal.. menyembang smpai tak sedo da nak dkt kul 3...

mira, aku bukan masuk kawad yg bertanding tu.. aku masuk kawad persembahan.. yg hanya dipersembahkan kpd para vip shj.. huhu.. tp kalo masuk bertanding, sure dpt no 1 tp dari belakang.. haha..

gud luck for final...

Sopie said...

erm..nak ucap tahniah kt abu..
sbb rambut en. abu nmpk dh lebat..
rezki bertunang la kate eh..
amiin...

OpiYa OneL said...

Husy ko opie... heehee.. pepon, thanks!