Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 16, 2010

3rd Check-up @ DEMC


14.12.2010. My 3rd check-up at DEMC. Pepagi buta da mengekor hubby ke ofis sebab nak terus pg DEMC after hubby tab work card dia.

Takmo cite banyak (sebab tgh lapa). So, hari tu, aku kena buat:


1. Urine test. Alhamdulillah -ve. Means, takde diabetes kot.


2. Blood test. Part ni nak maki sikit org dekat lab DEMC tu. Ganas ngok! Ambil darah sampai sengal2 tangan kanan aku ni satu hari. Siap bengkak plus biru lagi. Compare dgn ambil darah dekat KK Sg. Rambai aritu. Tah bila nurse cucuk pun aku tak sedar. Alih2 da siap je. Takpelah. Maybe budak praktical kot. Dimaafkan le... (ibu mengandung tak baik marah2)


3. Ape lagi. Scan baby la! Nak tunjuk gambar scan baby ke tak? Sebab jelas sangat2. Takut orang terkejut je. Yela, baby baru 13 minggu, baru ade tengkorak, tulang belakang, tulang peha plus 10 jari. Dr. Mazita siap kira lagi jari baby. Cukup ada 5 & 5. Alhamdulillah~~ Eh, nak tunjuk ke tak??? Jgn terkejut ya!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hai! Hehe...


Oklah. Lapa ni. Nak makan ape ye?? Hujan2 ni sodap ni makan cucur ikan bilis. Jumpa lagi di lain entry. Daa....

3 comments:

xcyoobe said...

dah boleh makan ikan bilis? heheh power tak staff nurse aku. cucuk sikit pun tak sakit. nanti tolong tanya dr mazita pasal kes asu. camna nak buat. camna nak saman. kalau2 dia ada idea, nasihat ke?

AuraFIza said...

Excited sangat baca blog pya kalo pya update pasal baby.. Hehe..
Semoga pya sehat2 je.. jga diri n baby baik2 k :))

Sophie said...

To Dr. Zack:

Makan ikan bilis takde hal. Nak masaknye yg jd hal. Haha... Tulah, terror giler nurse abg ki cucuk tak sakit sikit pon. Ok2, nnt adik tanye Dr. Mazita pasal kes asu tu...


To Fiza:

Thanks fiza... Thanks a lot! Fiza bila majlis? Nanti jgn lupa jemput tau!!! =)