Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 13, 2009

..:Sisa-sisa Hidup di UTM + Wut Happen wif My Bee??:..


Jam da menunjukkan pukul 2.02 am. Badan da sengal2 sbb mengangkat barang2 nak diangkut bawak balik besok. Kepala pown da pening2 sbb kene ujan 2-3 kali arini, tapi malas nak mandi.. Huhu.. Tapi, aku still ade mood nak nulis blog. Yela, tah bile lagik dpt merase nulis blog gune wifi UTM ni..

Da bape ari gak aku tak write sumting kat blog ni.. Manyak cite mo dikongsikan. Huhu..

Ist Story:

Semalam (11:05:09), aku bangun dgn penuh terkejut sbb dpt msg mengatakan session bertemu dgn external examiner diawalkan pd pagi tu. Suppose arini.. Giler arhh!! Da le slide tak siap lagi.. Baju pown tak iron. Cepat2 aku mandi then siap2. Session tu stat dari pagi sampai le ke ptg dkt kul 5 gak. Penatnyeew tak tau nak ckp ape.. Then, aku+edot ngan yanie g payung isi perut yang memang da gler kebulur. Tgh2 makan tu, terjumper kucing yang teramat la comel.. Nengok le aksi die jelir lidah... hehee..

Mule2 jelir lidah sket je

Then, maken lame maken panjang.. So damn CUTE!!!

Pas makan, aku balik jumpe my bee coz nak collect my thesis. My bee tolong amekkan sebab me da sibuk dgn external examiner.. Hepi sangat coz tgk hasil keje yg tak tido malam tu.. huhuu...

Tesisku.. huhuu


2nd Story:

Hari ni pagi2 lagi aku da tercongok dpn laptop sbb nak menyiapkan summary tesis + burn PDF file tesis dlm cd. Then, dlm pukul 10am, aku pown gerak g fakulti jumpe mama regarding report yang dia nak suh aku tolong buat some corrections tu.. Pastu terus aku nganto tesis + sume2 benda alah yang aku buat pepagi bute tu..

Balik je dr fakulti, terus aku terbongkang tido. Then pukul 1.35 pm my bee msg suh teman dia pg pusat kesihatan pukul 4,30 pm coz nak amek sampel darah.. Dat time aku cam mamai2 lagi, so bile da bace aku tertido balik until la kul 4 lebey. Baru terigt kene teman my bee.. But then, bile calling my bee, dia tak angkat2.. Time tu da cam nak nangis2 je.. Kepala ni da pk bukan2.. Pkl 5 lebeh baru my bee call back. Dia kene tahan wad skejap sbb dikesan kene DEMAM DENGGI. Macam nak tercabut jantung dgr.. Nasib baik tak bp teruk coz baru peringkat awal. Ni skrg dia stay dkt bilik sbb nak kene bertolak balik Perak besok. Suppose dia kene tahan wad kat Sultanah Aminah tp dia takmo.

Then, pkl 6 lebey aku terus amek dia bawak pg makan. He so weak.. Sampai nak tgk muke dia pun cam nak meleley air mata.

My bee =(

After makan, pg Jusco coz nak kene beli mineral water sedozen + 100 Plus bawak bekalan sepanjang perjalanan balik besok.. Hopefully my bee cepat baik.. And nasib baik jugak aku ni buleh drive long distance.. So, buley le aku jd driver dia sampai ke Perak.. And nasib baik jugak my mum and dad still ade kat Perak (rumah lama). Sangat2 risau skrg ni memikirkan dia kat bilik camne until sebak then mcm nak nangis je. Sangat tak biasa my bee sakit2 macam ni. =( =( =(

Semoga esok selamat sampai ke Perak and my bee cepat baik. Okiess, mo tido da.. Besok kene bertolak balik pepagi lagi, then singgah Segamat dulu drop barang2 pastu terus pg Perak.. Doakan ye kami berdua selamat sampai.. Bubbye sume..

6 comments:

Sopie said...

boleh plak ko bwk abu p jasko???
hbsla sume org kt jasko nnt..kna denggi..

Dda Ly said...

opiya, bg la bee kamu makan sup ketam n minum 100+ bebanyak eih..get well soon!!

bain said...

huhuhu..your BEE demam denggi ek?terok ke?wish him get well soon,k...heheheh...nyway, congratz sbb da adeh study..tnggal nk grade je kan?

OpiYa OneL said...

Opiya-Sopie:
Bio..bio sume orang kat Jusco kene denggi.. hahahaa...

OpiYa OneL said...

Opiya-Dda Ly:
Aritu da carik sop ketam, tapi tak berjumpe.. huhu.. Takpe, dia suda sehat.. alhamdulillah

OpiYa OneL said...

Opiya-Bain:
Huh Bain, akhirnye ko update gak blog ko.. hehe.. Thanks dear!!