Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, August 23, 2010

Sad Story...


Lame da tak update blog nie. Since da kerja plus busy membulatkan mata jadi burung hantu tengah-tengah malam godek tesis, blog nie pun da dilupakan buat sementara waktu. Tapi selalu je gi terjah blog orang. Tapi sekarang nie pun macam dah jarang bloggers update blogkan???

Beria je nak menceceh cerita sedih kat orang. Haha... Tak kire, nak cerita jugak. So, ape la sangat cerita sedihnye??? Emm.. so sad bila my hubby da start ke offshore last Wednesday. Kalau before dis dia ke Singapore buat testing mesin shut-down tu, sekarang nie dia dah kena naik platform pulak set-up mesin tue. Dah la tengah-tengah bulan pose nie pulak dia kena pergi. Katanye maybe dalam two weeks je. Pastu tiba-tiba katenye tak sure lagi boleh balik raye ke tak??? Means, ada kebarangkalian la me beraya sorang2 dis year! Waaa.... Tak suka!!!

Malam before my hubby nak gerak tue, mulanya igt boleh la nak control emo. Takmo nangis-nangis. Tapi mengenangkan bila dia dah sampai sane line takde, means tak boleh nak tepon selalu, then kalau my hubby nak tepon pun kene beratur ikut line macam orang gune public phone sebab ade 2-3 kerat je phone atas platform tu, menangis tersedu-sedu jugak dibuatnye... Abes basah jugak la t-shirt my hubby sebab me buat lap air mata. Sob...sob...

Ok, itu kes-1. Kes-2 nye, start dari hari Khamis la me berbuka sorang2. Sedey... Macam anak terbiar je berbuka sorang2. Sampaikan nak pergi bazar ramadhan pun takde mood. Makan je ape ade kat rumah. Pastu sambil makan nangis lagi...

Pastu lagi satu hal bila nak solat. Before dis, kalau me boleh solat, kami akan solat sama-sama, means solat berjemaah. Jarang sangat2 kami solat asing melainkan bila time kerja je. So, bila time nak solat tu, tertengok kain pelekat my hubby kat atas tempat letak sejadah tu, mula la nak nangis lagi... Abis solat nangis lagi...

Time nak tido lagi la. Dah biasa ada teman kat sebelah, nie bila pusing je tengok takde orang. Nangis lagi... Nasib baik my hubby ada tinggal t-shirt yang dia dah pakai. So me pun amek buat teman tido. Spray2 perfume dia kat t-shirt tu then peluk time tido. Bila terbangun pagi tengok t-shirt tu takde, terus cari-cari then bila jumpe, cium-cium then baru boleh tido balik. Sob...sob...

Begitulah keadaannye bila kena tinggal. Bila mak tepon tanye kabar, mulala nangis-nangis lagi dekat mak. Pelik... But since dah kawin ni langsung tak boleh berenggang langsung dengan my hubby. Tapi bila mengenangkan life yang seterusnya akan macam ni jugak, means akan selalu ditinggal oleh my hubby, me jadi macam redha jela...

Last-last, me buat keputusan nak quit kerja. But tengoklah keadaan macam mane. Maybe after raya. So, kalo kena tinggal lagi, me balik dok celah tiak my mum. Haha...

P/s: Tengah tulis entry nie pun mata dan bergenang-genang... Sob...sob...

14 comments:

AuraFIza said...

Pya.. Sedihnya!!
Tetibe rasa cam sayu gak..
Sebab Inchik Tunang kita pun keje offshore gak.. And dia pun ckp raya ni mungkin tak dapat raya sama *sigh*
Mesti kite akan rasa cam apa yg pya rasa kan?
Masa tunang ni pun kena tinggal, nangis tak hengat! Nanti dah kahwin, lagi la sedih kan.. Huwaaa..

Takpe2.. Pya sabo je la ek. Dah memang keje dia camtu kan. Kalo sedih, update la belog. MEsti tak sedih lg da.. Hehe..

OpiYa OneL said...

Fiza...

Sedihnya! Fiza takpe dah biasa since dari tunang. Pya ni dah kawin baru merasa kena tinggal. Ni baru nak biasa kan diri...

Anyway, thanks fiza!!!!!

farahfatihah said...

alamak dear..xtau cuti raya ke tak ? huhuhu sabo2..jgn sedih2..t pas raya dia balik la tu..raya kan sebulan =P

apaiyapalot! said...

alololooloo.dtg la sentul buke bersame.hohho

rimieilya said...

sbr je la ye pya. aku pn merasa cam ko gak bila bf aku pegi offshore. terseksa xleh call n msj. Ko plak lg la kn sb dh kawen..

xmo nanges2 lg k....nt merah hidung cam badut plak.hehe

yanie said...

xpe pya... sabo ye...
nie sume cabaran as suami isteri...
pape pon byakkan bersabar..
sygkan isteri tinggal2kan.. nti bertambah2 la rasa cinta kalian hihihi

~ thalhazlin ~ said...

huhu. bila baca entry ni. teringat abi kat jb tu. pun jauh gak.. n semalam buka sorang-sorang. uwaaa..
dugaan sungguh :(

OpiYa OneL said...

To farahfatihah:

Tula farah... Tak sure lagi dia dpt balik raya ke tak... Hopefully dpt la balik b4 raya...

...................................

To apaiyapalot:

Pai, nnt aku g sentul ko blanje buke yew! hehe...

...................................

To rimieilya:

Mira, baik ko biasakan diri kena tinggal. Da kawen nnt seksa oo kena tinggal.. Aku ni baru kena tinggal yang susah. Hopefully lama2 ok..

...................................

To Yanie:

Ye Yanie... tgh bersabar la ni... tak tau sampai bila boleh bersabar... =(

...................................

To Talha:

Tula kan talha. Sedey gler kalo berbuka sorang2 tu. Air mata ni nak ngalir je =(

tengkujuh said...

HUHUHU.... sedih nye... sebab penah rasa ditinggalkan. 2minggu hubby gi indonesia. topup 20ribu rupiah boleh cakap seminit jer. sabar tau. dugaan bagi erat kasih sayang tu. percayala. nnt dia balik, lain tau rasanya. rasa cam bertambah2 sayang jer. ;)

OpiYa OneL said...

To Tengkujuh:

Thanks a lot tengkujuh! =)

b.E.L.L.e said...

ish..cian nye ko piya...sbr ek..dugaan bln pose neh..chayyok3!!!!ngeee..

buRn said...

hehee... miss u dear ;)

piNk roSe said...

pia..
sabar la ye..mmg mcm tu le nasib if dh terikat dgn keje....zati pun...sorng kt penang..sorng kt srwak...sakit sgt rase..dah la skrng dpt tau dh prgnt..if hubby ade kt cc kurng ckit rse tertekan...ni duk jauh..rase tak de semangat sgt..sakit, muntah sorng2...sedih sgt..:"(

Sophie said...

To zati:

First of all, zati, congrates! da pregnant dah. Syukurnya dpt rezeki awal. Doakan pya cepat jugak ye... Tulah zati, sabar je la ubatnye kan?