Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, August 13, 2010

Ramadhan Datang Lagi...


Salam...

Ramadhan datang lagi... Sedar tak sedar, dah masuk 3 hari kita berpuasakan? Oh before that, Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua. Masih belum terlewat lagikan?

Seronok menengok semua orang berpuasa. But for me, sangat tak seronok!!! Almaklumla, bestie yang every month datang tu dah datang. But so sad, sebab awal-awal lagi tak boleh berpuasa. Lagi sgt2 sedih sebab igt bestie tue dah taknak datang terus sebab dia datang sangat2 lewat. Takpela, maybe belum ada rezeki lagi...

Ok, cerita pasal puasa pulak. Start dengan sahur. Dulu, before kahwin, tugas hari2 time sahur adalah menghidang lauk-pauk plus buatkan air je. But sekarang ni bila dah kahwin, kenalah rajin2kan diri masak. But sangat seronok bila tengok hubby makan sampai habis apa yang dimasak. Kebiasaannya, lauk yang dimasak utk makan malam tu akan dipanaskan balik je untuk sahur. Nasib ada microwave, senang keje. Haha... Thanks to Dr. Wan (my uncle's bff) sebab hadiahkan microwave as wedding gift!!! Sgt teruja dpt present ituw! Hehe...

Time berbuka pulak, my hubby mcm takde selera je nak makan berat2. So before dis, me just buat cucur and goreng keropok lekor. Just semalam je my brother in law datang rumah then ajak my hubby pg berbuka di luar. Me tak ikut sebab perut meragam.

So, today... nak masak ape ye? Tiba2 macam nak masak ayam masak merah. Lauk berbuka maybe beli je kot. Tgklah keadaan macam mane. Kalau rajin buat lah mee goreng ke, mihun goreng ke.... Haha... Rajin ke???

Haha.. gile bosan punye entry...

3 comments:

Hanis MY said...

selamat berpuasa pia n hubby...

yanie said...

sama la kte pia.... xbest kan cz kite nampak anak bulan awal hahhahah

OpiYa OneL said...

To Cikgu Hanis:

Selamat berpuasa jugak Cikgu Hanis & hubby =)

To Yanis:

Yanie... Bukan setakat tak best. Sedih pon ade sebab org lain syok pose, kita awal2 da kene ganti pose. huhu...