Muhammad Afeef B. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Khayla Arissa Bt. Muhammad Abu Bakar As-Siddiq

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 14, 2010

Raya yang tak berapa nak Raya...


Salam...

Apepun, mula-mula sekali mestilah kena bagi ucapan rayakan? Jadi...


"Selamat Hari Raya Semua!!! Maaf Zahir & Batin sekiranya ada tersilap, tersasul, terkecil hati, terguris ke dengan apa yang ditulis oleh saya selama ini... Takde duit raya ke? Ehehee..."


Jadi, berbalik kepada tajuk. Kenapa raya tahun ni macam tak berapa nak raya??? Meh nak buat list sikit.

1. Sebab da kawin, so da tak dapat duit raya. Malah kena bagi duit raya lagi dekat anak-anak buah-buahan semua. Haha...

2. Hanya dapat beraya 2 hari sahaja di rumah mak & apak tercinta. Selalunya sampai raya sebulan habis, me beraya dekat rumah mak. But since da kawen ni kena la fairkan? Raya ke-2 dah ke rumah opah my hubby di Kuala Kangsar. Lepas tu raya ke-5 da kena keje. Ade ke patut???

3. Semua orang beraya sakan ambil gambar. Tah macam mane tahun ni boleh terlupa nak ambil gambar family beraya. Lagi sedih takde gambar beraya berdua dengan hubby. Sungguh takde feeling raye...

4. Mengenangkan tesis yg progressnye macam siput sedut tu. Alahai... sungguh spoil mood nak raye. Siap da bawak buku seberat 5 kilo tu balik kampung beraya sekali lagi. Tapi tak bukak2 pun. Mintak-mintak after resign ni me semangat la sikit nak habiskan tesis tu. Sungguh tak tenteram tido, makan, tengok tv semua bila mengenangkan tesis.

Ok, itu shj listnya. Nanti kalau ada me tambah lagi.

Tetiba rasa sedih bila mengenangkan ketupat raya tahun ni tak berapa nak jadi. Terlebih isi beras, so jadi ketupat keras! Haha.. Ampun mak!

2 comments:

buRn said...

hahaa...babe, ur word very appealing!! keep it up k!!

Sophie said...

Thanks dear!!!!!